Zdravím, mám menší problém se svou sestavou. Konkrétně jde o vypínání PC při spouštění některých her - například Alan Wake, série Stalker nebo např. GTA4. Právě u GTA 4 se mi problém objevil včera, kdy jsem aktualizoval drivery Nvidie pro mojí GTX560Ti na poslední. Předtím hra fungovala normálně, zkusil jsem vrátit ty staré, ale problém zůstal. Mám takový dojem, že tento problém s vypnutím PC při spuštění některých her má na svědomí zdroj. Používám Fortron 750W Black Power. Problém vypadá tak, že když spustím některou z popsaných her, objeví se mi první obrazovka, kde jsou popsané licence a tak podobně a poté se PC vypne jakoby od zdroje, protože abych mohl PC znovu zapnout musím vypínač zdroje přepnout do polohy OFF a následně do ON, pak jde PC zapnout.
Nejsem IT, takže si s problémem nevím rady, ale pokud to bude tím, asi bude nejlepší vyměnit zdroj?
Předem díky
Konfigurace:
AMD PHENOM II 1090T X6
8GB RAM DDR3 1333MHz
GEFORCE GTX560Ti 1GB
MB Gigabyte 990FXA-UD3
zdroj FORTRON 750W Black Power
Win 7 Home Premium 64bit
//shelby_nr: presun do správne sekce.
Problém se sestavou při spuštění her
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- TDUmaniak
- Nováček
-
- Kreatura
- Nováček
Re: Problém se sestavou při spuštění her
Zkusil bych se rozhodně zaměřit na zdroj. Jeho chování je víc než podezřelé. Úplně jako první bych ho vyměnil a otestoval. Pokud bude problém přetrvávat, zkusíme se posunout dál.
- TDUmaniak
- Nováček
-
Okej, díky. Zvláštní je, že třeba Far Cry 3 běží v pohodě a to systém zatěžuje x-krát více a starší hry takto padají.
- Kreatura
- Nováček
Ještě kdyžtak napiš jaký jsou teploty na CPU a GPU. Ideálně v klidu, pak při hraní her který vypínaj PC a třeba při hrani Far cry ..
- TDUmaniak
- Nováček
-
Máš nějaký tip na dobrý program pro změření?
- Kreatura
- Nováček
Speed fan a Everest by měli umět ukázat teplotu.