Lenovo G780 - nejde bootování
Moderátor: Don
- xHackerM
- Nováček
-
Lenovo G780 - nejde bootování
Ahoj všem,
pořídil jsem pro maminu Lenovo G780 bez OS. Chtěl bych tam narvat systém, ovšem ačkoliv mám nastavený BIOS na primární bootování z mechaniky, tak nic. Prostě ať je nastavený jak je nastavený, tak to pořád končí na tom, že to v prostředí černé obrazovky chce zadat aktuální datum a čas. Pak zůstane jen blikat na příkazovém řádku a nejde se přepnout na mechaniku.
pořídil jsem pro maminu Lenovo G780 bez OS. Chtěl bych tam narvat systém, ovšem ačkoliv mám nastavený BIOS na primární bootování z mechaniky, tak nic. Prostě ať je nastavený jak je nastavený, tak to pořád končí na tom, že to v prostředí černé obrazovky chce zadat aktuální datum a čas. Pak zůstane jen blikat na příkazovém řádku a nejde se přepnout na mechaniku.
- orgasmic
- Začátečník
-
- xHackerM
- Nováček
-
Re: Lenovo G780 - nejde bootování
Jdeorgasmic píše:Vsadím se, že nejde o legální Win
- orgasmic
- Začátečník
-
- xHackerM
- Nováček
-
Už jsem zkoušel. Stále to končí na té černé obrazovce s nastavením data a času a pak příkazový řádek.orgasmic píše:Zkus ještě v BIOSu přepnout mód AHCI
V tom už se mi povedlo se dostat na DVDčko, ale při "setup.exe" mi napíše, že v DOSu to nepustí.
- orgasmic
- Začátečník
-
- xHackerM
- Nováček
-
XP jedou, bude to tím bootováním na disku...orgasmic píše:Zkusil bych jinou instalaci.
![Sad :(](./images/smilies/unhappy.gif)
- orgasmic
- Začátečník
-
- jisve
- Nováček
-
Zdravím, prosil bych o radu:
koupil jsem novy G780, verze bez OS, resp. s FreeDOSem.
instalaci win 7 mam. cela instalace win7 probehne normalne, jen na konci pri prvnim prihlaseni to napise chybu a rstartuje se.
pak se to chova tak, ze po zapnuti se stale jen restartuje BIOS dokola.
pak jsem prisel na to, ze kdyz po startu dam ESC, naskoci takove cervene menu, kde kdyz zvolim "windows without loader", tak nabehnou win7 uplne standartne a vse funguje. jen do dalsiho restartu, kdy musim akci s ESC opakovat, coz je dost nesikovny.
pri instalace win jsem smazal vsechny oddily a zustal tam jediny, ten jsem dal zformatovat (zarazilo me, ze format trval asi 2s ???), na nej jsem dal windows.
zkusil jsem kompletne zformatovat disk na jinem pocitaci a vysledek je uplne stejny.
v biosu jsem zadne nastaveni nenasel, resp. zadna zmena nepomohla. Ale predpokladam, ze problem bude nekde v biosu...
Poradite mi nekdo ??? diky
instalaci win 7 mam. cela instalace win7 probehne normalne, jen na konci pri prvnim prihlaseni to napise chybu a rstartuje se.
pak jsem prisel na to, ze kdyz po startu dam ESC, naskoci takove cervene menu, kde kdyz zvolim "windows without loader", tak nabehnou win7 uplne standartne a vse funguje. jen do dalsiho restartu, kdy musim akci s ESC opakovat, coz je dost nesikovny.
pri instalace win jsem smazal vsechny oddily a zustal tam jediny, ten jsem dal zformatovat (zarazilo me, ze format trval asi 2s ???), na nej jsem dal windows.
zkusil jsem kompletne zformatovat disk na jinem pocitaci a vysledek je uplne stejny.
v biosu jsem zadne nastaveni nenasel, resp. zadna zmena nepomohla. Ale predpokladam, ze problem bude nekde v biosu...
- kasper551
- Začátečník
máte instalaci s SP1jisve píše:Zdravím, prosil bych o radu:
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
- jisve
- Nováček
-
ne, moje instalace win7 neobsahuje SP1, na jinych pocitacich funguje OK.
kdyz na tomhle zlobivem (pomoci ESC pri bootu) dam aktualizaci win 7, nainstaluje SP1, ale i s nim se to dal chova stejne, tj. pri kazdem startu, pripadne probuzeni musim dat esc a "windows without loader"
kdyz na tomhle zlobivem (pomoci ESC pri bootu) dam aktualizaci win 7, nainstaluje SP1, ale i s nim se to dal chova stejne, tj. pri kazdem startu, pripadne probuzeni musim dat esc a "windows without loader"
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- kasper551
- Začátečník
máš v notebooku poslední bios taky zkus jiné cd jinak bych notebook vrátil
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
- jisve
- Nováček
-
tak uz je vracen... asi radsi HP
- jamiethomas
- Nováček
-
Mám úplně stejný problém jako "jisve". Při startu PC musím podržet "escape" a v červeném menu dát "Windows without loader" a pak Win 7 najede. Víte prosím někdo, jak tuto možnost nastavit jako defautní? V menu jde vidět, že je možnost "Windows with SLIC Loader (pointer)" jako defaultní, ale nepřišel jsem na to, jak dát jinou možnost z nabídky jako defaultní.
Děkuji za radu.
Děkuji za radu.
- jisve
- Nováček
-
veskery problem je v nelegalnich windows...
- jamiethomas
- Nováček
-
Už jsem na to taky přišel.Je zajímavé, že mi to vždy dojde až co se nemkde zeptám. Už je mi jasné, že jde o problém se SLIC ochranou BIOSU.
I tak díky za odpověď.
I tak díky za odpověď.