Tomb Raider 2013
Moderátor: Baneshee
- zochy
- Nováček

-
Re: Tomb Raider 2013
To je uz u vsetkych hier s pokracovanim. Napr. aj taky Resident Evil...teraz je to uz iba bezhlava mlaticka. Na RE2 bude stale s nostalgiou spominat, ale to je aj preto, pretoze som starsi, plno hier uz preslo pod mojimi rukami a tak ma uz nic velmi nenadchne. Prve stretnutia s hrami, ich stylom, zanrami atd. boli vryte do pamati 
- Maxtor
- Začátečník

-
Ja si vubec nemyslim, ze je treba to nejak dramaticky analyzovat.. to je neco jako dnesni onanisticky clanek o NFS na svethardware, kde se resi, jake priserne ze mel tenhle dil oproti minulemu stromy kolem cesty.. 
Gamesa je to vylozene konzolova.. ovladani je gamepadu jak prisity.. ale rozhodne to neni zadny plytky brak.. perfektni grafika.. docela dost prostredi.. to ze to neni nejaky survival horor, ale spise teenage adventure, nikdo neresi.. neni cas se u toho nudit a premyslet nad tim, coz je dobre..
Gamesa je to vylozene konzolova.. ovladani je gamepadu jak prisity.. ale rozhodne to neni zadny plytky brak.. perfektni grafika.. docela dost prostredi.. to ze to neni nejaky survival horor, ale spise teenage adventure, nikdo neresi.. neni cas se u toho nudit a premyslet nad tim, coz je dobre..
- Riku
- Začátečník

Bych nečekal, že každému budou stačit pěkný Lařiny kozy.
Se nedivím, že dnešní hry jsou takový jaký jsou, když lidem stačí držet kurzor vpřed, mačkat skok, střílet dementní nepřátele a ještě to chválí a obhajují.
Já teda vždycky hry hrál abych u nich trochu zapojil mozek, měl radost když se mi podaří udělat nějakej level nebo překonat nějakou překážku/bosse. Když bych chtěl takhle jednoduchou zábavu tak si raději pustím seriál nebo film u kterého nemusím přemýšlet. A když jsem se chtěl teda pobavit, tak jsem si pustil Unreal Tournament a užil si pořádnej masakr.
Tohle není ani jedno. Tohle není aní teenage adventura, to je maximálně tak batole adventura. Víc se musí přemýšlet i u her jako je Spyro nebo Crash bandicoot. Je to naprosto stupidní.
Se nedivím, že dnešní hry jsou takový jaký jsou, když lidem stačí držet kurzor vpřed, mačkat skok, střílet dementní nepřátele a ještě to chválí a obhajují.
Já teda vždycky hry hrál abych u nich trochu zapojil mozek, měl radost když se mi podaří udělat nějakej level nebo překonat nějakou překážku/bosse. Když bych chtěl takhle jednoduchou zábavu tak si raději pustím seriál nebo film u kterého nemusím přemýšlet. A když jsem se chtěl teda pobavit, tak jsem si pustil Unreal Tournament a užil si pořádnej masakr.
Tohle není ani jedno. Tohle není aní teenage adventura, to je maximálně tak batole adventura. Víc se musí přemýšlet i u her jako je Spyro nebo Crash bandicoot. Je to naprosto stupidní.
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Maxtor
- Začátečník

-
No, takze sis ji predpokladam nekoupil a proto nemas ceho litovat a nemusis se tady rozcilovat.. vlastne se te to netyka.. doby, kdy jsem se tady rojizdely prvni pokusy o ligu v QIIIArena a my se usmivali nad lamama poskakujicima v nejakym UT jsou ale uz taky davno pryc.. 
Proste je to uplne obycejna hopsaci konzolovka, ktera je vytecne zpracovana a plni presne to, co by se od ni melo cekat.. perfektni grafika (kozy lary jsem vlastne nejak nepostrehl, protoze vsude okolo je porad na co koukat).. dobra hratelnost bez bugu a nejakych zaseku v mechanice hry.. dynamicka kampan.. co vic chtit.. ta hra uz ted stoji na PC 9 stovek.. je to proste takovy klasicky AA titul, ktery se ma jednorazove prodat a ne hrat po nejaka dlouha leta.. za chvili vyjde s jistotou dalsi dil.. hra naprosto v pohode.. bohuzel to sebou prineslo malo hadanek a celkove vsech logickych blbin, ktere v puvodnich TR hrach byly, ale no problem.. hra je i tak perfektni a jako celek funguje..
Stejny pripad z nedavne doby je Spec Ops: The Line.. uplne opomenuta gamesa, ktera pritom zanecha dojem.. na jedno prolitnuti, ale clovek ji uz pak nezapomene.. TR2013 je proste novy start serie.. a hra to zvlada bez jedine vetsi chyby..
Proste je to uplne obycejna hopsaci konzolovka, ktera je vytecne zpracovana a plni presne to, co by se od ni melo cekat.. perfektni grafika (kozy lary jsem vlastne nejak nepostrehl, protoze vsude okolo je porad na co koukat).. dobra hratelnost bez bugu a nejakych zaseku v mechanice hry.. dynamicka kampan.. co vic chtit.. ta hra uz ted stoji na PC 9 stovek.. je to proste takovy klasicky AA titul, ktery se ma jednorazove prodat a ne hrat po nejaka dlouha leta.. za chvili vyjde s jistotou dalsi dil.. hra naprosto v pohode.. bohuzel to sebou prineslo malo hadanek a celkove vsech logickych blbin, ktere v puvodnich TR hrach byly, ale no problem.. hra je i tak perfektni a jako celek funguje..
Stejny pripad z nedavne doby je Spec Ops: The Line.. uplne opomenuta gamesa, ktera pritom zanecha dojem.. na jedno prolitnuti, ale clovek ji uz pak nezapomene.. TR2013 je proste novy start serie.. a hra to zvlada bez jedine vetsi chyby..
- Riku
- Začátečník

Právě že koupil, jinak bych to smazal a neřešil to... no nic.
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Alfajk
- Začátečník

-
ach jo,pravda a nic nez pravda,vzdyt se to hralo skoro samo a prozmenu to vubec nebylo to,co vyvojari slibili,naprosto souhlasim i s tou recenzi,co jsi poslal o stranku zpet,jenze hry dnesni doby uz takovy jsou a jak se zda,i budou...lepe bylo,ted uz bude jenom hurRiku píše:Bych nečekal, že každému budou stačit pěkný Lařiny kozy.
Já teda vždycky hry hrál abych u nich trochu zapojil mozek, měl radost když se mi podaří udělat nějakej level nebo překonat nějakou překážku/bosse. Víc se musí přemýšlet i u her jako je Spyro nebo Crash bandicoot. Je to naprosto stupidní.
a mainstreamu se to libi,hry se prodavaji,lidi nakupuju,tak proc neco menit?
a ze se musi vic premejslet u spyra nebo crashe? vzdyt ty hry jsou minimalne 10x narocnejsi co se herniho "skillu" tyka nez hry,co dneska vychazeji
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja zkousel vsechny tomb raidery od dvojky a tenhle dil se mi zda nejlepsi.
Tady sou moje duvody:
Postava lary je uveritelna a neni to jen figurka bez emoci z prechozich dilu.Clovek se s ni daleko vic szije nez to bylo u prechozich dilu.Navic lara reaguje na prostredi-kdyz se brodi v nakych srackach tak je pak taky cela od sracek(az na vlasy
) rozhlisi se kolem sebe ma ruzny zraneni a emoce atd..proste pusobi jako clovek ne jako robot co byl v predchozich dilech.
RPG prvky s rozvojem postavy.Je to zase posun od predchozich dilu.
Dobry zbrane a moznost jejich upravy-dalsi obrovskej posun.V predchozich dilech zadny vylepsovani a uprava zbrani nebylo.
Design ostrova taky paradni a je myslim na urovni predchozuch dilu(mozna i lepsi) treba takovy splhani na vysilacku..proste parada... i kdyz je tu min skakani.
No a nakonec grafika je spickova a herni doba zda se hodne dlouha.Sem v 56% a za tu dobu bych mel vetsinu dnesnich her uz 2x dohranou...
Tady sou moje duvody:
Postava lary je uveritelna a neni to jen figurka bez emoci z prechozich dilu.Clovek se s ni daleko vic szije nez to bylo u prechozich dilu.Navic lara reaguje na prostredi-kdyz se brodi v nakych srackach tak je pak taky cela od sracek(az na vlasy
RPG prvky s rozvojem postavy.Je to zase posun od predchozich dilu.
Dobry zbrane a moznost jejich upravy-dalsi obrovskej posun.V predchozich dilech zadny vylepsovani a uprava zbrani nebylo.
Design ostrova taky paradni a je myslim na urovni predchozuch dilu(mozna i lepsi) treba takovy splhani na vysilacku..proste parada... i kdyz je tu min skakani.
No a nakonec grafika je spickova a herni doba zda se hodne dlouha.Sem v 56% a za tu dobu bych mel vetsinu dnesnich her uz 2x dohranou...
- durod
- Středně pokročilý

Muze nekdo udelat porovnavaci screen se stinami na max(contact-hardening shadows)- nyni po patchi tam pribyla tahle moznost...diky
Jak bylo napsano, pri globalnim nastaveni ultimate, stiny zustavaji na predposlednim stupni,globalne se musi nastavit custom a vsechny polozky vypeckovat na max....
Jak bylo napsano, pri globalnim nastaveni ultimate, stiny zustavaji na predposlednim stupni,globalne se musi nastavit custom a vsechny polozky vypeckovat na max....
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- Vlastik80
- Začátečník

-

Animovaný GIF (2560x1600) 5MB s rozdíly stínů dle nastavení, otevře se po kliknutí.
Originál screeny zde: Stíny VYP | Stíny Normální | Stíny Ultra (verze hry Steam 1.00.722.3)
- durod
- Středně pokročilý

- Vlastik80
- Začátečník

-
1920x1080, kvalita ultimátní, FXAA, TressFx zap:
stíny VYP: avg 65 fps
stíny Normální: avg 55 fps
stíny Ultra: avg 43 fps
(verze hry Steam 1.00.722.3)
(i5 2500k default, 16gb ddr3 1600, gtx 670 2gb 941/1020/6008, gf31421ß, win7x64sp1)
stíny VYP: avg 65 fps
stíny Normální: avg 55 fps
stíny Ultra: avg 43 fps
(verze hry Steam 1.00.722.3)
(i5 2500k default, 16gb ddr3 1600, gtx 670 2gb 941/1020/6008, gf31421ß, win7x64sp1)
- TrollZor
- Začátečník

Potřeboval bych poradit s jedním úkolem, jsem něco jako skoro v té obětní komoře a jak ze země vytáhnete tu klec a rozbijete zeď, jak jí mám přeskočit.. nějak jsem to zkoušel a po delší době mě to pořád nejde...
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D CPUcooler: Arctic Liquid Freezer II 240 MB: ASROCK B850 Pro RS | GPU: GAINWARD GeForce RTX 4070 Ghost 12GB | RAM: Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36| HDD: SATA 6Gb/s WD Caviar Green 2TB | SSD: HyperX 3K 120Gb@Read:555Mb/s, Write:510Mb/s /\ Intel 330 180Gb@Read:500Mb/s, Write:450Mb/s | CASE: CM Haf 932 | PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W | DVD-RW: LG GH24NS | LCD: Iiyama ProLite G2773HS 27" /\ 27" AOC Q27G2S" | OS: W11 x64
Logitech G502
Kingstom HyperX
HyperX Alloy FPS
Logitech G502
Kingstom HyperX
HyperX Alloy FPS
- durod
- Středně pokročilý

- Hladis
- Moderátor

Koukam, ze to bude první Tomb Raider kterého vynecham. Chapu tvurce, ze chteli asi prinest něco nového do cely sagy, ale to uz je mimo me. Kdo neznicil klavesnici v pyramide v Tomb Raider Anniversary jako by nebyl.
Jinak nechapu dnesni styl kupovat hry okamzite po vydani. Viz. nove Sim City. První si pockam na reference a az pak to koupim.
Jinak nechapu dnesni styl kupovat hry okamzite po vydani. Viz. nove Sim City. První si pockam na reference a az pak to koupim.
- Riku
- Začátečník

To mi zas tak nevadí, že jsem to koupil.
Mně vadí co z tý hry udělali. I tak jsem to dohrál a i mě to "bavilo" v rámci možností, asi protože jsem zrovna neměl nic lepšího na práci. Ale jinak je prostě skákačka pro americký tlustý děti
Mně vadí co z tý hry udělali. I tak jsem to dohrál a i mě to "bavilo" v rámci možností, asi protože jsem zrovna neměl nic lepšího na práci. Ale jinak je prostě skákačka pro americký tlustý děti
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Vlastimil91
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Asi tuším kde jsi. To jde pro tu SAM tuším jí zachránit. Tu klec musíš rozhoupat (to uděláš že do ní střelíš ten šíp s lanem) no a potom na ní rychle skočíš a zhoupneš se k té díře kterou prolezešTrollZor píše:Potřeboval bych poradit s jedním úkolem, jsem něco jako skoro v té obětní komoře a jak ze země vytáhnete tu klec a rozbijete zeď, jak jí mám přeskočit.. nějak jsem to zkoušel a po delší době mě to pořád nejde...
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
- Luda
- Začátečník

-
ja sem zaznamenal propad asi kolem 6fps,ale zaleží na místě.někde je miň stínu a někde víc.durod píše:a jaky je propad v fps?
CPU : Ryzen 7 7800X3D | RAM : G.Skill FLARE X5 32GB@6000MHz cl: 28 | MB : ASUS STRIX B650E-F | GPU : RTX 5080 (Gigabyte) OC 3200/36000 MHz | Chladič : Be quiet! Light Loop 360 mm | Zdroj : Corsair RM850x | Zvuk : Xonar Phoebus | SSD : Samsung 990 Pro 1TB | Skříň : Fractal Design 7 | Monitor : Alienware QD-OLED 34"
- TrollZor
- Začátečník

když je úplně nahoře tak se na ní nikdy nechytnu, vždycky spadnu dolu a když je dole tak tam nedoskočí z ní, ale budiš zkusím to zkoušet dál.. ale tady jsem se zasekl na sakra dlouho...Vlastimil91 píše:Asi tuším kde jsi. To jde pro tu SAM tuším jí zachránit. Tu klec musíš rozhoupat (to uděláš že do ní střelíš ten šíp s lanem) no a potom na ní rychle skočíš a zhoupneš se k té díře kterou prolezešTrollZor píše:Potřeboval bych poradit s jedním úkolem, jsem něco jako skoro v té obětní komoře a jak ze země vytáhnete tu klec a rozbijete zeď, jak jí mám přeskočit.. nějak jsem to zkoušel a po delší době mě to pořád nejde...
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D CPUcooler: Arctic Liquid Freezer II 240 MB: ASROCK B850 Pro RS | GPU: GAINWARD GeForce RTX 4070 Ghost 12GB | RAM: Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36| HDD: SATA 6Gb/s WD Caviar Green 2TB | SSD: HyperX 3K 120Gb@Read:555Mb/s, Write:510Mb/s /\ Intel 330 180Gb@Read:500Mb/s, Write:450Mb/s | CASE: CM Haf 932 | PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W | DVD-RW: LG GH24NS | LCD: Iiyama ProLite G2773HS 27" /\ 27" AOC Q27G2S" | OS: W11 x64
Logitech G502
Kingstom HyperX
HyperX Alloy FPS
Logitech G502
Kingstom HyperX
HyperX Alloy FPS
- Vlastimil91
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zkus se podívat na youtube ,ale jak říkám jde to. Přece jde vylézt tam nahoru na ty dřeva co jsou jakoby nad tebou jak jsi do té místnosti vešel dveřmi tak když se podíváš nahoru tak je tam dokola takové dřevěné poschodí a na to vylezeš přitáhneš tu klec a skočíš na ní 
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
- TrollZor
- Začátečník

jo už se mě to po dlouhé době povedlo a musím říct že to byla sakra malá překážka od konce hry... takže hra je dohrána... díky
Logitech G502
Kingstom HyperX
HyperX Alloy FPS
Logitech G502
Kingstom HyperX
HyperX Alloy FPS