Problém s Mikrotik RouterBoard 450G

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
mir77
Začátečník
Začátečník

Problém s Mikrotik RouterBoard 450G

Příspěvek od mir77 »

Ahoj,
budu mít zvláštní dotaz. Asi jsem něco podělal a mé znalosti na to již nestačí :) Umřel mi doma router a známej mi půjčil prozatím domů MIkrotik RouterBoard 450G, který mi předkonfiguroval tak, aby běžel frčel na kabelovce. Router má pět portů, jedničku nastavil jako vstup pro internet z modemu, třojku jako výstup pro můj LAN.

Má síť vypadá následovně:
modem --> router --> PC, switch (2x PC - jiná místnost)

Internet běžel na pecku, které bylo na přímo připojeno k routeru na portu 3. Ty 2 PC, které byly na switchi vedle v místnosti neměli konektivitu k internernetu.

Vlezl jsem do webového rozhraní a zhrozil se nad malým množstvím natavení. Každopádně viděl jsem, že porty 2, 4 a 5 jsou disabled. U portu 3 bylo nastaveno něco jakože pevné nastavení IP. Duplikoval jsem tedy nastavení i pro ostatní porty, ale bohužel se nic nedělo. Hrál jsem si s tím dál, že jsem nějak šikovně přenastavil i Port 3 a teď se na router nedostanu.

Dal jsem tam tuším DHCP přidělování a jsem v kélu. Reset tlačítkem ze strany nepomohl. Reset jumperu přímo na desce také nic. Sériový kabel pro konfiguraci nemám a nemůžu nikde najít ani típnutý obrázky té webové administrace, abych přesně řekl, co jsem provedl :)

Tímto prosím nějakého šikulu o radu, nerad bych vracel nefunkční router :D A navíc mi jde doma net jen na jednom pecku, tak je to docela nepříjemná situace.

Díky, Míra
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Problém s Mikrotik RouterBoard 450G

Příspěvek od Brázda.l »

Winbox a připojit se na MAC?
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

Super, díky. To by mě asi nenapadlo :) Možná, když bych zkusil WinBox jen tak na blind :) Běžně se s tímto zařízením nesetkávám :) Tak teď potřebuju vymyslet, jak to naštelovat na kabelovku, když už se k tomu připojím :)
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Nastavit IP na eth port s internetem (případně použít DHCP client), nastavit IP na portu pro LAN, udělat ve firewallu maškarádu (najdeš na netu jak), nastavit default routu. Spustit DHCP server pro LAN, udělat základní nastavení firewallu na drop všeho příchozího a jedeš. Možná jsem na něco zapomněl...
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

Tak jsem tomu všemu naštěstí vyhnul :) V krámu mi vyměnili můj D-Link kus za kus a odstartovali novou záruku od dnešního dne, tak jsem hraní s MikroTikem vzdal. Je to na mě vyšší dívčí :D Každopádně děkuji za pomoc :)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“