Akasa Integral NMAX

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
RASH
Nováček
Nováček

Akasa Integral NMAX

Příspěvek od RASH »

Dobrý den vespolek!

Mám interní 2,5" SATA disk 250GB, pořídil jsem si z Aukra box Akasa Integral NMAX. Při prvním připojení disk fungoval a nějakým způsobem jel. Neměl jsem ho připojený příliš dlouho a spíše jsem řešil partitiony než data.
Chtěl jsem tam dát portable Linux, ale ten převodník, který je uvnitř toho se neumí tvářit jako bootovatelný. Pokusy jsem vzdal, udělal jsem formát, na jednu partition a chci ho používat na data.

V čem byl průběžně problém bylo mapování disku. Připojil se, ale "nedostával písmeno" od systému. Nyní se občas po připojení chytne, ale po chvíli kopírování dat se odpojí do nějakého podivného stavu a do vychladnutí ho neoživí nic. Ve správci to vypadá následovně:

Obrázek

Když vyberu kteroukoliv z možností zobrazí se: "zařízení není připraveno". V systému je disk připojen jako "USB Device". Točí se jenom s USB data, stejně se chová i s napájením. Při propojení přes eSatu jenom cvaká a neroztočí se.

Napadá někoho jak z toho ven? Něco, co by mohlo pomoct? Mám 100 chutí ten box zahodit, nicméně jestli existuje ještě nějaká možnost, tak bych ji rád využil... :-)
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 + AC Freezer 7 PRO, MB: Asus Maximus II Formula, GPU: ASUS EAH4850, RAM: ADATA Extreme DDR2 1066MHz 4x2GB, SSD: Kingston Vseries 64GB, HDD: WD Green 1TB, PSU: Fortron Epsilon 88PLUS 500W Silver, LCD: AOC F22S, Case: BigTower DIY, MS: Asus GX900
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“