Jaký NAS do domácí sítě???

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Bbronx1987
Začátečník
Začátečník

Jaký NAS do domácí sítě???

Příspěvek od Bbronx1987 »

Zdravím začínám přemýšlet o koupi ale vubec se v tom nevyznám rád bych měl na diskách full hd filmy a koukal na ně bud vedle na telce přes wifi nebo na tabletu. Jakej byste radili disk už mám koupenej jeden WD WD20EFRX 2TB a rád bych do toho vrazil tak 2500-3500. Díky za tipy.
Case: Corsair Obsidian 550D; CPU: i5-3570K + GELID Tranquillo; MB: MSI Z77A-GD55; GPU: Palit Geforce 1060 6GB; RAM: DIMM DDR3 Kingston HyperX XMP 16GB 1600MHz; HDD: SSD 128GB Crucial M4 + 3TB WD Red; El. čtečka: Kindle 5; Mobil: Iphone 6S 64GB; Sluchátka: SoundMAGIC E10C
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký NAS do domácí sítě???

Příspěvek od Lancelot »

Mám DS112 a jsem s ním naprosto spokojen .
Tímto chybu určitě neuděláš http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2YH0001K6C, ale je to jen jednodiskový NAS.
Nicméně od jiných výrobců jsou v této cenové relaci i dvoudiskové NASy.
Bbronx1987
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bbronx1987 »

Právě že bych radši bral dvoudiskovej a ty Synology se mi dost líbí i cenově jaký jsou s nima zkušenosti?
Case: Corsair Obsidian 550D; CPU: i5-3570K + GELID Tranquillo; MB: MSI Z77A-GD55; GPU: Palit Geforce 1060 6GB; RAM: DIMM DDR3 Kingston HyperX XMP 16GB 1600MHz; HDD: SSD 128GB Crucial M4 + 3TB WD Red; El. čtečka: Kindle 5; Mobil: Iphone 6S 64GB; Sluchátka: SoundMAGIC E10C
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Zatím jsem slyšel jen samé pozitivní ohlasy, i na jejich základě jsem před víc jak rokem pořídil DS112, a zatím jede naprosto bez problému.
Ovládání i nastavení je velmi jednoduché, taky je k dispozici celá řada rozšiřujících aplikací od multimediálního serveru po phpBB fórum, NAS jako takový je tichý a disk má většinu času teplotu od 32-35°C, používám v něm WD20EFRX.
Rychlosti dosahují u DS112 na GLANu při čtení průměrně okolo 80MB/s čtení, 35 MB/s zápis.
Jsem absolutně spokojen, jen zvažuji použití veřejné IP, abych mohl na NAS přistupovat z internetu.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“