Read/Write na HDD

Testování výkonu a stability PC, výsledkové listiny bechmarků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Nico
Nováček
Nováček

Read/Write na HDD

Příspěvek od Nico »

Zdravím, nevíte někdo o nějakém programu, který by zaznamenával počet zapsaných a čtených dat na HDD/SSD za den? Zatím zkouším HD tune, ten to sice umí, ale pouze přes funkci Disc monitor a ta se musí ručně zapnout a pořád běží na liště. :( Chtělo by to něco co se spustí s Win a rovnou do systray. :wink:
Nico
Nováček
Nováček

Re: Read/Write na HDD

Příspěvek od Nico »

Problém pravděpodobně vyřešen. Mám HDD Seagate 7200.14 a ten zaznamenává přímo do S.M.A.R.T.u počet zapsaných a čtených LBA. Z toho se dá přepočítat množství dat. Zatím to měřím experimentálně ještě přes Disc Monitor a odpovídá to. Jinak to ale u žádného staršího disku nemám.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

pro SSD to umi ssdlife - pokud to disk umi
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Nico
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nico »

Ano samozřejmě, jenže bohužel mám disk Crucial, který toto nepodporuje :-( asi jako jeden z mála. Proto sháním, něco co by mi počítalo data externě a nejlépe aby se to umělo pustit se startem Windows na pozadí.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

ano take ho mam, u jinych funguje korektne. jinak takovy program neznam.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Odpovědět

Zpět na „Benchmarky a diagnostické programy“