Zrusenie RAID1 a konflikt diskov na novom PC

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
deivo
Začátečník
Začátečník

Zrusenie RAID1 a konflikt diskov na novom PC

Příspěvek od deivo »

Ahojte,

nedari sa mi zrusit RAID 1 ktory som mal v starom PC.

1. Na starom PC som cez RAID "BIOS" odobral z RAID pola oba disky.
2. Nasledne som oba samozrejme preformatoval atd. Dokonca som menil aj pismeno problemoveho disku...

Jeden z dvoch diskov pouzivam v PC na data. Ked vsak pridam do PC aj ten druhy, nikde sa neobjavi. Cez Spravca pocitaca / spravca diskov - je tam aj ten neviditelny disk. Je v rezime offline, z dovodu konfliktu jeho podpisu s inym diskom.

Vie mi prosim niekto poradit ako to zmenit aby ich Win 7 videl oba?

Dakujem :)
esfilip
Začátečník
Začátečník

Re: Zrusenie RAID1 a konflikt diskov na novom PC

Příspěvek od esfilip »

Zkus použít nějaký program na správu Partiton... já používám EaseUS Partition Master 9.1.1 Home Edition
deivo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od deivo »

Dakujem za tip na soft. Skusil som. Nech vykonam akekolvek kroky a dam aplikovat, na konci vypise chybu:

update system information failed

Ani za nic nechce pridelit pismeno k disku...

Ak som dal len formatovat:

Error - Did not find pending operation partition.
deivo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od deivo »

Tak problem sa mi podarilo vyriesit. Skusal som rozne aj ine softy na spravu particii. Vzdy mi to vsak vypisalo chybu pri pokuse o zmenu pismena disku...

Napokon pomohol len nastroj priamo v Win7: http://www.wikihow.com/Allocate-a-Drive-Letter

Skor ale ako sa mi tam ta moznost spristupnila, bolo potrebne nastavit disk ako online, pretoze kvoli konfliktu ho Win vypinal. Mozno to bol aj dovod preco nepomahali tie externe programy. Takze problem vyrieseny :)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“