Připojení k internetu není k dispozici - pomoc

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
habitat3
Začátečník
Začátečník

Připojení k internetu není k dispozici - pomoc

Příspěvek od habitat3 »

Dobrý den,

mám problém s připojením k internetu. Popíši jak máme doma rozvedený internet. V prvním patře je ADSL wifi router a k němu je v prvním patře připojený pomocí wifi PC1. V druhém patře je taky wifi připojen PC2.

A teď kde je problém. U PC2, mi neustále nejde internet. Na pc je orginální WIN 7, připojí se s wifi k modemu a jednou za minutu, hodinu, deset minut ukáže hlášku "Připojení k internetu není k dispozici", hláška je v dolní liště u síly signálu. Absolutně nechápu čím by to mohlo být. Počítač byl celý smazaný, vše jsem nahrál znovu, na pc jsou zkoušel tři rozdílné WIFI adaptéry, další jsem koupil nový, ale problém je tu stále.

Mohu Vás poprosit o radu jak tento "rébus" vyřešit? Jsem celkem bezradný :(.

Děkuji za pomoc

Jakub
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Připojení k internetu není k dispozici - pomoc

Příspěvek od Alfajk »

a zkousels jinej wifi vysilac - silnejsi ? tohle vypada ze se proste ztraci signal,coz neni nic divnyho
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
habitat3
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od habitat3 »

Signál mám kolem 70%. Internet tam takhle funguje minimálně rok bez problému. Zlobí to poslední měsíc.
esfilip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od esfilip »

Mrkni do správce zařízení k WIFI adaptéru na kartě upřesnit a zda u vysílacího výkonu máš 5 nejvyšší. Jinak zkus nainstalovat nejnovější ovladače od výrobce WIFI adaptéru. Jinak to také muže dělat vir ale jelikož tvrdíš žes to formátoval a instaloval WIN znovu je to nepravděpodobný. Zkusil bych ještě odstranit WIFI profil u toho PC a vytvořit ho znovu. Další variantou je nastavení pevné IP adresy u obou PC dle AP
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Přenes PC2 k ADSL WiFi a zkus připojení tam, pokud půjde je to OK a je to opravdu signálem jak bylo psáno a pokud ne připoj na test kabelem. Je možné že máš router vadný a dělá to tento problém

Sám jsem mněl router s podobným problémem. Připojil se jeden notebook z pěti zkoušených
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“