6530g Napájení
Moderátor: Don
- hockeyman74
- Žlutá karta Bazar
-
6530g Napájení
Zdravím . Mám problém s timto NTB . Při napájení ze sítě se baterie nedobijí . A bez baterie se nezapíná. Nejaký kritický poškození MB to nebude protože svítí kontrolky nenabité baterie . A vyzkoušel jsem 2 trafa (v sobotu mi příjde další) Nejspíš to bude hnízdo . Ale tenhle NTB ho nemá připájené k MB ale kabílkem . Máte nějaké rady či zkušenosti ?
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: 6530g Napájení
rada zní, neštourat se v tom (pokud ten NTB nechceš zničit) a dát to někomu, kdo tomu rozumí a opraví ti to. Pokud je závada na základní desce, tak stejně sám tuhle závadu bez znalostí, schématu a zkušeností neopravíš.
Naposledy upravil(a) Highlander dne čtv 28. bře 2013, 20:07, celkem upraveno 1 x.
- hockeyman74
- Žlutá karta Bazar
-
Mě spíš jde o to abych se dozvědel příčinu . Psal jsem si se servisákem . On řekl "je možný že je náhoda že 2 Ac nefungují" vzal jsem tester a zkusil napětí . 1. nabíječka měla 18,85V místo 19 , druhá má více . Přitom jsou obě identicky stejný 19V 3,42A akorát že jedna má kontrolku druhá ne . A taktéž jsem si všiml že na NTB mám 4,72A . Ale to by se nemělo tak projevovat . Akorát pomalejší nabíjení. Zkusil bych ten Adaptér v zátěži ale tyhle nabíječky se nedaj jen tak rozebrát a prý že se to na nich podepíše . A také záruka myslim ještě je tak se v tom moc nechci hrabat. Každopádne zkusím kalibraci ale pochybuju , jinak teď nechávám tu "lepší" nabíječku v ntb a zkusim to nabít . Jinak s tou horší se to klidně zapne ale ve Win7 píše že to má 0% . Jinak pak je možnost BIOSU . Taky zkusím. A pokusím se zkontrolovat hnízdo. P.S. Jako student si nemohu dovolit servis . Ale kamarád má pájecí stanici tak to pájení je lepší.
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Co si pod pojmem "hnízdo" má normální člověk představit?hockeyman74 píše:A pokusím se zkontrolovat hnízdo
Možná máš jenom vadnou baterku, nic víc.
- hockeyman74
- Žlutá karta Bazar
-
laicky řečeno , tam kam se strká konektor nabíječky ¨
Baterka být vadná může ale notebook se mi dřív zapínal i bez baterie
Baterka být vadná může ale notebook se mi dřív zapínal i bez baterie
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jo táááák, ty myslíš nabíjecí konektor... tak pojem "hnízdo" vážně slyším poprvé Ten matroš co máš chci takyhockeyman74 píše:laicky řečeno , tam kam se strká konektor nabíječky
- hockeyman74
- Žlutá karta Bazar
-
Dalo by se říct že takovy kamarádský slang . No to je jedno , ale přez večer se mi nabil notebook , teď svítí zeleně . Někde jsem četl že to může být problém chipsetu . Prý že po zapnutí ntb ze sítě vyndat baterku ale toho se bojim , abych to neodrovnal
- hockeyman74
- Žlutá karta Bazar
-
Zjistil jsem že je to kvůli špatnému transistoru FDD8878 , neznáte někdo nějaké náhrady . A ještě bych poprosil schéma zapájení
- hockeyman74
- Žlutá karta Bazar
-
analogy jsem nasel . Ale potrebuju schema zapojeni . Zda nekdo bude chtit pomoci, tak I napisu revisi MB
- hockeyman74
- Žlutá karta Bazar
-
nevíte kde sehnat charger PUS MAX17005 ? Nebo čím ho zaměnit . Ale jak tak koukám tak je docela zbytečný tady na fórum . Nulová reakce
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tady ti nikdo s opravou elektroniky nepomůže...
Pokud potřebuješ toho MAXe, tak mi napiš SZ, měl bych jich mít několik skladem.
Pokud potřebuješ toho MAXe, tak mi napiš SZ, měl bych jich mít několik skladem.
- hockeyman74
- Žlutá karta Bazar
-
To mi už došlo . Pozdě ale došlo. MAXe jsem sehnal totožnýho , jen je problém že nemám horkovzdušnou pájku. A v servisu za zapájeni které trvá 3min chtějí 1800 Kč
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
1800 Kč je hodně, ale takovou najivní představu, že něco trvá 3 minuty a je to strašně jednoduchý má mnoho lidí co nedrželo nikdy pájku v ruce...
Připájet zpět QFN pouzdro tak, abys ho nezničil chce dávku zkušeností a není to rozhodně operace na 3 minuty. V domácích podmínách s obyčejný horkým vzduchem ho prakticky nezapájíš - s velkou pravděpodobností ten obvod spíše zničíš.
Připájet zpět QFN pouzdro tak, abys ho nezničil chce dávku zkušeností a není to rozhodně operace na 3 minuty. V domácích podmínách s obyčejný horkým vzduchem ho prakticky nezapájíš - s velkou pravděpodobností ten obvod spíše zničíš.
- hockeyman74
- Žlutá karta Bazar
-
Mám kamaráda Belgičana který tu chvíli žil v Ústí a ten to dělal na počkání ani jsem si nemusel sedat. Ale odstěhoval se zpátky ale je pravda že většinou se to nachází příliš blízko u ostatních transistorů a "chipů" . I když dobře tak klidně ať to trvá týden ale podlě mě je blbost chtít za to 1800Kč , chápu že jse jim ta pájka musí vyplatit . Ale i tak. Každopádně ti děkuju za pomoc . Nikdo jiný se ani nenamáhal se ozvat . P.S. v úterý odvezu NTB kamarádovi ten by s tim mohl něco udělat.
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem napsal 1800 Kč je za přepájení jednoho QFN pouzdra docela dost, ale pokud to udělá člověk, co má s tímhle patřičné zkušenosti a odvede svou práci se 100% pečlivostí, tak je cena u takové služby pochopitelná a akceptovatelná.
Je to podobné, jako když si necháš udělat celolak na svým automobilu. V některé lakovně ti řeknou 20K Kč, někde ti řeknou 80K Kč. Včem bude rozdíl? V tom, že v té lakovně, kde ti to udělaji o 60K Kč více to bude dělat zkušenej člověk, co si za svou prací stojí, nebude to žádnej fušer a jeho odvedená práce bude na 100%.
Argumentovat tím, že "mám kamaráda v Belgii, co to dělá na počkání" je u služeb tohoto typu mimo mísu - to může napsat jenom mladej kluk na internetu, co všude byl a ví všechno nejlíp (bez urážky). Člověk co si za svou odvedenou práci stojí, nese svoje jméno a řekne si určitou sumu pěnez (ať už nadnesenou), tak moc dobře ví proč to dělá.
To třeba jednou pochopíš, až budeš dělat řemeslo, o kterým víš, že ho děláš dobře a zákazníci jsou s tebou spokojení.
Je to podobné, jako když si necháš udělat celolak na svým automobilu. V některé lakovně ti řeknou 20K Kč, někde ti řeknou 80K Kč. Včem bude rozdíl? V tom, že v té lakovně, kde ti to udělaji o 60K Kč více to bude dělat zkušenej člověk, co si za svou prací stojí, nebude to žádnej fušer a jeho odvedená práce bude na 100%.
Argumentovat tím, že "mám kamaráda v Belgii, co to dělá na počkání" je u služeb tohoto typu mimo mísu - to může napsat jenom mladej kluk na internetu, co všude byl a ví všechno nejlíp (bez urážky). Člověk co si za svou odvedenou práci stojí, nese svoje jméno a řekne si určitou sumu pěnez (ať už nadnesenou), tak moc dobře ví proč to dělá.
To třeba jednou pochopíš, až budeš dělat řemeslo, o kterým víš, že ho děláš dobře a zákazníci jsou s tebou spokojení.
- hockeyman74
- Žlutá karta Bazar
-
řemeslo dělám . Tohle co říkáš bych pochopil tak 15-20let zpátky . Teď je jasný že si chce každý vydělat co nejvíce. Je to věc názoru . A já mám názor takový že né každý pracovník si bere hodně peněz kvůli tomu že je odborník.
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
To souhlasím! Ale i tak nehaž všechny do jednoho pytlehockeyman74 píše:A já mám názor takový že né každý pracovník si bere hodně peněz kvůli tomu že je odborník.
- hockeyman74
- Žlutá karta Bazar
-
chovám se dost skepticky k lidem