Rozběhání starých her na novém PC

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Matthew01
Začátečník
Začátečník

Rozběhání starých her na novém PC

Příspěvek od Matthew01 »

Zdravím,
před nedávnem jsem při úklidu narazil na staré až historické Herní výběry. Jsou tam hry mého mládí, rád bych si některé z nostalgie zahrál. Problém je ale v tom, že to můj relativně nový počítač nechce přelouskat. Největší problém bude asi s tím, že mám 64bit systém, ale na netbooku, kde je 32bit většina her taktéž běhat nechce. Režim kompability nepomáhá.
Hru nainstaluju, ale když jí chci spustit, objeví se celkem vtipná chybová hláška (dole přihozen screen)
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nějaký starý šrot bych ve sklepě našel, ale nemám tu místo na další krabici.. Pak mě ještě napadlo nainstalování virtuálního systému, s tím ale nemám zkušenosti...
Díky za každý nápad :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU: Intel i5 750 (2,66GHz@4GHz) MB: Asus P7P55D DDR 8 GB (Kingston a Zeppelin) GK Gigabyte GTX 280 1GB s Accelero Xtreme GTX Pro HDD 500GB WD, 1000GB WD, 1000GB Samsung zdroj Cooler Master M2 720W case NZXT Source 210 kuk LG W2243S-PF chlazení vodník
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Rozběhání starých her na novém PC

Příspěvek od Alfajk »

na netbooku to nepujde,ta radoby grafickej cip na to proste neni stavenej,jediny co muzes zkusit je jeste vypnout DirectDraw a Direct3D akceleraci,ale spis to nezabere
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
nou
Začátečník
Začátečník

Re: Rozběhání starých her na novém PC

Příspěvek od nou »

mozes skusit Wine na linuxe. niekedy je ironicky wine lepsie spetne kompatibilne nez windows.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“