Ahoj, potřeboval bych radu. Převádím doménu z Forpsi na vlastní NAS. Na NASu bych chtěl provozovat web a mail. Zkoumal jsem to, ale nevykoumal. Potřebuji v nastavení domény u Forpsi přepsat DNS soubory na NAS. Bohužel jsem v nastavení NASu nikde nenašel, jakou má DNS adresu. Po nainstalování DNS serveru na NAS jsem nebyl o nic moudřejší. Poté jsem se začal hrabat v routeru, ale pořád nic. Proto se tedy obracím na Vás, už jste mi tu poradili. Jaké má NAS DNS? Snad to bude jasné. NAS je Synology DS413j. Děkuji
PS: má cenu se v tom vůbec vrtat? Není lepší web hosting od nějaké firmy? Nebude Spam filter, a ochrana proti DDos útokům (například). Děkuji
Převod domény na vlastní NAS
Moderátor: Don
- niveses
- Nováček

-
- CarlS
- Nováček

-
Re: Převod domény na vlastní NAS
Já bych se na to vykašlal, dvojnásob s dnešními cenami. WS má teď akci, když si k nim zmigruješ webhosting, dostaneš ještě 50% slevu. Pak se fakt nevyplatí ztrácet čas a peníze na domácí řešení.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Převod domény na vlastní NAS
Musis provedst presprovani (zapsat do DNS zaznamu) ze mail a web se nacazi na tve verejne IP adrese.
Pokud mas router, tak pak jeste presmerovat porty pro postu a web na adresu NASu v tve vnitrni siti.
Btw. nedelal bych to, nema to cenu. To zarizeni neni na "verejny" provoz delany, a pochybuju ze na to mas i vyhovujci pripojeni.
Pokud mas router, tak pak jeste presmerovat porty pro postu a web na adresu NASu v tve vnitrni siti.
Btw. nedelal bych to, nema to cenu. To zarizeni neni na "verejny" provoz delany, a pochybuju ze na to mas i vyhovujci pripojeni.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530