Cooler Master - ulomená nožička

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Faider
Nováček
Nováček

Cooler Master - ulomená nožička

Příspěvek od Faider »

Zdravím,

koupil jsem si nový chladič na procesor Cooler Master VORTEX Plus (http://www.alza.cz/coolermaster-vortex-plus-d180865.htm) a bohužel se mi při instalaci omylem podařilo ulomit kousek jedné ze čtyř nožiček, které držely chladič k základní desce. K správnému přichycení chladiče k CPU jsou zapotřebí všechny čtyři nožičky, jinak se chladič uvolňuje a všichni víme co to znamená.. :(

Prosím o informaci, kde bych mohl nožičku sehnat.
Foto poškozené platové nožičky posílám (rozpínací hlava nožičky)..

Děkuji za veškeré informace.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Re: Cooler Master - ulomená nožička

Příspěvek od shelby_nr »

PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
Faider
Nováček
Nováček

Příspěvek od Faider »

Diky za reakci.
Precejen nozicky s dopravou uz vyjde na skoro 200,- ..to je polovicni cena celyho chladice :) Nejaka levnejsi alternativa, popr. obchod v Brne, kde bych si je mohl vyzvednout osobne?
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Pokud má chladič backplate, tak nejlevnější řešení bude šroubek a matka, sám to tak mám a no problém.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

a nožička z inteláckýho boxu by použít nešla? vypadají podobně, rozměry snad budou stejné
Faider
Nováček
Nováček

Příspěvek od Faider »

Teoreticky by to snad slo, ale pravdepodobnost k ulomeni nozicky z puvodniho chladice tam je a tohle riskovat nemohu. Dal jsem na cpu zatim zpet boxovany chladic..
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

na boxu jsou 4, to bys musel mít sakra smůlu, aby ti všechny odešly. budeš si muset poradit nějakýma šroubama, ale bacha na manipulaci se šroubovákem a klíčem,... jednou se mi povedlo šroubovákem udělat rýhu do desky, když mi sklouznul ze šroubu, od té doby vše dělám ručně nebo něčím dostatečně tupým.
Taky si dej bacha ať to nepřetáhneš, prostě dvakrát měř ať nemusíš do obchodu
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

To je poučení pro příště: nekupovat sra*ky s push-pinama :-D
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“