Problém Asus wl500g Deluxe

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Kingbacker
Nováček
Nováček

Problém Asus wl500g Deluxe

Příspěvek od Kingbacker »

Zdar,
prosím zkušenější síťaře o radu. nedávno jsem přešel na rychlejší net od UPC(o společnosti bez komentáře), z 32 na 60. problém přišel záhy, protože rychlost zůstala stejná, tzn max 29 mega/s. jak jsem se dočetl, tento problém je způsoben buď tím, že díky jeho stáří a koncepci to zkrátka nedá, druhá verze, že s openwrt, což jsem donedávna též neznal, přesněji verzí kamikadze 7.0.9 to prý internet nebrzdí a lítá tak, jak má. Samotný router má dávat 100mb/s, resp prý 54. Zase tolik informací jsem nesehnal. Dotaz zní, dá se nějak i laicky tento současný router nahodit do stavu, abych ten net využil(instalace wrt, která je mi ne zcela srozumitelná, a zároveň může usmrtit router,což bych tuze nerad a reboot nemusí zcela vyjít) nebo je zapotřebí jej nahradit? Případně jaký router s wifi by stačil, je to jen malý byt, takže nic extra. Jako student nemám po kapse miliony(bohužel). Díky
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém Asus wl500g Deluxe

Příspěvek od LiveBomb »

Doporucuju nahradit, obecne tyhle levny krabicky se 100 Mbit porty zvladaj net tak do tech 25 - 30 Mbit na WAN portu, dneska je to nedostacujici. Z levnych krabicek ti nic nedoporucim protoze se jim vyhybam.

Doporucim ti oficialni vlaknou vyberu, rad je tam dost a dost....
Zatim to tu necham otevreny, pokud se to zvrhle ve vyber routeru, tak to tu zamknu.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Kingbacker
Nováček
Nováček

Re: Problém Asus wl500g Deluxe

Příspěvek od Kingbacker »

V oficiálním vláknu sleduji, co se probírá. Jen jsem našel pár diskuzí, kde uživatelé tvrdí, že po nahrání fw tahle krabice dává 50. ALe taky dost možná nemají deluxe, ale premium, o čemž však neví. Budu sledovat of. vlákno
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“