Cusa
Mam Plazmu TX-P42X10Y
Pri rekonstukci bytu u sousedu, delnici prerusili spolecnou antenu zrovna kdyz se manzelka divala na televizi.
Od te doby nelze nic naladit ani kdyz prerusenou antenu opravili.
Jina televize na tom samem kabelu normalne programy naladi. Nase plazma jen behem asi 5ti sekund projede ladeni a nenajde zadny kanal.
Zkousel jsem to i na jinou externi antenu a opet vubec nic.
Zkousel jsem ji odpojit od proudu, vyndat vsechny kabely, hdmi apod a zapnout jen televizi s antenou a zase nic.
Je mozne ze preruseni antenty, nebo pripadne nejaky zkrat oddelal nejakou soucastku v DVB-T tuneru?
K prepeti by dojit nemelo, antena byla prerusena kangem vrtackou....
Pokud by se musel menit cely DVB-T tuner tak si myslim ze levnejsi bude koupit k televizi nejaky set-top box a vezt A/V signal pres HDMI.
Televize je cca 3,5 roku stara a neni jiz v zaruce. Vsechno ostatni normalne funguje, vstupy hdmi apod. Jen nejde nic naladit pres DVB-T.
Ma s timto nekdo zkusenost?
Mam moznost fungovat pres satelit takze to neni az tak kriticke, ale spis je to blby ze to nejde kdybych to nekdy v budoucnu potreboval.
Sousedi uz za mnou byli a rikali ze to nejak vyresime pripadne pres pojistku.
Me se priznam moc nechce nekam televizi posilat na servis kdyz k tomu jiz nemam origo krabici.
Videl jsem v Dataartu ze se prodava prepetovka i pro antenu, takze pri nove telce nekdy pak asi poridim...
Jsem se letmo koukal na telky a stejne bych sel zase do plazmy, ukazuje to proste lepe.
Na LEDce je videt kazda chybicka v kompresi a vsechno pekne vyplave na povrch(je to prakticky nepouzitelne si koupit velkou uhlopricku a pak koukat na non-HD Pal signal, coz nejake kanaly jeste jsou) ta plazma to celkem hezky maskuje a pritom obraz super.
Tedy jak si clovek zvykne na HD u velke uhlopricky, tak Pal je humus vzdycky(zejmena Fanda treba), ale na plazme me to prijde jako mensi zlo.
S telkou jsem zatim ale dost spokojenej, a tak bych chtel poresit ten tuner jenom. Nekdy kdyz je hodne spatne pocasi jako snih nebo hustej dest, tak na satetitu obcas neni signal u Hd kanalu a v tehle pripadech by funkcni DVB-T bodlo.
Plazma TX-P42X10Y - odbouchnuty DVB-T tuner?
Moderátor: maXXmilian
- Butch
- Středně pokročilý

Plazma TX-P42X10Y - odbouchnuty DVB-T tuner?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06