Ahoj, rád bych se chtěl poradit ohledně problému, který se mi stal při kompletaci PC pro mého syna. Zakoupil jsem desku GIGABYTE GA-Z77-DS3H s grafikou Gigabyte GTX650oc a při prvním zapnutí PC obraz sice funguje, dostanu se na úvodní obrazovku biosu, ale dál pc nereaguje na stisky klávesnice jen po stisknutí kláves PC pípá, nefunguje tedy vstup do biosu Delete či další nabízené příkazy pod F1-F10. (jiná klávesnice zkoušena)
Zkusil jsem grafiku z PCIE slotu vyjmout a PC zapnout na integrovanou igpu grafiku v cpu. PC načte v pořádku, dostanu se do biosu, mohu vše editovat, ale dále mám problém nastavit svou Gigabyte GTX650oc, tak aby načítala. Pokaždé, když v biosu povolím PEG (PCI Express Graphics), tak po zapojení GTX650 narazím na stejný problém, dostanu se max na úvodní obrázek či se načte (po vypnutí loga v biosu) jen název biosu a dále pc nereaguje. Opravdu už nevím, co více nastavit, tak aby má grafika v pořádku načetla. Samozřejmě, že jsem zkoušel přehodit grafiku do spodního pcie slotu, napájení mám napojené správně.
Jediné co mě napadá:
- nedostatečný zdroj Seasonic 400W (igpu funguje, po nastavení PEG v biosu PC stojí v bios logu bez reakce na klávesnici a vstup do biosu )
- přehlédnuté nastavení pro externí grafiku v biosu a vypnutí igpu
- špatně nastavená položka GEN1 - GEN4
deska - GIGABYTE GA-Z77-DS3H
vga - Gigabyte GTX650oc
ram - corsair 8GB DDR3 1600Mhz
zdroj - Seasonic 400W
cpu - Intel Core i3-3210
děkuji za každou radu
Gigabyte Z77-DS3H (1155, Z77)
Moderátor: Eddward
- Remmi
- Žlutá karta Bazar

-
- kdyrja
- Začátečník

-
Re: Problém s GIGABYTE GA-Z77-DS3H a grafikou do PCIE
Dobrý den mám tu stejnou desku a mám v ní sapphire hd7850 2gb a zdroj corsair cx 600 v2. A když jsem si počítač postavil tak jsem akorát poprvý všechno resetoval v biosu, pomocí baterky na základní desce. Potom jsem všechno připojil i s grafikou a pc jsem zapl. Do biosu jsem poprvý vůbec nelezl protože všechno jse načetlo správně. Tak jsem nainstaloval windowsy a až potom když už všechno fungovalo jsem se začal hrabat v nastavení bosu (nastavení OC, nastavení windows 8,....).
Ještě bych zkusil udělat update biosu:
http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... ds3hrev_11 (revize 1.1)
http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... ds3hrev_10 (revize1.0)
Na základní desce je v levo dole napsáno číslo revize: 1.0, 1.x, 1,1,......
v položce ke stažení > bios a tam jsei ztáhnete nejnovější bios, někdfe ho rozextrahujete a vložíte update na flashdisk a pak v biosu updatujete z flashdisku. Pomocí funkce Q-flash, nebo tak nějak ted přesně nevím, ale v biosu je někde ta položka pro update biosu.
Ještě bych zkusil udělat update biosu:
http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... ds3hrev_11 (revize 1.1)
http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... ds3hrev_10 (revize1.0)
Na základní desce je v levo dole napsáno číslo revize: 1.0, 1.x, 1,1,......
v položce ke stažení > bios a tam jsei ztáhnete nejnovější bios, někdfe ho rozextrahujete a vložíte update na flashdisk a pak v biosu updatujete z flashdisku. Pomocí funkce Q-flash, nebo tak nějak ted přesně nevím, ale v biosu je někde ta položka pro update biosu.
PC_1: AMD Ryzen 5 1600 ; AMD RX 580 8Gb (Sapphire) ; 8Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 750gb hybrid SSD + 240gb SSD
PC_2: Intel core i5 3570 ; AMD HD 7950 3Gb (Sapphire) ; 2x4Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 120Gb SSD
PC_3: AMD A4 6300 + AMD Radeon HD 8370D ; 4Gb RAM, OCZ FirePower CoreXStream 500W ; 500Gb HDD
NB: Intel core i3 370m ; Nvidia geforce GT 540m ; 750gb hdd ; 4gb RAM
NB: Intel core i7 3632QM ; AMD Radeon HD7670M ; 1tb hdd + 128gb SSD ; 8gb RAM
PC_2: Intel core i5 3570 ; AMD HD 7950 3Gb (Sapphire) ; 2x4Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 120Gb SSD
PC_3: AMD A4 6300 + AMD Radeon HD 8370D ; 4Gb RAM, OCZ FirePower CoreXStream 500W ; 500Gb HDD
NB: Intel core i3 370m ; Nvidia geforce GT 540m ; 750gb hdd ; 4gb RAM
NB: Intel core i7 3632QM ; AMD Radeon HD7670M ; 1tb hdd + 128gb SSD ; 8gb RAM
- Wilik
- Administrátor

Tak zakladni upravy v BIOSu je rozhodne lepsi provest pred instalaci systemu uz jen proto, ze se pak do nej nebudou napr. instalovat ovladace pro zarizeni, ktera pote budou stejne vypnuta. Taktez nejake zakladni taktovani je lepsi provest dopredu, konkretni doladeni (napr. latence, nebo upravy v radu jednotek MHz) az se systemem, kdy se rovnou otestuje stabilita.
Kazdopadne k problemu - pomoci by mohla jednak vyse zminena moznost upgrade BIOSu, druhak je treba vyzkouset grafiku v jinem PC, zda neni problem v ni a nebo jinou grafiku v tomto PC, zda to dela stale.
Kazdopadne k problemu - pomoci by mohla jednak vyse zminena moznost upgrade BIOSu, druhak je treba vyzkouset grafiku v jinem PC, zda neni problem v ni a nebo jinou grafiku v tomto PC, zda to dela stale.
- Vizi
- Začátečník

problém bych viděl buď v tom 400w zdroji a nedosta. napájení nebo vadné grafice, aktualizaci biosu zkus též.
- Remmi
- Žlutá karta Bazar

-
aktualizace biosu pomohla, grafika konečně načetla, děkuji všem za reakce