The Elder Scrolls V: Skyrim

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Logue
Začátečník
Začátečník

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim

Příspěvek od Logue »

Pametam sa ze v Morrowinde bola jedna velka chyba a to ze ste mohli byt prijaty do vsetkych frakcii naraz co je nerealne. Je tato chyba aj v Skyrime a v Oblivione ?

Ked som si uvedomil tu chybu v Morrowinde tak som to prestal hrat...
sebas12358
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sebas12358 »

No tak možes se přidat ke všem vedlejším jako je temné bratrstvo, zloději (už nevím přesný název), družijníci nebo ňák tak a pak jsou tam ještě 2 frakce a ve všech možeš byt no a pak tu sou 2 hlavní frakce to je císařská legie a bouřné hávy tady si musíš vybrat u koho chceš byt
CPU: AMD ryzen 7 7800x3d
GPU: Gigabyte AERO 5070ti
MB: Gigabyte b850 aorus elite wifi 7
ZDROJ: Seasonic core gx-850 atx 3.1
RAMky: Crucial OC pro 2x16gb DDR5
CASE: Montech king 95pro
SSD: Samsung 990 pro 2TB,
Chlazení: CPU - aio vodník od montechu, na radiátoru swap větráků za noctua A12-25 chromax black, na předním front mesh panelu ještě 2x noctua a14x25 g2

Lenovo legion 5 - 2060rtx
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

sebas12358 píše:No tak možes se přidat ke všem vedlejším jako je temné bratrstvo, zloději (už nevím přesný název), družijníci nebo ňák tak a pak jsou tam ještě 2 frakce a ve všech možeš byt no a pak tu sou 2 hlavní frakce to je císařská legie a bouřné hávy tady si musíš vybrat u koho chceš byt
To malo byt podla mna rozvetvene lebo jedna osoba nemoze vsetko stihat a tie frakcie sa urcite nemaju radi medzi sebou tak to je nerealne aby si bol clenom vsetkych.

EDIT: A v Oblivione to je ako ?
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

naprosto stejne... Tak jako to bylo v TES odjakziva. Pokud nechces hrat za jinou gildu z principu ze se z tou za kterou hrajes nemaji radi ... tak za ne nehraj. Pro ostatni je to zabava navic.
TES te do niceho nenuti.
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Už jsem nad tím taky dříve přemýšlel, charakter, který je arcimágem ledohradské univerzity, cechimstrem zlodějského cechu, vůdčí osobností a Naslouchajícím Temného bratrstva, vysoce postaveným členem v řadách jedné z armád, bardem, zemanem ve všech državách, Šampionem patnácti Daeder a hlavně Drakorozeným, jenž by měl být synonymem cti, šlechetnosti a udatnosti, což jsou vlastnosti v absolutním rozporu s povahou alespoň poloviny vyjmenovaných pozic? Inu ...

Každý ať hraje dle dvého cítění, po této stránce je hra mimořádně benevolentní. Smysl pro perfekcionismus mě však automaticky nutí do nesmyslů.
Naposledy upravil(a) PaulCZE dne čtv 4. dub 2013, 10:06, celkem upraveno 1 x.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

^^ta čeština je fakt něco hroznýho v týhle hře
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Hladis: Neudělal by jsi nějaké screeny? :)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Nejaky screeny uz jsem sem nekde daval a uplodovat to a pak davat sem..........moc práce a casu. Jinak uz mam ENB 0.157 pokud by někdo chtěl. Jsou tam optimalizovany stiny na vegetaci.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

Potřeboval bych se zeptat na pár věcí. Kupuji si zakl. hru Skyrim a DLC Dragonborn. Předpokládám že k tomu nepotřebuji předchozí DLC Dawnguard ne? A ještě něco, DLC Dawnguarda nevidím nikde v našich shopech zalistovaný a 20e(500,-czk) Steamu se mi za to dávat nechce, když na nejnovější DLC budu mít za cca za 300,-.
Je ještě nějaká možnost krabici Dawnguard sehnat za rozumnou cenu? Ještě mě napadla taková věc co jsem se někde dočetl... Nestáhne se ten Dawnguard automaticky ze Steamu, když mám zakl. hru a nejnovější DLC pak zdarma? :oops:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Dawnguard není potřeba, ale docela ho pro hrani doporučuju. Vynechat muzes Hearthfire, ale ten by mel byt za par supu. Jak je to v CZ s nakupem netusim. Dawnguard ale automaticky stahovat nepujde jen tak zadara. Max. jestli to nekupujes jako cely balik se vsemi DLC, coz asi ne.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Hladis: díky. Dawnguard mám objednaný. Jinak dneska jsem si šel pro zakl. hru, Dragonborn a celkem vtipné je to že, jsem myslel pokud si koupím DLC krabici, tak budu mít k tomu aspoň CD, ale to ne to by jim asi ušly zisky. V krabici DLC je pouze kartička, kde je napsaný kód hry a nakonec stejně musím stahovat víc jak GB.

Dotaz, kde na Steam uvidím to svoje zaplacené DLC? Po zadaní se mi v knihovně u hry Skyrim v podstatě nic nezměnilo a nějak se po tom nemůžu dopátrat kde by to mohlo být napsané.
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Dej si zobrazit svůj profil a ne knihovnu tam jsou všechny hry včetně dlc.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

jakubom píše:Dej si zobrazit svůj profil a ne knihovnu tam jsou všechny hry včetně dlc.
Nevidím to tam, zobrazí se můj seznam her, kde je napsaný hrací čas a odkazy jako doporučit/zobrazit statistikyy/odkazy"..."

Hru ale když zapínám, kliknu na data a je zaškrtnutý Dragonborn.esm.

Jinak ještě jeden dotaz. Jak se dostanu na ten ostrov Solstheim, kolem kterého se točí ten Dragonborn?
Jsem začátečník ve Skyrimu, tak neukamenovat. Jde mi pouze o to abych si hru nerozdělal a pak bych ji musel hrát znovu, protože tam mám nové DLC.

Edit: Ještě teďkom jsem hrál, odejdu ze hry a stahuji aktualizaci 4,4GB?! To jim jako až teď došlo že bych asi rád zahrál i ten datač...
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

No koukám na to a fakt to tam není vidět, ale pokud to tam máš tak bych to asi neřešil, možná nekteré ty DLC nejdou vidět nebo tak :)

No steam je v tomhle svině :D Když spustíš hru tak se ti zastaví jakékoliv stahování, pokud jsi ho předtím zapnul.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Celkem mě zaráží že aktualizace má 4,4GB. Celá hra měla po instalaci 5GB + 1,1GB jsem stáhnul hned před zapnutím.
Při zadáním kódu znova do steamu mi vyskočila hláška, že "produkt je na tomto stávájícím účtu aktivován". Nicméně, zajímala by mě jedna věc na DLC Dawnguard vím že se naváže "pokecem" se stráží a ten dá automaticky navazujcí úkol na datadisk, ale co se musí udělat u Dragonborn?

Jinak díkes za odpověď. :wink:
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Dawnguard je aktivován jak pokecem se stráží, tak i v případě, kdy si tě odchytne v jednom z velkých měst Durak, člen Dawnguardu. Podmínkou je 20. úroveň tvého charakteru.

V případě Dragornborn musíš být nejdřív shledán za Drakorozeného, tedy dokončit úkol Šedovousých s navrácením rohu Jurgena Vládce Větru, pak si tě odchytnou Miraakovi kultisté, stejně, jako předtím Durak.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

PaulCZE: Jj dík. Jen podotknu že u toho Dragonbornu tě chytí v hl. městě.

A těch 4,4GB, kdyby to někoho zajímalo se stahoval HD resolution pack > textury jsou ostřejší(procházení krajinou je fakt nádhera), za cenu vyšší náročnosti na HW.

Ale co mě tak trochu žere že jsem pořád nenašel přidaná DLC na tom Steamu...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Jen takova rada. Nejdriv si tu hru namoduj a az pak ji hraj. Bez modu to je dost o nicem. Dokonce jsem tak daleko, ze jsem si udelal i vlastní Texture Packy a opravy :)
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Trochu Hladise doplním, v této souvislosti to namodování znamená použít nejnovější ofic. patch (měl by se stáhnout automaticky) a k tomu ještě přídavný neoficiální patch. Z čistých modifikací bych doporučil max. nějaké hi-res texturepacky, za předpokladu, že jsi hru ještě nikdy nehrál/nedohrál. Pakliže ano, dej si tam co chceš, je toho plný internet. Zkoušel jsem poslední verzi patche a jsem vcelku spokojen, opravuje toho poměrně dost, ale k dokonalosti jí toho stále mnoho schází, zčásti to naštěstí řeší neoficiální patch.

Mě kultisté odchytili i v Bílém Průsmyku, čili se domnívám, že lokace budou shodné jako u Duraka.

Technický dotaz: Nemá někdo zkušenosti s češtinou pro verzi 1.9? Původní čeština se hádá s patchem.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Cestina do Skyrimu je zlocin. Staci mi nazev Vorarov pro Riverwood a to mi staci na 10 let dopředu :)

Jinak ja bych to namodoval trochu vic nez jen textury a neoficialni patche. Tech kiksu je tam daleko vic a must have modu je docela dost.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“