Zdravim,
jelikož jsem v problematice a správě sítí zcela neznalý, poprosil bych Vás o radu.
Chtěl bych mít přístup na svůj nedávno pořízený NAS, který je připojen do netu přes router odkudkoliv z internetu (mám veřejnou IP).
NAS - Qnap 212, router - Asus RT-N10
1. vím že musím povolit nějaký port na routeru (což nevím jak) aby se přesměroval požadavek na připojení z venku do NASu (port forwarding, port trigger) ?
2. v NASu nastavit někde tu veřejnou IP ?
(hledal jsem na netu návody apod. ale neuspěl jsem nebo jsem tomu neporozuměl....)
kdyžtak vysvětlujte polopaticky... Díky
Vzdálený přístup na NAS přes router - pomoc
Moderátor: Don
- Mar3ek
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vzdálený přístup na NAS přes router - pomoc
Veřejnou IP adresu musíš nastavit do routeru na port WAN.Následně bych pak pro NAS vyrezervoval z DHCP rozsahu jednu IP adresu na kterou pak nasměruješ port na kterém NAS běží.Pokud tomu ale jak píšeš moc nerozumíš nejjednodužší pro tebe bude najít v konfiguraci routeru záložku DMZ kde následně zadáš IP adresu kterou jsi vyrezervoval pro NAS a dáš enable DMZ.Vydím to jako nejrychlejší řešení.Položku DMZ bys mněl na tvém routeru najít v advanced settings/WAN/DMZ
Rezervace IP pro dané zařízení
http://p2.uloziste.com/fotky2/xb4659278 ... fbd945.jpg
Nastavení DMZ
http://img37.imageshack.us/img37/7645/dmz.jpg
Rezervace IP pro dané zařízení
http://p2.uloziste.com/fotky2/xb4659278 ... fbd945.jpg
Nastavení DMZ
http://img37.imageshack.us/img37/7645/dmz.jpg
iPhone 11 Pro 256GB / SONY Playstation 4 Pro/ Xbox One X 1TB
- Mar3ek
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za radu...
Vyhradil jsem IP pro NAS a nastavil jsem svou veřejnou IP do DMZ, ale stále nelze se připojit z internetu. (samozřejmě že připojení zkouším z jiného připojení k webu).
takže mi stále něco chybí nastavit ?
dále bych se zeptal:
Nejsem schopen též nastavit, abych NAS viděl v průzkumníku windows jako běžný disk... JAK NA TO ?
Vyhradil jsem IP pro NAS a nastavil jsem svou veřejnou IP do DMZ, ale stále nelze se připojit z internetu. (samozřejmě že připojení zkouším z jiného připojení k webu).
takže mi stále něco chybí nastavit ?
dále bych se zeptal:
Nejsem schopen též nastavit, abych NAS viděl v průzkumníku windows jako běžný disk... JAK NA TO ?
- Brázda.l
- Mírně pokročilý

Jenže ty musíš dát do DMZ IP adresu toho NASu, tj. jeho lokální ip a ne veřejku.
Ale kvůli bezpečnosti bych se pokusil nasměrovat jen ty porty které skutečně potřebuješ. Hledej někde u WAN záložku Virtual server.
Ale kvůli bezpečnosti bych se pokusil nasměrovat jen ty porty které skutečně potřebuješ. Hledej někde u WAN záložku Virtual server.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ano samožřejmě je lepší nasměrovat jen určité porty.DMZ ti totiž otevře uplně všechny porty na IP kterou tam zadáš.A tu veřejnou si nastav na WAN port routeru a ne do DMZ tam dej tu co jsi vyhradil pro NAS.
iPhone 11 Pro 256GB / SONY Playstation 4 Pro/ Xbox One X 1TB
- Mar3ek
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
děkuji pánové,
dobrá, takže:
1) na DMZ jsem dal IP která se přiděluje NASu
2) na WAN (bránu) jsem dal veřejnou IP
...kde se tedy povolují porty ?
...jak se nastaví vidtelnost složek z NASu v průzkumníku/tento počítač ?
dobrá, takže:
1) na DMZ jsem dal IP která se přiděluje NASu
2) na WAN (bránu) jsem dal veřejnou IP
...kde se tedy povolují porty ?
...jak se nastaví vidtelnost složek z NASu v průzkumníku/tento počítač ?