nelze formátovat flash disk

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
jarda.otta
Začátečník
Začátečník

nelze formátovat flash disk

Příspěvek od jarda.otta »

Dobrý den.Omylem jsem naformátoval usb flash 128gb na formát exfat.Když jí chci nafomátovat na ntfs tak mě to napíše že se formát nezdařil. Nevíte prosím jak bych měl postupovat?
jaris
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: nelze formátovat flash disk

Příspěvek od Suke001 »

Zkusit naformátovat přes nějaký partition magic nebo podobný program.
kreatin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kreatin »

Zkus disk odpojit z pc,restartovat pc a pak znovu naformátovat flash disk....mě to co jsem měl podobnej problém pomohlo
MB: Asus Rampage II Extreme, CPU: Core i7 920 D0 2.66@4312MHZ,CHladič:Noctua NH-D14,Pamět:6 GB 3x2 Corsair 1600Mhz 9-9-9-24-1T @1833Mhz,Geforce GTX 780 Phantom "GLH",zdoj: Flotron Everest 800W 12cm fan. 85Plus,
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

a tu flashku koupils kde a kolik stala? ma urcite tu kapacitu jakou pises?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
jarda.otta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jarda.otta »

Ta fleška je koupená přes EBAY.Má opravdu kapacitu 128 gb. Zjistil jsem, že takto vysoko kapacitní flešky jsou naformátovány nejnovějřím formátem exfat. Ale problém je v tom, že starší pc a systémy ho neznají a tudíž po zasunutí nabádají k formátu. Ale problém je už vyřešen. Vygooglil jsem, že Microsoft dává k dispozici jednorázovou utilitku tzv fix a ta když se nahraje do staršího systému, tak potom jí už přečte i s tím formátem exfat. Takže kdykoliv přijdu někam kde mají starší pc, tak mám ještě jednu malou flešku s fat32 kde mám tu utilitu, tu nahraji do zmíněného pc a následné už tu vysoko kapacitní flešku mohu používat. Vzhledem k tomu, že s narůstající kapacitou flash disků které si možná za čas stanou běžnou součástí vaší výbavy a vy si jí také pořídíte, se vám může také přihodit co mě, když tuto fllešku dáte do staršího pc a on jí nebude schopen otevřít, tak tato aktualizace systému se jmenuje WindowsXP-KB955704-x86-CSY.exe. P.S. Jen pro zajímavost. Kamarád si takové flešky koupil 3 někde na Ebay, jednu zmíněnou mě dal a ty své 2 zkoušel asi na 4 pc a když mu nikde nešli tak je prostě vyhodil jako vadné. Ale díky mému vygooglení mě běží. Tak aby se to nestalo někomu z vás tak zde řešení:

Pod Win Xp byl velmi rozšířený souborový systém FAT32 firmou Microsoft svévolně omezen na kapacitu 32GB pro každý datový nosič. Větší USB paměti zde proto bez přídavných nástroju nelze naformátovat. Navíc XP normálně nedokážou číst datové nosiče naformátovaně novějším systémem exFAT ​​/ Vista, Win 7 ​​/.

Zde je update ​​- řešení:

Na webové stránce http:​​/​​/support.microsoft.com​​/kb​​/955704​​/ aktivujte odkaz Download the Windows XPupdate package now
Zkontrolujte si jazykovou verzi, nastavte čeština pokud máte český systém, pak Download.

nebo stahujte tady http:​​/​​/rapidshare.com​​/files​​/301024003​​/WindowsXP​​-KB955704​​-x86​​-CSY.ex
jaris
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“