Pozorovaci uhly
Moderátor: Don
- Losoun
- Nováček
-
Pozorovaci uhly
Zdravim, koupil jsem si notebook Fujitsu Lifebook AH532. Notebook pracuje velmi dobre, je solidne rychle, ale co me velmi neprijemne prekvapilo jsou pozorovaci uhly. Prakticky nemuzu najit polohu hlavy smerem k monitoru, abych mohl rict, ze jsou barvy po celem displeji v poradku. Staci se minimalne pohnout a je videt velky rozdil v barevnem podani. Je normalni, ze notebooky (at uz tento konkretni model nebo v teto cenove relaci okolo 14 tisic korun) maji tak spatne pozorovaci uhly? Nebo se to da nekde upravit v nastaveni? A je to u drazsich modelu lepsi nebo jde o dan za to, ze je to proste prenosny notebook? Dekuji
- Karlos.s
- Mírně pokročilý
Re: Pozorovaci uhly
Je to normální, protože nejlevnější notebooky (a bohužel i většina dražších) používají TN panely.
Měl jsem ASUSe G73, což byla nadupaná mašina v ceně přes 40k, a šel do světa, protože ten TN panel (navíc lesklý) byl prostě katastrofa.
PVA a IPS (nebo odvozené technologie) jsou o něčem jiném jak úhly tak barvami. Ortodoxní FPS pařaní sice řeknou, že to je vykoupeno špatnou odezvou, nicméně mě to nedělá problém na mém stoletém VP191s (PVA) s papírovou a asi i reálnou odezvou 25ms, takže s novými monitory s 5ms odezvou to musí být absolutně v pohodě (pro obyčejné lidi).
Jestli chceš NTB s pořádným panelem tak se musíš dívat ve vyšších cenových relacích a tam to nebude snadné.
Měl jsem ASUSe G73, což byla nadupaná mašina v ceně přes 40k, a šel do světa, protože ten TN panel (navíc lesklý) byl prostě katastrofa.
PVA a IPS (nebo odvozené technologie) jsou o něčem jiném jak úhly tak barvami. Ortodoxní FPS pařaní sice řeknou, že to je vykoupeno špatnou odezvou, nicméně mě to nedělá problém na mém stoletém VP191s (PVA) s papírovou a asi i reálnou odezvou 25ms, takže s novými monitory s 5ms odezvou to musí být absolutně v pohodě (pro obyčejné lidi).
Jestli chceš NTB s pořádným panelem tak se musíš dívat ve vyšších cenových relacích a tam to nebude snadné.
PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
- Losoun
- Nováček
-
Tak to se s tim budu muset smirit, mam ho jenom na obcasne pouzivani, tak to snad preziju Diky za odpoved.
- Exp
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel je to opravdu vlastnost, nejlevnější TN panely na to trpí velmi často, ne-li vždy.