Využití všech jader u Photoshopu

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Matthew01
Začátečník
Začátečník

Využití všech jader u Photoshopu

Příspěvek od Matthew01 »

Zdravím,

potřeboval bych poradit. K úpravě fotek používám Adobe Photoshop CS5 a řeším tu problém s tím, že dokáže z mého procesoru vytížit pouze jedno jádro (vytížení nepřesáhne 30%). Normálně to nevadí, holt to déle trvá, ale když člověka tlačí čas, tak je každá minuta dobrá.
Grafiku to podle mě taky nevyužívá, podle MSI Afterburneru se taky přes 20% vytížení nedostanu.

Nemáte s tím někdo zkušenost, nějaký nápad, jak využít všechnu sílu z mého železa? :)
CPU: Intel i5 750 (2,66GHz@4GHz) MB: Asus P7P55D DDR 8 GB (Kingston a Zeppelin) GK Gigabyte GTX 280 1GB s Accelero Xtreme GTX Pro HDD 500GB WD, 1000GB WD, 1000GB Samsung zdroj Cooler Master M2 720W case NZXT Source 210 kuk LG W2243S-PF chlazení vodník
Jds1cz
Začátečník
Začátečník

Re: Využití všech jader u Photoshopu

Příspěvek od Jds1cz »

Ahoj nejsem v tom odborník ale ,někde jsem četl že to není Hw problem ale, Sw ten program nevyužívá všechny jádra protože nebyl napsán tak aby je využil.Je to naprogramovaný na 1jadro CPU.Myslím že takhle nějak to je.Zdar a sílu.
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
Matthew01
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matthew01 »

Vím, že jsou aplikace a třeba i hry, který využijou prostě jen jádro, ale zrovna u photoshopu CS5 se mi to nezdá..
CPU: Intel i5 750 (2,66GHz@4GHz) MB: Asus P7P55D DDR 8 GB (Kingston a Zeppelin) GK Gigabyte GTX 280 1GB s Accelero Xtreme GTX Pro HDD 500GB WD, 1000GB WD, 1000GB Samsung zdroj Cooler Master M2 720W case NZXT Source 210 kuk LG W2243S-PF chlazení vodník
Jds1cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jds1cz »

Jak říkám nejsem odborník.Může to být i jinak.Zdar a sílu.
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
esfilip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od esfilip »

Tato APP podporuje pouze Hyper-Threading

Wiki
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Co to pro Boha zase meleš? Jak podporuje pouze HT? CS5 je na tom ohledně optimalizace pro Multi-threading hodně špatně, lepší je to až od CS6 a vyšších.

@Matthew01: Co přesně na těch fotkách upravuješ, resp. jaké používáš nástroje/filtry? Děláš s RAW?
esfilip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od esfilip »

Krtek: by ses musel napřed naučit číst a až potom hledat na netu... podpora více jader je plná už v CS5 oficiálně od Adobe

http://www.tomshardware.com/reviews/ado ... 770-7.html
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Já ale netvrdím že tam podpora pro zpracování více vláken není, tvrdím jen že je mizerná. Ve vyšších verzích už na tom krapet zapracovali. Navíc škálování není u všech filtrů/operací stejné, proto se taky na to Matthewa ptám.

Ještě mi prosím vysvětli co jsi myslel tím, že CS5 "podporuje pouze Hyper-Threading"? :mrgreen:
esfilip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od esfilip »

Už nevím kde sem to četl, nic méně někdo to taky řešil na fórum a odpověď byla že když má někdo 1,2,4,6,8 jader a k nim HT tedy 1+1 nebo 2+2.. jako ty vlákna tak že APP nevezme přímo 4+4 ale pouze 1+4 jedno jádro a 4 vlákna bylo to psané jako HT.... něco jako že ano pracuje pouze s jedním jádrem ale dokáže využívat více vláken. taky tomu moc nerozumím
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

esfilip píše:Už nevím kde sem to četl, nic méně někdo to taky řešil na fórum a odpověď byla že když má někdo 1,2,4,6,8 jader a k nim HT tedy 1+1 nebo 2+2.. jako ty vlákna tak že APP nevezme přímo 4+4 ale pouze 1+4 jedno jádro a 4 vlákna bylo to psané jako HT.... něco jako že ano pracuje pouze s jedním jádrem ale dokáže využívat více vláken. taky tomu moc nerozumím
Tak o tom laskave nediskutuj a nehadej se.. zadne 1+4 neexistuje.. HT znamena, ze 1 jadro dokaze zpracovat 2 vlakna.. kazde s 50% vykonem..
Krteq ma samozrejme pravdu.. v Adobe posledni dobou hodne laborovali s OpenCL a na CPU se nejak pozapomelo... cim starsi, tim hure.. smysl to ma resit az od CS6..

K tomu zbytku snad jen tolik, ze jedine co by kdo mel delat vice jsi ty.. a to sice ucit se chovat slusne..
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Matthew01 píše:Vím, že jsou aplikace a třeba i hry, který využijou prostě jen jádro, ale zrovna u photoshopu CS5 se mi to nezdá..
Tak moment. Me CS5 vyuziva všechna dostupna jadra bez problemu na maximum a to při praci s upravou fotek a tvorbe alb. To nemluvim ani o externich pluginech, kde se da i počet aktivnich jader nastavovat. Na CS6 jsem zatím plne nepresel, ale vyzkouseno uz mam. Pracuju s tim každý den a při zpracovani mi to normalne vytezuje všech 8 threadu na i7. Mam tu i další stroje a i na i5-750 to bezi v pohode. Takze kde konkretne se projevuje, ze CS5 zpracovava něco jen na jednom jadru ? Ja při svy praci na zadny bottleneck nenarazil. Jen u Liquify a to je vyreseno v CS6.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Tak moment.. o tom, ze konkretne Photoshop mival problemy s multicore (nevyuzival je) se vi dlouho.. ted jsem o pro jistotu zapl a je to tak - jedno jadro na max a ostatni skacou do 20% (je ale pravda, ze to stoupa dle vyuziti - v kazdem pripade to neni o 4x 70% ale vzdy o tom, ze jedno jde na max a teprve potom se saha na dalsi).. externi pluginy do toho samozrejme netahej.. to je jina pisnicka.. ty se spousteji jako samostatny proces a jejich multicore moznosti jsou ciste na pluginu samotnem.. ne na PS..

Jinak co se tyce GPU tam problemy nemam.. PC jej vyuziva a to dost vyrazne.. a to mam blbou starou HD4870..
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

U Photoshopu CS5 nevim o zadnych problemech s multicore a předchozí verze, které takovy problém měli me nezajimaji. CS5 okamzite pouziva všech 8 ci 4 threadu dle pouzity funkce a zadny vyloadovani 1 jadra a pak zbytek se nikdy nekona v tom co pouzivam ke svy praci zpracovani fotografi. Urcite bych jakykoliv takovy problém při denní praci zaznamenal. Takze mate nekde chybu nebo mate popleteny verze, ci delate něco co nepouzivam. Jediny zasadni problém o ktrerem vim je rychlost zpracovani v Liquify, coz bylo opraveno v CS6.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Muzu se zeptat jak jsi to overil..? Protoze ja to pro jistotu zkusil a vidim to, co popisuji miliony lidi na internetu.. ty jsi zminoval pluginy apod.. to je ale bohuzel uplne neco jineho nez to, o cem se tady bavime.. protoze ty bezi jako samostatne procesy a nemaji s PS procesne vlastne nic spolecneho.. jen jakousi konektivitu..
Klidne sem nekdo hodte metodiku jak PS a CPU vytizit na max bez pouziti cehokoli externiho..
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“