Konzole VS PC
Moderátor: Baneshee
- hadas
- Začátečník

-
Re: Konzole VS PC
PS 4 podle toho co vni ma byt za HW tak je to pekna sra*ka
- Vlastik80
- Začátečník

-
- tak strašná hrůza to snad nebude, cca 2Tflops výkonu jsou fajn (jako gtx 660 + 4j cpu, nemluvě o tom že PS4 má 8GB GDDR5 176GB/s), ano, na nadupané herní pc to samo nemá, ale kdyby Sony/Microsoft dali pořádný lepší hw, tak by konzole stála třeba 1000€ a kdo by to jako kupoval? Jen pár nadšenců, takto to může pořídit každý, když se cena bude pohybovat řekněme kolem 400€.
PS: A to nejsou ty specifikace zcela finální, takže hw může být klidně i lepší než byl uveden v únoru
- PS3master
- Začátečník

-
Naprosto dostačující každému hráči. Ono slovo optimalizace je pro tebe asi slovem cizím.hadas píše:PS 4 podle toho co vni ma byt za HW tak je to pekna sra*ka
Probook 430G2
- zochy
- Nováček

-
V tom mas pravdu, ale bude to zas maximalne nasledujuce 2 roky pred PC, ako to bolo pri Xbox360/PS3 a dalsie roky uz graficky vizual iba na PC. A kedze sa konzoly robia na minimalne 6 rocne obdobie, tak by to predsa mohli urobit aj s vykonnejsim HW.PS3master píše:Naprosto dostačující každému hráči. Ono slovo optimalizace je pro tebe asi slovem cizím.hadas píše:PS 4 podle toho co vni ma byt za HW tak je to pekna sra*ka
- hadas
- Začátečník

-
presne ted akorad kozole kazi hry na pc
- Alfajk
- Začátečník

-
mozna za to ani tak nemuzou konzole,jako konzumenti konzoli,ktery jsou schopny kazdej rok nakupovat ty samy srajdy porad dokola,od fifa a nhl 1/2/3/4/5/6/7/8/9/10/11/12/13 atd az po call of duty 79 nebo kolik ze uz to ma vlastne dilu...hadas píše:presne ted akorad kozole kazi hry na pc
proc by vyvojari a herni studia delali neco lepsiho,kdyz staci zmenit poradovy cislo a prodavat uplne to samy kazdej rok porad dokolecka dokola?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- hadas
- Začátečník

-
to je pravda mno hlave ta fifa a nhlAlfajk píše:mozna za to ani tak nemuzou konzole,jako konzumenti konzoli,ktery jsou schopny kazdej rok nakupovat ty samy srajdy porad dokola,od fifa a nhl 1/2/3/4/5/6/7/8/9/10/11/12/13 atd az po call of duty 79 nebo kolik ze uz to ma vlastne dilu...hadas píše:presne ted akorad kozole kazi hry na pc
proc by vyvojari a herni studia delali neco lepsiho,kdyz staci zmenit poradovy cislo a prodavat uplne to samy kazdej rok porad dokolecka dokola?
- Broxik
- Začátečník

Ehm dyt ty minule konzole neumej poradne ani fullhd. Momentalne mam na stole monitor 2500x1440 tohle nikdy na konzolich v odhledne dobe nebude fungovat. Tak mi rekni z jakeho titulu pises dostacujici kazdemu hraci? Neber me zle pokud to staci tobe ok ale me do te sve skupiny netahej. Takovejch zrovna na tomhle foru je urcite vice:) Dik!PS3master píše:Naprosto dostačující každému hráči. Ono slovo optimalizace je pro tebe asi slovem cizím.hadas píše:PS 4 podle toho co vni ma byt za HW tak je to pekna sra*ka
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ideální je mít solidní PC na všechny exkluzivní PC hry a na všechny multiplatformovky, hezky připojený k monitoru i TV zároveň (čímž odpadaj kecy o pohodlí, obzvlášť se steam big picture), a k tomu PS3 pro některý parádní exkluzivity (Uncharted, Last of Us, Beyond, GT5, Journey..). PS4 časem taky určitě koupím, Sony si umí zajistit skvělý developery. A první dva roky bude PS4 jakž takž držet krok s PC...jakž takž.
Když už něco nemít, tak xbox a nintendo...na těch není snad nic co by mě zajímalo.
Když už něco nemít, tak xbox a nintendo...na těch není snad nic co by mě zajímalo.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- webwalker
- Začátečník

Pozor na to, konzole mají díky fixnutému HW proti PC také mnoho výhod. Myslím, že ani dnešní top herní mašiny nezpracují tolik žádostí na vykreslení, co stařičký xbox či PS. Pro toho, kdo není skalním hráčem (nebo "pirátem") budou imho nové konzole daleko lepší alternativou nežli PC a to jak cenou, tak i výkonem. No a PC hráči z toho budou těžit samozřejmě také.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Frostys
- Začátečník

-
Já si naopak myslím, že konzole a hry pro ně jsou suprově optimalizované.
NHL a FIFA a všechny ostatní sporty se rok od roku zlepšují.
NHL a FIFA a všechny ostatní sporty se rok od roku zlepšují.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
- C_shrimpy
- Začátečník

-
A na pc jsou hry zadarmo???Enigma píše:C_shrimpy: Ono to s tou cenou konzolí je tak trochu ošemetné. Ona je jejich cena dotovaná z prodeje her. Zkrátka, co se ušetří na ceně konzole, to se zase zaplatí na hrách.
Jestli teda nemyslis warez, ktery je zdarma i na konzole a jde tam spoustet zrovna tak dobre.
PC:
Fractal Design Define R6 Black Pearl | Intel Core i9 9900K @5100Mhz | Noctua NH-D15| ASUS ROG Strix Z390-f gaming | G.Skill TridentZ 3600Mhz 2x8GB | Inno3D RTX 3080ti iChillX4 | Samsung 3x SM981 2TB | ASUS ROG Thor 1200W Platinum | Logitech Z5500 5.1 | Samsung 43" CJ890x
HTPC:
Custom šuplíkový build| Intel Core i5 10600 | NZXT Kraken X31 | ASUS ROG Strix Z490-G gaming | ASUS GTX 980Ti Strix Gaming + NZXT Kraken X31 | Samsung 2x SM981 2TB | Corsair HX650 | ASUS Xonar DX | Onkyo TX-NR696 | HECO 4x Victa 201 + Victa center 101 + JAMO C910
Fractal Design Define R6 Black Pearl | Intel Core i9 9900K @5100Mhz | Noctua NH-D15| ASUS ROG Strix Z390-f gaming | G.Skill TridentZ 3600Mhz 2x8GB | Inno3D RTX 3080ti iChillX4 | Samsung 3x SM981 2TB | ASUS ROG Thor 1200W Platinum | Logitech Z5500 5.1 | Samsung 43" CJ890x
HTPC:
Custom šuplíkový build| Intel Core i5 10600 | NZXT Kraken X31 | ASUS ROG Strix Z490-G gaming | ASUS GTX 980Ti Strix Gaming + NZXT Kraken X31 | Samsung 2x SM981 2TB | Corsair HX650 | ASUS Xonar DX | Onkyo TX-NR696 | HECO 4x Victa 201 + Victa center 101 + JAMO C910
- keistown
- Žlutá karta

-
Ne, ale neco mi rika ze zaplatit vic za PC a mit levnejsi hry mi v konecnym souctu vyjde lip jak zaplatit malo za konzoli a mit drahy hry. Pokud nebudu chtit hrat jednu hru porad dokola.
- Alfajk
- Začátečník

-
wat? tak to je bullshit dnewebwalker píše:Pozor na to, konzole mají díky fixnutému HW proti PC také mnoho výhod. Myslím, že ani dnešní top herní mašiny nezpracují tolik žádostí na vykreslení, co stařičký xbox či PS.
moderni pc drti xbox hrubym vypocetnim vykonem asi tak 10x-15x,to ze jsou hry jen domrveny porty z konzoly a potom na pc nebehaj poradne je uplne jina pohadka...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- PS3master
- Začátečník

-
Pokud nenakupuješ hry přes normální obchody, ale třeba v akcích na aukru, tak ani moc nezaplatíš víc za hry oproti PC. Pravda, na aukru stojí hra na PC při vydání okolo 800,- a na konzole okolo 1000,-, ale komu vadí dát jednou, dvakrát za měsíc o 200 víc za hru, když vím, že moje mašina doma nestála 15-20k ale jenom 5k.
Alfajk: To je vidět, že nerozumíš tomu co napsal(i když já taky ne). Psal o žádostech na vykreslení(GPU) ne o výpočetním výkonu(CPU). Ale i tak s ním nesouhlasím
EDIT: PS4 i Xbox jsem zavrhl, ale i když už mám nové PC doma, stále mi vrtá hlavou Wii U. Co jsem četl tak je zhruba o 30% výkonější jako Xko a Ps3, takže by hry mohli vypadat líp. A ono se to i děje, co se dívám na srovnání AC3, ale her je pramálo.
Alfajk: To je vidět, že nerozumíš tomu co napsal(i když já taky ne). Psal o žádostech na vykreslení(GPU) ne o výpočetním výkonu(CPU). Ale i tak s ním nesouhlasím
EDIT: PS4 i Xbox jsem zavrhl, ale i když už mám nové PC doma, stále mi vrtá hlavou Wii U. Co jsem četl tak je zhruba o 30% výkonější jako Xko a Ps3, takže by hry mohli vypadat líp. A ono se to i děje, co se dívám na srovnání AC3, ale her je pramálo.
Naposledy upravil(a) PS3master dne stř 10. dub 2013, 16:56, celkem upraveno 1 x.
Probook 430G2
- keistown
- Žlutá karta

-
Tak samozrejme ze i ps3 a xbox360 muze mit nektery parametry kterym se dnesni PC neblizi, jenze problem je v tom ze na vysledku to vubec nejde poznat a tim padem me to jako hrace ani nezajima.
PS3master: Tak ona konzole v dobe vydani nestoji 5k a dnes by PC kterej by ju nahradil nestal 15-20k ale o dost min. Pak kdyby to bylo 200 za hru tak je to u treba 30 her ten rozdil oproti PC.
PS3master: Tak ona konzole v dobe vydani nestoji 5k a dnes by PC kterej by ju nahradil nestal 15-20k ale o dost min. Pak kdyby to bylo 200 za hru tak je to u treba 30 her ten rozdil oproti PC.
- Alfajk
- Začátečník

-
jedinej,kdo o tom nic nevi,ses ty...what if i told you, i gpu muze provadet vypocty? http://en.wikipedia.org/wiki/Titan_%28supercomputer%29 a je uplne jedno,jestli to jsou cisla,vertexy nebo polygony...PS3master píše: Alfajk: To je vidět, že nerozumíš tomu co napsal(i když já taky ne). Psal o žádostech na vykreslení(GPU) ne o výpočetním výkonu(CPU). Ale i tak s ním nesouhlasím
- Vlastik80
- Začátečník

-
Jj, co mají konzole oproti pc navrch je optimalizace, tu moc pc her nezná a řeší se tam hrubým výkonem. Ale za předpokladu že pc coby herní platforma "méně vydělává" to samozřejmě chápu, jinak je to vývojářský fail...
Ovšem myslím skutečnou optimalizaci, ne tu pseudo- ubereme tu detaily, tady dáme jen 8x AF a 2x AA a tam budou textury jen 512x512p, to je jiná optimalizace...
Ovšem myslím skutečnou optimalizaci, ne tu pseudo- ubereme tu detaily, tady dáme jen 8x AF a 2x AA a tam budou textury jen 512x512p, to je jiná optimalizace...
- Alfajk
- Začátečník

-
na pc to hlavne zenou do extremu na detailech,na xboxu to treba vypada porad dost dobre,(na stupnici od 1 do 10 treba 7) a po portu na pc a vylepseni grafiky to na pc vypada perfektne (treba na 9 z 10),ale ze graficka narocnost stoupla o 300% vzhledem k xboxu,na to uz nekoukaji...
- Atapi
- Začátečník

Kdoví jak to bude, třeba se ta sdílená GDDR5 tak projeví na výkonu, že se budeme moct jít s PC zahrabat.