Integrovaná grafika

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
TomansteinxD
Nováček
Nováček

Integrovaná grafika

Příspěvek od TomansteinxD »

Zdravim, mám pár otázek, a prosil bych o rady :D
Takže bych začal tím že mam v notebooku integrovanou grafiku a k tomu ještě Nvidiu GT540m, která je pro mě zatím dostačující na hry které hraju (poslední dobou hlavně Guild Wars 2).
Guild Wars 2 neni hra náročná ani tak na grafiku jako spíš na procesor a to je můj problém, v notebooku je totiž Intel core I3 - 2330m (http://ark.intel.com/products/53434/). Hru hraju na střední detaily, ale občas mi pěkně poklesnout fps, dříve z 60 až 2 fps a nyní z 25 na 9. Jednou jsem dostal nápad že nastavím limit ve hře na 30 snímků za sekundu ( ve hře jde nastavit jestli chci limit 60 a nebo 30 ), tímto způsobem jsem zamezil tim velkym poklesům fps, ale hra místo 30snímků jede permamentně na 25 - cehož si už všimnu a není to tak plynulé jak to bejvá třeba na 35 nebo 40 snímcích, jenže u té hry je nastavení budto jen na tech 30, nebo 60 a tak jsem se chtěl zeptat jestli neznáte nějaký fps limiter, kterej by mi u hry umožnil nastavit limit třeba na 40 snímků :)

No a druhý dotaz - Jelikož integrovaná grafika využívá můj procesor, který občas sám o sobě nestíhá tak jsem se chtěl zeptat jestli stačí nastavit v rozhraní Nvidie v globálním nastavení zvolit preferovanou kartu Nvidiu a nebo bych měl integrovanou kartu vypnout rovnou v biosu?
Děkuji předem za odpovědi :)
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Integrovaná grafika

Příspěvek od Voracek »

Trochu nechapu smysl 2 dotazu
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
esfilip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od esfilip »

Stačí to nastavit v Nvidii... a s tím limitem co píšeš je nějaký divný ty výkyvy musí způsobovat něco jiného..
TomansteinxD
Nováček
Nováček

No měl jsem zato že to je teplotama, teda spíš u procesoru a proto jsem snížil ty fps, aby nejel procesor s grafikou furt naplno, ale prostě to furt často kolísá no :), pod notebook mam chladici podložku, a při hraní mám tak 75 stupňů +- na procesoru
esfilip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od esfilip »

chladící podložky skoro vůbec nepomají tedy asi vůbec páč chladí plasty notasu ale ne HW samotný takže je to jen reklamní podvod... jo 1 , 2 °C :D zázrak... jinak ty teploty na notas jsou v poho 75+-
TomansteinxD
Nováček
Nováček

No, problémy vyřešeny, děkuju za názory a rady, už zbejvá jen jeden problém a to je to kolísání fps, teď jsem skrz nějakej program od nvidie nastavil hranici u her 40fps, což mi vyhovuje, ale občas jsou momenty, kdy mi to klesne na 7fps +- nehledě na to jestli vyjdu někam kde je velký výhled, nebo na počet osob kolem mě. O počítač se starám snad dobře, mažu přebytečný registry, defragmentuju disk atd, používám CCleaner a Tune UP.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Na GW2 máš bohužel velice slabej procesor, propady tam budeš mít vždy :(
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
cameroncz
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cameroncz »

Pokud z něj chceš vyždímat maximum, tak od IOBit game booster, na mém starém počítače, který je limitovaný starým pentiem pomohl dost.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
esfilip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od esfilip »

Ale tento program funguje pouze tek že povypíná nepotřebné spuštěné programy a služby.. takže uvolní trochu ramky sníží využití CPU ale s grafickou kartou nic neudělá. Ano pomuže to jen v případě že i když nic neděláš ti CPU běží na hodně % a ramku máš z 90% zaplněnou. Ale s i3 si to nemyslím
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

A četl jsi předchozí příspěvky? Obzvlášť ty ohledně limitace výkonu procesorem? Proto mu radí vyzkoušet ten program.
esfilip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od esfilip »

Zkrátka mu ten program nepomůže by musel mít cpu v základu vytížený na 100% ale předpokládám že ho má do 10% a hra mu sežere nějakých max 70% takže se na 100% nedostane program nebude mít vliv.. ale ať napíše jak dopadl zajímá mě to
cameroncz
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cameroncz »

Já vím jak ten program funguje, ale bůh ví, kolik skopičin mu běhá na pozadí, taky jsem zvědavý, jestli to přinese nějaký výsledek.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

esfilip píše:chladící podložky skoro vůbec nepomají tedy asi vůbec páč chladí plasty notasu ale ne HW samotný takže je to jen reklamní podvod... jo 1 , 2 °C :D zázrak... jinak ty teploty na notas jsou v poho 75+-
Covece vubec ne, staci nekupovat ten nejlevnejsi srot. Hlavne ne plastove.

Mam cooler master hlinikovou chladici podlozku asi tak 7-8 let starou se 7cm fanem.
HDD z nejakych 60+°C jede kolem 45-50°C coz je nejpodstatnejsi.
U CPU a GPU v zatezi je to cca 5°C dolu.
Castecne je to tim ze nb ma pod sebou vice mista, ale rozhodne i ten hlinik pojme dost tepla i sam o sobe.
Priorita je kupovat dobre chlazeny notes, ale kdyz bohuzel neni, tak slusna podlozka udela celkem dost.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
esfilip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od esfilip »

no tak třeba kamarádův notes nemá zespodu jedinou nasávací díru a tam je učinost podložky neefektivní zatímco můj notes jich tam má jako cedník tam by to pomohlo.. a tam by to ovoce přineslo.. a ano jasně záleží na NB a podložce.. ale taky na okolní teplotě těžko chladit noťas v 25°c místnosti oproti krásných 18°c....
TomansteinxD
Nováček
Nováček

noo, podobný věci dělám v tom Tune up, vypne mi to všechny nepotřebný programy v pozadí a dokonce vypne všechny vizuální, na hraní zbytečný efekty windowsu, takže v tomhle by neměl bejt problém, asi máte pravdu s tim že procesor je na hraní slabej no, jen jsem se z toho snažil dostat nejvíc :)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Ty dropy fps mas kde je hodne lidi predpokladam.
Normane by k nim dochazet nemelo.

Z toho si nic nedelej, me to s i5 2500K na tehdy pretocenych 4,5GHz padalo na 20 fps kdyz bylo hodne lidi na jednom miste.

MMO jsou narocny na CPU hodne a da se rict ze tam kde je velka koncentrace lidi, efektu tak je slabej kazdej cpu a je to jedno jestli hrajes GW2 nebo wowko. Ve volny krajine neni problem mit 200 a pak pri tuhym fightu pod 30....

Synchronizaci ani frame limiter bych nepouzival. Dorovna ti to k nejblizsimu fps coz muze byt zbytecne mene nez notes u konkretni situace utahne. To si muzes dovolit kdyz mas vykonu na rozdavani.
Shodis frame limit na 60 a grafika misto prumernych 90% jede na 30% (priklad GW2 na max detaily vs moje 7950) Setris pak odber a zbytecne se nezahriva...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“