Takže bych začal tím že mam v notebooku integrovanou grafiku a k tomu ještě Nvidiu GT540m, která je pro mě zatím dostačující na hry které hraju (poslední dobou hlavně Guild Wars 2).
Guild Wars 2 neni hra náročná ani tak na grafiku jako spíš na procesor a to je můj problém, v notebooku je totiž Intel core I3 - 2330m (http://ark.intel.com/products/53434/). Hru hraju na střední detaily, ale občas mi pěkně poklesnout fps, dříve z 60 až 2 fps a nyní z 25 na 9. Jednou jsem dostal nápad že nastavím limit ve hře na 30 snímků za sekundu ( ve hře jde nastavit jestli chci limit 60 a nebo 30 ), tímto způsobem jsem zamezil tim velkym poklesům fps, ale hra místo 30snímků jede permamentně na 25 - cehož si už všimnu a není to tak plynulé jak to bejvá třeba na 35 nebo 40 snímcích, jenže u té hry je nastavení budto jen na tech 30, nebo 60 a tak jsem se chtěl zeptat jestli neznáte nějaký fps limiter, kterej by mi u hry umožnil nastavit limit třeba na 40 snímků
No a druhý dotaz - Jelikož integrovaná grafika využívá můj procesor, který občas sám o sobě nestíhá tak jsem se chtěl zeptat jestli stačí nastavit v rozhraní Nvidie v globálním nastavení zvolit preferovanou kartu Nvidiu a nebo bych měl integrovanou kartu vypnout rovnou v biosu?
Děkuji předem za odpovědi