Adaptec RAID 6805
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: Adaptec RAID 6805
Rychlost zápisu u Crucialu M4 škáluje s kapacitou.
64GB model = +- 90-110MB/s
128GB mode = +- 150-180MB/s
256GB model = +- 300-350MB/s
Když si vezmeš 256GB model, bude i sekvenční zápis solidní, ale takovejhle sekvenční zápis bys využil jedině kdyby si na tu jednotku nahrával třeba frapsem v 2560x1440 60fps, bez barevné komprese. Teda těch 5 minut záznamu než by se zaplnil.... takže v praxi je to jedno.
64GB model = +- 90-110MB/s
128GB mode = +- 150-180MB/s
256GB model = +- 300-350MB/s
Když si vezmeš 256GB model, bude i sekvenční zápis solidní, ale takovejhle sekvenční zápis bys využil jedině kdyby si na tu jednotku nahrával třeba frapsem v 2560x1440 60fps, bez barevné komprese. Teda těch 5 minut záznamu než by se zaplnil.... takže v praxi je to jedno.
- zombux
- Odborník PCT

pánové (i dámy), rád bych měl dotaz směrem k někomu kdo má v PC nějaký z Adapteců, nemusí to být přímo 6805, ale třeba i 5405, 6405... uvažuju o nějakém rozumném řešení připojení více disků, a protože mám už obsazené SATA porty na desce i PCI-Express porty, jako jediná alternativa se jeví PCI-Express Adaptec (klidně non-RAID), multilane kabel, a do toho vrazit SATA disky. to by v praxi mělo normálně fungovat.
teď k mému dotazu - pokud někdo tenhle řadič má, zobrazují se připojené disky tak, aby je bylo možné "Bezpečně odebrat"? chci to celé totiž používat jen jako interní úložiště ve kterém disky poběží jen občas, mám hardwarový switch (Lian-Li BZ-H06) který perfektně funguje se stávajícími řadiči. takže mě zajímá jak tohle funguje na Adaptecu. podpora hotplug tam bez diskuse je, ale rád bych použil "Bezpečné odebrání" a neřešil to odebráním disku ve Správci zařízení, to mi přijde přece jen jako krapet krkolomná metoda.
teď k mému dotazu - pokud někdo tenhle řadič má, zobrazují se připojené disky tak, aby je bylo možné "Bezpečně odebrat"? chci to celé totiž používat jen jako interní úložiště ve kterém disky poběží jen občas, mám hardwarový switch (Lian-Li BZ-H06) který perfektně funguje se stávajícími řadiči. takže mě zajímá jak tohle funguje na Adaptecu. podpora hotplug tam bez diskuse je, ale rád bych použil "Bezpečné odebrání" a neřešil to odebráním disku ve Správci zařízení, to mi přijde přece jen jako krapet krkolomná metoda.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Nemam konkrétně ty adaptecy co jsi jmenoval, ale všechny SAS či Sata HBA raid řadiče so jsem kdy měl "bezpečně odebrat" nezobrazujou. 
Většino use ovládaj přes webové rozhraní a sám OS o nich skoro nic neví. On ani neví co je tam za disky, vidí je jen jako volume reportované řadičem.
Většino use ovládaj přes webové rozhraní a sám OS o nich skoro nic neví. On ani neví co je tam za disky, vidí je jen jako volume reportované řadičem.
- zombux
- Odborník PCT

chápu. v případě RAID pole bych tomu rozuměl, jde mi o scénář kdy všechny disky budou non-RAID, rovnou bych mohl vzít non-RAID verzi řadiče...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Sorry, to nevim, moje řadiče neuměly non-raid provoz vůbec. Pokud byl jen 1 disk, musel se nakonfigurovat jako jbod z 1 disku, sám jako standard ahci provozovat nešel.
- AmOc!
- Začátečník

ahoj mam ted adaptec 3405 + expander AXX6DRV3GEXP s 6x3TB disky v R5 a v zaloze jeste jeden radic 5405 kdyby nahodu predchozi vypovedel sluzbu, tak se na to muzu mrknout zda to podporuje tohle jsem jeste nezkoumal ani mne to nenapadlo zada to umi ale myslim ze by to snad problem nemusel bytzombux píše:pánové (i dámy), rád bych měl dotaz směrem k někomu kdo má v PC nějaký z Adapteců, nemusí to být přímo 6805, ale třeba i 5405, 6405... uvažuju o nějakém rozumném řešení připojení více disků, a protože mám už obsazené SATA porty na desce i PCI-Express porty, jako jediná alternativa se jeví PCI-Express Adaptec (klidně non-RAID), multilane kabel, a do toho vrazit SATA disky. to by v praxi mělo normálně fungovat.
CPU:i7 6700K@4,6+Aquaduct 720 XT Mark V Ceramic MB:Asus MAXIMUS VIII FORMULA RAM:G.Skill RAM 2x8GB DDR4 3200 15-15-15-35, TridentZ Red Series GK:Asus STRIX-GTX1070-O8G-GAMING OS HDD:Intel SSD 750 PCIe - 400GB SSDPEDMW400G4R5 HDD:SSD SanDisk 480GB, SSD OCZ vertex 4 2x256GB raid0, Seagate 4x3TB raid10 Zdroj:Antec HCP PLATINUM 850W Case:Zalman GS1200 LCD:ASUS 27 "LCD VG278HE 144Hz 2ms
- zombux
- Odborník PCT

jojo, zkus a dej vědět, díkyAmOc! píše:ahoj mam ted adaptec 3405 + expander AXX6DRV3GEXP s 6x3TB disky v R5 a v zaloze jeste jeden radic 5405 kdyby nahodu predchozi vypovedel sluzbu, tak se na to muzu mrknout zda to podporuje tohle jsem jeste nezkoumal ani mne to nenapadlo zada to umi ale myslim ze by to snad problem nemusel byt
- AmOc!
- Začátečník

tak to jak zrejme nejde bez toho aby se nespustil jekot radice ze se stala chyba vypadl disk, samozrejme hlasite piskani se da vypnout v nataveni ale v adaptec strore manager bude na radici zluty trojuhelnik disk se samozrejme da opet inicializovat ale nezda se mi to jako dobre reseni vypinat disky aspon na 3405 se to takhle deje a 5405 jsem nezkousel musel bych vse vyndat a dat na jinou desku jelikoz radic 5405 ma pci-e 8x a desku pro uloziste mam mini itx s jednim pci-e x4 prave pro 3405 radic
CPU:i7 6700K@4,6+Aquaduct 720 XT Mark V Ceramic MB:Asus MAXIMUS VIII FORMULA RAM:G.Skill RAM 2x8GB DDR4 3200 15-15-15-35, TridentZ Red Series GK:Asus STRIX-GTX1070-O8G-GAMING OS HDD:Intel SSD 750 PCIe - 400GB SSDPEDMW400G4R5 HDD:SSD SanDisk 480GB, SSD OCZ vertex 4 2x256GB raid0, Seagate 4x3TB raid10 Zdroj:Antec HCP PLATINUM 850W Case:Zalman GS1200 LCD:ASUS 27 "LCD VG278HE 144Hz 2ms
- zombux
- Odborník PCT

díky za info. já to nakonec stejně vyřešil jinak a obejdu se bez dalšího řadiče...