Gunnar brýle proti únavě očí při práci u PC

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Bender250
Nováček
Nováček

Gunnar brýle proti únavě očí při práci u PC

Příspěvek od Bender250 »

Zdravím,
koukal jsem na nové boots my PC a nejvíc mne zaujaly zmíněné brýle Gunnar MLG Phantom. Dohledal jsem mrtvé vlákno, kde se moc reakcí nesešlo, ale i tak to ještě víc podnítilo moji zvědavost.
K mé situaci - na PC už skoro nehraju, ale jako programátor u něj sedím dost dlouho, třeba teď, když už mám tak po 6h koukání na monitor, papír, monitor, papír furt do kola, tak už mne ty oči fakt trochu řežou (markting to umí popsat přesně, včetně slečny, kterou určitě živí ty 2 velké kulaté... oči, takže si je musí pořádně chránit).

1. má s tím někdo jako já nějaký zkušenosti, nebo to funguje jen u gamerů?
2. ztmavují? Jsem v docela tmavým prostředí a nevím, jestli bych víc nenamáhal oči psaním na papír v ještě větší tmě, než jak je to teď.
3. ergonomie - brýle nenosím, takže nebolí od toho obličej (asi jsou lehký, ale i tak).
4. jak to přibližně funguje - není to víc placebo efekt?
5. je rozdíl mezi verzema http://gunnars.cz/
Edit: 6. existuje konkurence? Zatím se mi zdá, že Gunnar využívá tak trochu pozice monopolu.

Díky za reakce
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Gunnar brýle proti únavě očí při práci u PC

Příspěvek od kotas »

Prošel jsem si celý ten jejich web a já ti nevím..nevěřím tomu, já používám normální sluneční brýle, když dlouho u PC pracuji - tohle jsi už zkusil?
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Neverim tomu moc taky.. budou to obyc polarky, ktery zvyraznej kontury.
Ja to reknu jeste jinak.. uz jsi nekde nekoho videl to pouzivat..? Pac tohle je vetsinou ten zakladni duvod a motivace pro cpodobnou vec koupit..
Bender250
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bender250 »

kotas: Sluneční brýle jsem zkoušel a úbytek jasu mi hodně vadil - musel jsem vnímat výrazněji a ve výsledku mi to přišlo horší.
Maxtor: nikoho takovýho neznám, proto jsem začal psát sem.

Bavil jsem se o tom i s kámošema a ti, co nosí dioptrický brýle prý tyhle problémy neznají...

Asi si půjdu "koupit" na test do Alzy jeden kousek a podle zkušeností během týdne si je buďto nechám, nebo v rámci 14 dnů vrátím.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“