Dobrý den, potřeboval bych vědět, zda se dá nějak "uměle" - bez přidání souborů, nastavit velikost "obrazu disku"
Popíšu problém, mám dva soubory XY.img (soubor s daty) a XY.ccd. Když dám připojit obraz přes Deamon Tools, volím program XY.ccd (nemůžu přímo přes XY.img). No a zjistil jsem, že ten soubor XY.img má ve windows napsanou "velikost na disku" 46MB ALE, když ho otevřu, přes power iso nebo i ten Daemon, tak jsem zjistil, že je tam pouze 18mb dat..a teď by mě zajímalo, jak to prostě tvůrce udělal, že ve skutečnosti je tam jen 18MB dat, ale windows (po kliknutí na "vlastnosti" ) mi ukazuje, že velikost je 46MB.
Problém je v tom, že já ten soubor XY.img otevřel a "uložil" a ta velikost se mi sama vrátila do té hodnoty 18mb a když ho teď chci otevřít přes XY.cdd. tak mi to vyhodí hlášku " Nelze připojit obraz, nesouhlasí velikost souboru"
CD image
- Jespi
- Nováček

-
Re: CD image
Tak jsem nakonec problém vyřešil sám, docela jednoduché..soubor .img je tvořen jen Binárně, takže jsem v linuxu přes Echo vložil do toho souboru na konec samé nuly, tak, aby mi to nakonec vytvořilo požadovanou velikost