Já osobně jsem zatím nenašel žádnou chybu, verzi mám taky 1.9. a hra včetně DLCček je česká lokalizace.PaulCZE píše:Technický dotaz: Nemá někdo zkušenosti s češtinou pro verzi 1.9? Původní čeština se hádá s patchem.
The Elder Scrolls V: Skyrim
Moderátor: Baneshee
- Shakall605
- Začátečník

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
Mě odchytli v Ivanově Dvoře (lvl13). A na Dawnguard mě vyzval nějaký jejich lovec ve Vorařově.
- PaulCZE
- Začátečník

-
Zkusím to celé přeinstalovat a nahodit DLCčka s patchem v jiném pořadí, třeba to pomůže. Hru komplet v EN jsem už zvažoval, ale k tomuhle kroku se odhodlám až poté, co to komplet dohraju na češtině tak, že mi z kontextu nic neunikne.Shakall605 píše:Já osobně jsem zatím nenašel žádnou chybu, verzi mám taky 1.9. a hra včetně DLCček je česká lokalizace.
Osobně nejdřív chci dohrát původní hru na 100% a až teprve pak DLCčka, přičemž začnu Dawnguardem, kterého jsem zatím prošel "narychlo". Dragonborna jsem pouze nakousl.
- HrdinaJan
- Začátečník

-
Ahoj všichni,
nemá někdo tušení, jak se zbavit češtiny? Skyrim jsem celou dobu hrál normálně v angličtině, pak jsem si dokoupil Dragonborn (na českým steamu) a hra už je v češtině. Při instalaci jsem si nikde nevšiml, že bych měl možnost si vybrat jazyk, i když jsem to někde čekal.
Moc dík za návrhy.
H.
nemá někdo tušení, jak se zbavit češtiny? Skyrim jsem celou dobu hrál normálně v angličtině, pak jsem si dokoupil Dragonborn (na českým steamu) a hra už je v češtině. Při instalaci jsem si nikde nevšiml, že bych měl možnost si vybrat jazyk, i když jsem to někde čekal.
Moc dík za návrhy.
H.
ASUS MAXIMUS IX HERO+7700K@4,8GHz 1.28V+NOCTUA NH-D15+GIGABYTE AORUS GTX 1080 Ti +Kingston 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 HyperX Predator Series+SSD INTEL 750 400GB+EIZO 3237
- jakubom
- Začátečník

-
dej si steam do ang. nebo klikni v knihovně her na hru, vlastnosti a tam by měl být jazyk.
- HrdinaJan
- Začátečník

-
V jednoduchosti je síla. Moc děkuju. Samotnýho by mě to asi ani nenapadlo, že to takhle jde.
Ty český titulky by mě snad donutily hru přestat hrát.
Ty český titulky by mě snad donutily hru přestat hrát.
ASUS MAXIMUS IX HERO+7700K@4,8GHz 1.28V+NOCTUA NH-D15+GIGABYTE AORUS GTX 1080 Ti +Kingston 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 HyperX Predator Series+SSD INTEL 750 400GB+EIZO 3237
- Shakall605
- Začátečník

Nerozumíš jim?HrdinaJan píše: Ty český titulky by mě snad donutily hru přestat hrát.
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Já třeba ne ... ty překlady jsou k zblití. (her všeobecně - když je na výběr čeština, automaticky přepínám na angličtinu)
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- HrdinaJan
- Začátečník

-
Bez_n1ck píše:Já třeba ne ... ty překlady jsou k zblití. (her všeobecně - když je na výběr čeština, automaticky přepínám na angličtinu)
+1
- LoCo99
- Začátečník

konkrétně na skyrim je snad nejhroší překlad v historii český lokalizace PC her, to si rvu vlasy jenom čtu tady nějakej Vorařov a ani radši nepřemejšlim co to je...
mě by zajímalo proč s tak jednoduchym, hezkym a dobrym jazykem jako je angličtina pracujou tady v česku snad jedině ty co z toho na základce propadali, prostě jsou věci co se nepřekládaj a jsou věci co se nedaj přeložit doslovně, a stejně to v těch hrách je
mě by zajímalo proč s tak jednoduchym, hezkym a dobrym jazykem jako je angličtina pracujou tady v česku snad jedině ty co z toho na základce propadali, prostě jsou věci co se nepřekládaj a jsou věci co se nedaj přeložit doslovně, a stejně to v těch hrách je
- PaulCZE
- Začátečník

-
Souhlasím, že čeština zrovna v téhle hře je mimořádně kostrbatá. Nejhorší na celém tom překladu je fakt, že překladatelé nasekali mnoho chyb i v samotné gramatice. Třešničkou na dortu bývá označování mužských charakterů ženskými jmény. Ono je to podobné jako s překlady názvů filmů, kolikrát se člověk nestačí divit, co to vidí za paskvil.
- Shakall605
- Začátečník

viz. Frey Mercer a ejhle, jak už zradil cech začli mu říkat v ženském rodu.PaulCZE píše:Třešničkou na dortu bývá označování mužských charakterů ženskými jmény. Ono je to podobné jako s překlady názvů filmů, kolikrát se člověk nestačí divit, co to vidí za paskvil.
Titulky nic nezkazí, pokud člověk vnímá tu dabingovanou část, vždycky ví o co jde. Ty CZ title beru spíše jako zajímavost, ale aby mi to mělo zkazit hru? To ne...
- Prometheus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Shakall605 Ty se divíš, zradil cech tak je to prostitutka
Mimochodem pokud nadáváte na překlady, zkuste si vytvořit nějaký překlad hry, uvidíte, že to není tak jednoduché, zvlášť pokud dostanete pouze texty bez kontextu...
Pak je často problém zjistit kdo vlastně mluví.
Netušíte kdy a zda vyjde GOTY (CZ)?
Mimochodem pokud nadáváte na překlady, zkuste si vytvořit nějaký překlad hry, uvidíte, že to není tak jednoduché, zvlášť pokud dostanete pouze texty bez kontextu...
Pak je často problém zjistit kdo vlastně mluví.
Netušíte kdy a zda vyjde GOTY (CZ)?
Vždy prodávám i jinde.
- LoCo99
- Začátečník

tak ať to nedávaj přeložit mamlasům co nevěděj o co jde
- HrdinaJan
- Začátečník

-
Tak o tom žádná, že je to těžký. Právě proto by se měli zamyslet jak k tomu přistoupí. Už jen jména lidí a názvy různých míst a lokací by se klidně mohli nechat nepřeložený.
Prostě každej to máme trochu jinak.
Prostě každej to máme trochu jinak.
- LoCo99
- Začátečník

nehledě na to, že to snad nedělaj zadarmo ne
rohlíky by taky mohly dělat hranatý kdyby to bylo lehčí
rohlíky by taky mohly dělat hranatý kdyby to bylo lehčí
- Alfajk
- Začátečník

-
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- jakubom
- Začátečník

-
Mátě někdo oveřené nějaké dobré mody ? Hlavně něco co nežere moc výkonu, texture pack jsem zavrhnul, na mém rozlišení nejde změna skoro vůbec poznat ale výkonu žere moc.
- peterch
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Cafte,len jedna otazka. Ked si kupim hru cez Steam + nejake DLC tak budem mat v ponuke moznozst ceskeho jazyka? Lebo v pokeci pri hre cestina ako jazyk nie je.
Je potrebne kupit krabicovu cz verziu alebo nieco ine?
Je potrebne kupit krabicovu cz verziu alebo nieco ine?
- LoCo99
- Začátečník

nějaký ENB si zkus, a pak tuny módů na nový brnění atp., to výkon nežere
všechno je na skyrim.nexus
všechno je na skyrim.nexus
- jakubom
- Začátečník

-
LoCo99: Díky něco tam snad vyberu, nebo první zkusím hru bez toho potom budu přidávat.
peterch: Když koupíš na steamu tak tam čeština není ale tu normálně stáhneš na uloz.to
Jinak já bych doporučil koupi zde dokud to jde, musí se to nějak preš proxy ale za tu cenu to stojí
http://www.viagame.fi/product/lp28090/t ... -v-skyrim/
Mám tu verzi, hra sice píše, že je NA region ale jde v pohodě
peterch: Když koupíš na steamu tak tam čeština není ale tu normálně stáhneš na uloz.to
Jinak já bych doporučil koupi zde dokud to jde, musí se to nějak preš proxy ale za tu cenu to stojí
http://www.viagame.fi/product/lp28090/t ... -v-skyrim/
Mám tu verzi, hra sice píše, že je NA region ale jde v pohodě