ASUS HD6870 - chyba grafiky?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
michal3d
Začátečník
Začátečník

ASUS HD6870 - chyba grafiky?

Příspěvek od michal3d »

Zdravim

som si viac menej isty, ze ide asi o vadu grafickej karty, ale kedze reklamacia bude asi vcelku zdlhava, tak sa radsej chcem ujistit. Graficka karta je ASUS HD6870 (referencna), stale isla na default a teploty boli tiez v norme (v zatazi tak max okolo 80 stupnov), mam ju uz skoro 2 roky.
No a teraz k tomu problemu, pred par dnami ked som mal zapnuty pocitac, tak som od neho na chvilku (asi tak 2 minutky) odisiel a ked som sa vratil tak cela obrazovka bola cierna, ale monitor svietil takze akoze prijmal signal, ale monitor zobrazoval len ciernu farbu, pocitac vobec nereagoval, resp. teda tazko povedat co robil, kedze sa na monitore nic nezobrazovalo. Tak som restartoval pocitac, Windows normalne nabehol, ale tak po 20-30 sekundach sa akoby rozpadol, alebo resp. posunul obraz (akoze to co by malo byt uplne nalavo zacalo povedzme v strede obrazovky a to co by malo presahovat na pravo potom zacalo na lavo, cize taky offset), par krat to potom este vselijako prebliklo a potom sa zasekol obraz, cize tentokrat zobrazovalo normalne prostredie Windows, ale obraz sa neupdatoval, jednoducho to bolo ako zamrznute, tak dalsi restart, tento krat som nabootoval Windows do safe modu a v nom sa zda ze funguje vsetko normalne. Tak som znova restartoval pocitac normalne a zase tak po 20-30 s to iste. Tak zase restart a tentokrat este logo zakladnej dosky zobrazilo ale tesne pred nacitavanim Windowsu sa vypol obraz uz uplne, cize sa vypol aj monitor, jednoducho uz neprijimal ziaden signal. Tak som vypol pocitac a to kompletne, cize aj od siete, nechal som to tak tak hodinku, aby sa to akoze ustalilo. Znovu som to zapojil, spustil a tentokrat nenabehla grafika uz vobec, ani na zaciatku, monitor sa jednoducho cely cas spraval, akoby nebol pocitac zapnuty. Este by som chcel doplnit, ze mam dva monitory, oba pripojene cez DVI, takze na zaciatku som to skusal cez hlavny monitor, potom som aj skusil tento odpojit a nechat tam len druhy. Cize to islo cez iny port, iny kabel a do ineho monitora a stale to iste.
Takze som tu HD6870 vymenil za zaloznu HD3870 a s nou ide pocitac zatial uplne bez problemov (az na problemy pri prvom spusteni, kedze som tam mal najnovsie drivery ktore uz ale nie su kompatabilne s HD3870, tak bol trosku problem ich odinstalovat, kedze Windows pri nabiehani vzdy vyhodil modru obrazovku). Pre istotu som skusil este raz dat do pocitaca tu HD6870, na prvy krat znovu grafika vobec nenabehla a monitor vobec neprijal signal. Tak som si povedal fajn, aspon to bude relativne jasna reklamacia. Ale potom som skusil ten druhy monitor a s nou uz pocitac nabehol. Tak pokial som nenainstaloval drivery, tak to islo vpohode, ale ked som nainstaloval drivery, tak po restartovani pocitaca zase to iste, tak 20 s a cierna obrazovka. Ked som tam dal znovu HD3870, tak zase bez problemov.
Podla mna to vyzera na jasnu chybu grafiky, ale trosku ma tam stve, ze to obcas ide a obcas nie a hlavne ze v safe mode a bez driverov (cize ked ide ta grafika len v zakladnom mode na nejakom rozliseni 640x480) tak funguje.

Pocitac je ten co je v podpise, cize ASUS P5K-E Wifi, Q9550, 8GB RAM, Windows 7 64-bit a ziadna pocitaca nie je a ani nebola taktovana. Drivery najnovsie AMD 13.1.

Tak neviem, ale asi je to na reklamaciu nie, alebo ide o nejaky problem ktory by sa dal odstranit? Inak vizualne ta grafika vyzera vpohode, ale je to tazke posudit, kedze je cela zakryta tym plastovym krytom.

Dakujem
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ASUS HD6870 - chyba grafiky?

Příspěvek od havli »

Na 99% je grafika vadna. Chovani tomu odpovida. Mam tady spoustu vadnych (artefakticich) grafik a vsechny se chovaji dost podobne. Vetsinou to probiha takhle:

1. vsechno normalne bezi
2. z niceho nic se rozsype obraz a PC zamrzne
3. po restartu jsou nekdy artefakty hned, nekdy az v prubehu bootovani
4. pokud je karta takhle poskozena, s nainstalovanym ovladacem se nejde do win dostat
5. nouzovy rezim funguje, protoze je bez ovladacu

Odstranit se to da docasne pecenim, ale kdyz je grafika v zaruce, tak neni co resit - reklamace. Kdyz budes mit stesti, tak dostanes jako nahradu neco lepsiho.... kdyz smulu, tak ji upecou misto tebe a dostanes ji jako "opravenou" zpatky. :)
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Jj, vada karty -> reklamace
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

Ok, takze reklamacia. Diky moc :)
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“