Modrá smrt při startu PC
Moderátor: Loki5567
- zbijecka
- Nováček

-
Modrá smrt při startu PC
Zdravím všechny a prosím o radu.Známému se při zapnutí PC na kterém má zhruba přes 2 roky nainstalován originální systém Win 7 Home Premium 32 bit začal počítač zatuhávat při spouštění systému.Hlásí mu to po chvíli modrou smrt a samovolně se to restartuje a dělá to stále dokola.PC nebyl zhruba 2 týdny zapnut a až potom to začlo dělat.Píše to : nvlddmkm.sys (viz přiložen screen).Tak nevím,chyba v hardware nebo se rozesr... Windows a chce to přeinstalovat?Popřípadě čemu se vyvarovat do budoucna aby se to neopakovalo?Jinak sestava je AMD Black Edition 2.6GHz,4GB RAM DDR2 800MHz,grafika Nvidia 9800GT 1GB RAM a HDD 320GB.PC je už postarší...cca 6 let i víc,akorát byl upgradovaný.
Děkuji za případné odpovědi.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Milanese
- Nováček

-
- zbijecka
- Nováček

-
Re: Modrá smrt při startu PC
Milanese píše:tu je riešenie
http://voices.yahoo.com/techtips-nvidia ... 16783.html
Něco takého jsem už našel na netu,ale problém je ten,že ani přes Nouzový režim se mě to nenastartuje a nepodaří se mi to nabootovat do Win.Neustále dokola restart.Jestli je to ovladačema od grafiky jak jsem pochopil,tak je pravda,že Win 7 jsou už přes 2 roky nainstalované,tak jestli nebude lepší je přeinstalovat????
- Butch
- Středně pokročilý

Jestli je zdroj porad puvodni tak potes koste. Klidne to muze byt kombinace stary, vadny zdroj a grafika...zbijecka píše:PC je už postarší...cca 6 let i víc,akorát byl upgradovaný.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- MiliNess
- Začátečník

-
Jedná se o neošetřenou vyjímku jádra, která vznikla díky obecné chybě přístupu do paměti v rutině grafického ovladače. Typnul bych závadu grafického adaptéru, mohlo by se ale jednat i o závadu operační paměti (test pomocí GoldMemory, Memtest). Zkus ten grafický adaptér znovu usadit ve slotu.
Co se stane, když se snažíš PC spustit v nouzovém režimu? V nouzáku nebo VGA režimu bys měl počítač teoreticky spustit.
Co se týká zdroje, vidívám perfektně běhat daleko starší kusy než 6 let. A odpálit počítač může třeba i 14 dní starý Chieftec za 5000,-
Co se stane, když se snažíš PC spustit v nouzovém režimu? V nouzáku nebo VGA režimu bys měl počítač teoreticky spustit.
Co se týká zdroje, vidívám perfektně běhat daleko starší kusy než 6 let. A odpálit počítač může třeba i 14 dní starý Chieftec za 5000,-
- zbijecka
- Nováček

-
MiliNess píše:Jedná se o neošetřenou vyjímku jádra, která vznikla díky obecné chybě přístupu do paměti v rutině grafického ovladače. Typnul bych závadu grafického adaptéru, mohlo by se ale jednat i o závadu operační paměti (test pomocí GoldMemory, Memtest). Zkus ten grafický adaptér znovu usadit ve slotu.
Tak to PC jsem skládal známému zhruba před těmi +- 6 lety.Od té doby se inovoval CPU na 2 jádro AMD Athlon BE tuším 5000 či tak nějak se to značí použitý přes bazar asi před rokem a doted bez závad.Grafika se měnila na sice taktéž použitou Nvidii 9800GT 1GB se Zalmanem chladičem,ale byla zhruba půl roku stará tehdá a v záruce.Jinak RAM se kupovali zrovna tehdá i s CPU a grafikou new 2x2 GB CL4 800MHz DDR2 A-data.Jinak vše původní.
No právě problém je ten,že to do nouzáku ani nenajede( přes F8 sice nabídka vyskočí,ale když dám nouzový režim,tak nic).Začně jak kdyby najíždět Win (logo oken) a pak to spadne a restart a tak to dělá stále dokola.....jo max. mě tam vyskočilo párkrát co chci udělat se systémem,ale i když jsem dal obnovu (nepodařilo se),nebo zotavení či co to tam vše nabízí,tak nic.
No zkusím tu grafiku znovu vysadit a dát znovu ale přeinstaluji ty Win 7 znovu.Viděl bych to teoreticky i na softwarovou chybu,ale taky nemusí a chyba je v hardware .-(
- RainMakeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mám při spouštění windows7 stejný problém, naběhne mě teda aspon nouzový reřim, ale normální ne
windows jsem přeinstaloval před pár měsící, nemám stažené aktualizace, grafiku jsem vyčistil a dal novou pastu
mam ati 4830 ovladače nejsou aktuální,
dnes při hraní battlefieldu3 mě 2x zamrznul pc při druhým zamrznutí se začla objevovat modrá smrt
aktuálně kontroluju disk wd2500 ks je už staršího data je možný že už je v háji ale to bych se asi nedostal do nouzovýho režimu když na něm mám instalovanej systém, další disk mám samsunga
prosím o pomoc
screen co jsem našel na netu ...
http://postimg.org/image/jznotalgj/
windows jsem přeinstaloval před pár měsící, nemám stažené aktualizace, grafiku jsem vyčistil a dal novou pastu
mam ati 4830 ovladače nejsou aktuální,
dnes při hraní battlefieldu3 mě 2x zamrznul pc při druhým zamrznutí se začla objevovat modrá smrt
aktuálně kontroluju disk wd2500 ks je už staršího data je možný že už je v háji ale to bych se asi nedostal do nouzovýho režimu když na něm mám instalovanej systém, další disk mám samsunga
prosím o pomoc
screen co jsem našel na netu ...
http://postimg.org/image/jznotalgj/
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
- MiliNess
- Začátečník

-
Soubory ze složky Windows\Minidump upni na www.leteckaposta.cz
- RainMakeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
MiliNess píše:Soubory ze složky Windows\Minidump upni na http://www.leteckaposta.cz
tady je z dnešního rána aktuální
http://leteckaposta.cz/198552743
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
- MiliNess
- Začátečník

-
VIDEO_TDR_FAILURE - tedy chyba v grafickém subsystému.
Videoplánovač zjistil potíže při grafických operacích, proto se rozhodl restartovat grafický ovladač a GPU.
Při tomto pokusu ale došlo k zavěšení v rutině grafického ovladače atikmpag.sys. Prostě to tam sprostě vytuhlo.
Jestliže se to děje už při startu OS, tak to bude buď:
1) chyba v grafickém ovladači - v nouzovém režimu nebo režimu VGA současný odinstaluj a zkus jinou verzi Momentálně tam máš atikmpag.sys z Wed Jul 04 07:10:55 2012, můžeš zkusit verzi 13.1 nebo beta verzi 13.4
2) závada grafického adaptéru, což je v dnešní době naprosto normální věc.
3) přetaktování grafického adaptéru - pak vrať hodnoty do defaultu
Videoplánovač zjistil potíže při grafických operacích, proto se rozhodl restartovat grafický ovladač a GPU.
Při tomto pokusu ale došlo k zavěšení v rutině grafického ovladače atikmpag.sys. Prostě to tam sprostě vytuhlo.
Jestliže se to děje už při startu OS, tak to bude buď:
1) chyba v grafickém ovladači - v nouzovém režimu nebo režimu VGA současný odinstaluj a zkus jinou verzi Momentálně tam máš atikmpag.sys z Wed Jul 04 07:10:55 2012, můžeš zkusit verzi 13.1 nebo beta verzi 13.4
2) závada grafického adaptéru, což je v dnešní době naprosto normální věc.
3) přetaktování grafického adaptéru - pak vrať hodnoty do defaultu