PATA disk Samsung
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- tomask
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
PATA disk Samsung
projížděl jsem diskuzi, jestli už někdo o mém problému nepsal, ale nic jse nenašel, snad jsem nepřehlédl.
Přítelkyně si narychlo potřebovala koupit nový HDD a tak v jedné společnosti koupila po jejich doporučení disk Samsung (80GB model s 2MB cache, přesné označení nevím, lze případně zjistit). Když pominu to, že ten disk je pomalý a nehorázně hlučný (jsem laik, ale působí to na mě tak, jako kdyby ložisko bylo vyoseno a médium se netčilo v ose). Disk prostě hrozně vibroval a úplně rozvibroval skříň. Ale to tak nějak rok snesla. Vrchol přišel nedávno, kdy při najíždění OS (čti windows) vyskočila při náběhu PC (ať už po restartu tak po spuštění PC) modrá obrazovka, že je chyba v registrech, že nemůže číst nějakou podcestu (nevím přesnou formulaci). Ta chyba vyskočila ve chvíli, kdy při náběhu se zobrazuje logo win2000 a poté se systém přepne do klasického rozlišení. Tak těsně před tím rozlišením vždy ta modrá obrazovka. Většinou systém najel až na třetí restart (vrchol byl 7. restart). Poté jsem šel koupit nový disk, s kterým vše OK.
Ještě pro upřesnění dodám, že modrá obrazovka byla i po reinstalaci windows. Nyní je to reinstalované s novým diskem (Maxtor) a už vše běhá jak má. Postup instalace byl vždy totožný (postup + drivery). Proto mé silné podetření na vadný disk.
Ale po dlohém popisu k mému problému. Na disk je 36 měsícu záruka. Hledal jsem nějaký konkrétní návod, jak disk otestovat na vadné sektory (nebo jiné chyby) a na základě toho disk reklamovat. Pomůže někdo, jak toto udělat?
Přítelkyně si narychlo potřebovala koupit nový HDD a tak v jedné společnosti koupila po jejich doporučení disk Samsung (80GB model s 2MB cache, přesné označení nevím, lze případně zjistit). Když pominu to, že ten disk je pomalý a nehorázně hlučný (jsem laik, ale působí to na mě tak, jako kdyby ložisko bylo vyoseno a médium se netčilo v ose). Disk prostě hrozně vibroval a úplně rozvibroval skříň. Ale to tak nějak rok snesla. Vrchol přišel nedávno, kdy při najíždění OS (čti windows) vyskočila při náběhu PC (ať už po restartu tak po spuštění PC) modrá obrazovka, že je chyba v registrech, že nemůže číst nějakou podcestu (nevím přesnou formulaci). Ta chyba vyskočila ve chvíli, kdy při náběhu se zobrazuje logo win2000 a poté se systém přepne do klasického rozlišení. Tak těsně před tím rozlišením vždy ta modrá obrazovka. Většinou systém najel až na třetí restart (vrchol byl 7. restart). Poté jsem šel koupit nový disk, s kterým vše OK.
Ještě pro upřesnění dodám, že modrá obrazovka byla i po reinstalaci windows. Nyní je to reinstalované s novým diskem (Maxtor) a už vše běhá jak má. Postup instalace byl vždy totožný (postup + drivery). Proto mé silné podetření na vadný disk.
Ale po dlohém popisu k mému problému. Na disk je 36 měsícu záruka. Hledal jsem nějaký konkrétní návod, jak disk otestovat na vadné sektory (nebo jiné chyby) a na základě toho disk reklamovat. Pomůže někdo, jak toto udělat?
Naposledy upravil(a) tomask dne pon 29. bře 2004, 17:39, celkem upraveno 1 x.
Asus M6VA 8013
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
v první fázi se tím nezalamuj, lehce uprav popis co jsi postnul sem a prostě to tam s tím diskem dones, slušný prodejce si tu diagnostiku (např. pomocí smart udělá sám) nebo disk odesílá přímo k dodavateli - dovozci a ten už si poradí, jen se nesmíš nechat odbývat s tím, že je to chyba woken a na reklmaci trvat
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- tomask
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
S tou společností mám jen ty nejhorší zkušenosti (myšleno doslova). Bohužel stalo se a přítelkyně ho tam koupila (to už bohužel nezvrátím). Proto jsem chtěl být jistý v kramflecích až ho tam ponesu, abych nemusel poslouchat jejich argumenty, že to je způsobeno čímkoliv jiným, než harddiskem.pavel.minarik píše:v první fázi se tím nezalamuj, lehce uprav popis co jsi postnul sem a prostě to tam s tím diskem dones, slušný prodejce si tu diagnostiku (např. pomocí smart udělá sám) nebo disk odesílá přímo k dodavateli - dovozci a ten už si poradí, jen se nesmíš nechat odbývat s tím, že je to chyba woken a na reklmaci trvat
Pokud bych přece jen mohl poprosit, tak bych si nějakou diagnostiku udělal i sám (pokud to není nějaké hodně HARD).
Asus M6VA 8013
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No, tak potom budeš potřebovat něco co umí číst spolehlivě hodnoty ze SMARTu. Např. AIDA32 nebo speedfan. Připoj ten disk na druhej IDE kanál, ujisti se, že máš povolenej SMART v BIOSu, nabootuj si svoje Wokna, pusť AIDU a koukni na to. Pak sem můžeš postnout hodnoty co to hlásí a on už Ti někdo poradí, v čem je problém.
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
klido ta AIDA muze byt OK... (vibrace se pisou s i), scan disk asi nic nenajde... jeste me napada, ze ten disk vibruje tak, ze mu to znemoznuje cist...
jeste me napada tohle:
http://www.samsung.com/Products/HardDis ... shdiag.htm
a
tohle:
http://www.samsung.com/Products/HardDis ... /hutil.htm
jinak bych se s nima do krve hadal...
jeste me napada tohle:
a
tohle:
- tomask
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Díky, na ty odkazy juknu a tu diagnostiku zkusim (jak tou firemni utilitou, tak aidou). Musim se donutit pripojit monitor k PC, vrazil jsem to do serveru a tam je S.M.A.R.T. vypnuty. Vysledky hned pastnu jakmilo to udelam.ICE píše:klido ta AIDA muze byt OK... (vibrace se pisou s i), scan disk asi nic nenajde... jeste me napada, ze ten disk vibruje tak, ze mu to znemoznuje cist...
jeste me napada tohle:
a
tohle:
Trochu OFF Topic...ted jsem si na svuj PC nainstalil SpeedFan. Je to ciste monitorovaci soft, nebo tim mohu treba i nejak snizit otazky vetraku na procesoru ci jine. Deska to snad umoznuje (viz. podpis) a vetrak snad taky (jestli to na nem vlastne zalezi) - Spire WhisperRock IV nebo jak se to vubec jmenuje
To ICE: jinak FastWrite tenkrat bylo vypnute. I kdyby se deska tenkrat reklamovala, nevim, zda by sem sel do Nforce2 ... ona to nema na OC, ale na stabilni praci. A hlavne ta ma nejaky 512MB modul, u ktereho ti v podstate nikdo nikdy nezaruci, ze ti bude v te nForce2 behat a novou pamet kupovat by nebylo zrovna 2x prijemne (jeste k tomu nejakou lepsi, aby v tom 100% jela)
Ad reklamace: za normalnich okolnosti bych zrejme veril obchodnikovi a reklamaci nehrotil jak rikas. Ale tuhle firmu by si fakt musel znat. To nejde snad ani brat s nadhledem ten jejich pristup. Kdyz to prezenu, tak u nich koupis desku vadnou z vyroby, jdes ji reklamovat a oni ti reknou, ze je to uplne v poradku, co ze vlstne chces. O tom, ze to jsou obchodnici v pravem slova smyslu uz ani nemluvim ... vnutili by ti i tu nejvetsi plecku. Hold tenkrát odešel starej HardDisk do věčných lovišť a rychle se scháněl novej ... teď už to víme, že spěchat se má pomalu
UPDATE: je ty si psal, ze jinak by ses s nima HADAL a ja cetl NEHADAL
Asus M6VA 8013
- Buzz
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Sam80
Jo mozna pujde o Sama 80G myslim 804H.. Tenhle typ strasne trpel na tvorbu vadnejch sektoru, pomalu ale jiste jsem je vsechny z reklamoval za 802 a zatim vsechny drzi (jsem zvedav jak dlouho)..
To chveni disku se stava u Samu taky dost casto, nebo zacne silne piskat..
Jinak doporucuju udelat test vadnejch sektoru. XPsa pri zjisteni obejdou uzavrenim spatnej sektor, hodi hlasku do logu a smele pokracujou dal.
Kdyby mely dobrou mechaniku tak jsou to bomba disky, vymakana elektronika a hlavne jsou studeny..
To chveni disku se stava u Samu taky dost casto, nebo zacne silne piskat..
Jinak doporucuju udelat test vadnejch sektoru. XPsa pri zjisteni obejdou uzavrenim spatnej sektor, hodi hlasku do logu a smele pokracujou dal.
Kdyby mely dobrou mechaniku tak jsou to bomba disky, vymakana elektronika a hlavne jsou studeny..
- deivo
- Začátečník

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No nevim, ja bych si disk od firmy ktera vyrabi mimo jine lednicky, mikrovlny, zaoceansky parniky, dvd-mechaniky, atd. vsehochut nekoupil.deivo píše:Uz uz som sa rozhodoval ze pojdem do samsunga a teraz zase neviem.Myslel som, ze su to docela spolahlive disky... O nejakej vadnej serii citam 1x.
Ake mate teda skusenosti s touto zackou hdd. Moje poradie dolezitosti je spolahlivost, tichost, rychlost...
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
hitachi je taky firma, vyrábějící mimo disků i servery, atomový elektrárny, mobily, projektory, klimatizaci, polovodiče, léky, auta, výtahy, ledničky, pračky, kabely, keramiku...no asi proto je to největší firma na světě, co se týká obratupavel.minarik píše:No nevim, ja bych si disk od firmy ktera vyrabi mimo jine lednicky, mikrovlny, zaoceansky parniky, dvd-mechaniky, atd. vsehochut nekoupil.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tohle už dneska neni duvod k tomu aby človek od takovy firmy nenakupoval zboží - jde jen o to vybrat to, co jim jde. A HDD jim (narozdil treba od optickych mechanik) určite jdou... Podle me jsou to spolehlivy a dneska uz zaplat buh i slušne rychly harddisky.pavel.minarik píše:No nevim, ja bych si disk od firmy ktera vyrabi mimo jine lednicky, mikrovlny, zaoceansky parniky, dvd-mechaniky, atd. vsehochut nekoupil.deivo píše:Uz uz som sa rozhodoval ze pojdem do samsunga a teraz zase neviem.Myslel som, ze su to docela spolahlive disky... O nejakej vadnej serii citam 1x.
Ake mate teda skusenosti s touto zackou hdd. Moje poradie dolezitosti je spolahlivost, tichost, rychlost...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja mam na SAMSUNG jen ty nejhorsi vzpominkySentenced píše:Tohle už dneska neni duvod k tomu aby človek od takovy firmy nenakupoval zboží - jde jen o to vybrat to, co jim jde. A HDD jim (narozdil treba od optickych mechanik) určite jdou... Podle me jsou to spolehlivy a dneska uz zaplat buh i slušne rychly harddisky.pavel.minarik píše: No nevim, ja bych si disk od firmy ktera vyrabi mimo jine lednicky, mikrovlny, zaoceansky parniky, dvd-mechaniky, atd. vsehochut nekoupil.
Muj predeslej komp mel CD ROMku i hadr od SAMSUNGu. Hadr se vysypal po roce, a po dalsim pulroce zacala haprovat i CD ROMka - zezrala CD a klidne mesic ho nevyhodila (pak se ji asi hlo svedomi
Od te doby davam ruce od SAMSUNGu pryc!!!!
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No nastastie ja mam zo samsungom len dobre skusenosti ......
HDD samsung som zatial predal malo cca. do 30 kusov... ( na reklamaciu sa nevratil ani jeden..... )
CD ROm sansund cca. 50ks ( 1 reklamacia... )
CD RW samsung cca 150-160ks ( su dost popularne... ) ... ( na reklamaciu isla zatial len 1 mechanika... )
Cd RW/ DVD samusng cca. 10-15... a zatial 0...
Takze az tak tragicky by som to nevidel......, preca len velke firmy sa aj snazia pomerne operativne odstranovat problemi na svojom tovare..... a chybne serie sa bez problemu vymienaju....
HDD samsung som zatial predal malo cca. do 30 kusov... ( na reklamaciu sa nevratil ani jeden..... )
CD ROm sansund cca. 50ks ( 1 reklamacia... )
CD RW samsung cca 150-160ks ( su dost popularne... ) ... ( na reklamaciu isla zatial len 1 mechanika... )
Cd RW/ DVD samusng cca. 10-15... a zatial 0...
Takze az tak tragicky by som to nevidel......, preca len velke firmy sa aj snazia pomerne operativne odstranovat problemi na svojom tovare..... a chybne serie sa bez problemu vymienaju....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Jája
- Středně pokročilý

Já mám s HD Samsung taky dobrý zkušenosti a u nás jsou to nejmíň reklamovaný disky ze všech a prodáváme jich nejvíc cca 90%
Jinak k tomu disku typoval bych že to je 8004H - ty občas pískaly - první typ s kapacitou 80 GB od sams., proto jsme braly raději 80A4H - měly fluidni ložiska.
Jinak k tomu disku typoval bych že to je 8004H - ty občas pískaly - první typ s kapacitou 80 GB od sams., proto jsme braly raději 80A4H - měly fluidni ložiska.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- monsoon
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme, kazdy vyrobce udela nekdy vadny kousek, ale i pres to jsou Samsungy nejspolehlivejsi disky co muzes sehnat, navic docela rychli, studeny a i hlucnost jde
Intel Pentium 4 NW, 533MHz, 2,4 GHz 1.4V cooled by AC Super Silent 4 TC | MB Biostar P4TDG | 2x PQI 0,25 GB RAM 266 MHz 2-2-2-5 | Hitachi 7K250 HDS722516VLAT80 160GB 8MB | Samsung SpinPoint P80 SP0802N 80GB 2MB | ATi Radeon 9000 Pro 128MB 275/250 | iiyama LS704UT, Vision Master 1403 | Hercules Fortissimo III 7.1 | Sony MDR-CD470 | Koss PortaPro2 | Genius SW-5.1 Home Theater | DVD Toshiba SD-M1612 | Liteon LTR-52327S 52x32x52x | Logotech MX510 | MidiTower Codegen ATX-6066-C9 350W P4 PFC Silver, USB | M$ Windows XP Professional + SP 1 ver. 5.1 | UPC 768/128kbps | Canon i865 | Genius Video Wonder Pro III | backed up by APC Back-UPS 250 || 3D Mark 2001SE - 8700 | 3D Mark 03 - 1389 | PC Mark 2004 - Total 3104
- Woyta
- Středně pokročilý

Ja mam druhej samsung a problemy jsem mel se seagate. Jinak DVD vypalovacku mam Toshibu alias taky Samsung a je mnohem lepsi nez co ma kamos od LG. Ja jsem spokojen fakt asi zalezi co potkas.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Samsungy dáváme taky do sestav a reklamace byly za rok a půl jen dvě, což je celkem solidní vizitka
. Sám mám teď disk od Samsunga a nemůžu si stěžovat
.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- Fifi
- Středně pokročilý