ztráta oddílu disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
alfel
Začátečník
Začátečník

ztráta oddílu disku

Příspěvek od alfel »

Zdravím
Upřímně nevím přesně co se stalo, ale zkusím napsat vše co se stalo. Mám 500 GB disk rozdělený na několik oddílů (4) a na dvou z nich běží systémy Win7 a Win8. No tedy co se stalo, užíval jsem program Mumble pro kom. ve hře a když jsem ho vypnul, tak mi stále šly hlasy z něj. V tu chvíli běžel PC ve Win8. Dal jsem restart a po spuštění a následném přihlašování se Win8 zasekl a spadl do nového BSOD (jediné co jsem stihl postřehnout byla chyba v závorce napsána "kernel_internal_něco" ) a od té doby nejde výběr systému mezi Win7 a Win 8. Jediné kam se dostanu je Win7 a v nich nejsem schopen dostat se na oddíl D (kde jsou nainstalovány i Win8). Zkusil jsem pár návodů na internetu ale žádný mi nepomohl ten oddíl obnovit.
Ještě jedna poznámka, při pokusu o spuštění Win8 naběhne diagnostika systému a pokus o opravu a vždy to skončí s chybou že nelze jeden soubor opravit (název teď netuším ale jedná se o soubor .txt)
Prosím o jakoukoliv pomoc :)
Moje vykopávka: CPU: INTEL Q6600@2,4 @2,7 , RAM: 4GB , GPU: Nvida 550 Ti , MTB: Gigabyte GA-73PVM-S2H , a zdroj: 400W Forton
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: ztráta oddílu disku

Příspěvek od Alfajk »

ten textach bude s nejvetsi pravdepodobnosti ten zavadeci soubor starajici se o nastartovani systemu...ten oddil s win8 ve w7 nevidis ani ve spravci disku ? byly vsechny v ntfs formatu ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
alfel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alfel »

Ten název souboru, můžu zjistit je- li třeba :) . Já ho vidím i v klasickém průzkumníkovi ale nedostanu se na něj.. Vždy to skončí s hláškou "přístup byl odepřen". Ano všechny oddíly jsou v NTFS formátu.
Moje vykopávka: CPU: INTEL Q6600@2,4 @2,7 , RAM: 4GB , GPU: Nvida 550 Ti , MTB: Gigabyte GA-73PVM-S2H , a zdroj: 400W Forton
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

na disk se nedostanes ani pres total commander nebo nejakou jinou alternetivu k exploreru ?

zkus prevzit prava pristupu k disku takto http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 70290efeed

pripadne jednoduseji pres prikazovej radek (spusti ho jako spravce primo ze slozky win32) http://stackoverflow.com/questions/1021 ... d-line-cli
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
alfel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alfel »

Alfajk píše:na disk se nedostanes ani pres total commander nebo nejakou jinou alternetivu k exploreru ?

zkus prevzit prava pristupu k disku takto http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 70290efeed

pripadne jednoduseji pres prikazovej radek (spusti ho jako spravce primo ze slozky win32) http://stackoverflow.com/questions/1021 ... d-line-cli
1) Přes TotalComander ano ale nejsem schopen s těmi soubory cokoliv dělat (kopírovat, mazat, nic).
2) Zkusil jsme převzít práva dle návodu, avšak bez úspěchu
3) buď dělám něco špatně (což je pravděpodobné) ale nejde mi to..
EDIT: Příloha se týka 2)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

tak jinak...jakej soubor .txt ze to nejde nacist ? jak presne se jmenuje a kde je umistenej ?
kdyz to delals pres prikazovej radek,napsalo to nejakou chybu,nebo se to provedlo ?
a co nouzovej rezim win8 ?
jeste zbyva opravna instalace s instalacnim cd windows...
alfel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alfel »

1) Obrázek
2) napíšu "D:\>takeown /f D:\path\to\directory /r /d y" a dostanu informaci o tom že to není žadný příkaz, ani program
3) nejsem schopen se jakkoliv dostat do Win8, skončím na opravovací obrazovce kde možné - zavést Win8 - skončím tam kde jsem začal
Jiný systém - díky bohu za sedmičky
Oprava - tady jsem zkusil jen částečnou opravu která avšak skončila s chybou že systém nelze opravit, úplnou opravu bych nerad dávál, na disku mám složku se seriálem a o ten bych dost nerad přišel.. Už bych nebyl schopnej ho dát dohromady..
Opravu CD jsem zkusil stejný výsledek s chybou..
EDIT k 1) teď jsem si to přečetl a já blbec to chápal jako chybu souboru a on to je jen protokol .. Omlouvám se ..
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

predpokladam ze ty winy jsou na disku C a na ten se neda dostat,teda log si neprectem...na jakym pismenu jsou ty sedmicky?

ani pri uplny opravny instalaci bys nemel o zadny data prijit,prepise to pouze slozku program fiels a ty blbosti okolo,jako dokumenty,windows atd...ale stary soubory by meli zustat zachovany ve slozkach jako old_Dokumenty,old_Program Files...

bod 2 delas blbe,cekal jsem ze vis,jak pracovat s prikazovym radkem,dopis me sem to pismeno disku u win8 a ja ti ten prikaz upravim...
alfel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alfel »

1) Sedmičky jsou na jejich disku tedy Céčku , a osmičky jsou z pohledu sedmiček na Déčku. Tedy když tam uvádí C:/Windows atd tak je tím myšlen disk C u Win8 na který se nedostanu.
2) Ten seriál je v rootu disku... nevím přesně jak funguje úplná oprava Win8 jestli zformátují celý disk či ne..
3) Osmičky jsou na disku D čili ten příkaz je správně ne? :)
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

ne,v tom prikazu urcite nema bejt napsano treba "path\to\directory"...podle me se tam nedostanes proto,ze tam mas 2 disky C...proc vubec pojmenovals disk D kde jsou ty osmicky,jako disk C primo pro osmicky? oni by fungovaly i kdyby byly na disku D...

spustis cmd jako spravce,dostanes se pres nej na disk d ? prikazem cd d: a jestli to nepujde tak "nacouvej" na pismenu disku pomoci "cd.." a zmen to na D
potom pis
D:\takeown /f D:\ /r /d y tedy na obrazovce uvidis neco takovydleho:

Kód: Vybrat vše

D:\>takeown /f D:\ /r /d y

alfel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alfel »

Alfajk píše:ne,v tom prikazu urcite nema bejt napsano treba "path\to\directory"...podle me se tam nedostanes proto,ze tam mas 2 disky C...proc vubec pojmenovals disk D kde jsou ty osmicky,jako disk C primo pro osmicky? oni by fungovaly i kdyby byly na disku D...

spustis cmd jako spravce,dostanes se pres nej na disk d ? prikazem cd d: a jestli to nepujde tak "nacouvej" na pismenu disku pomoci "cd.." a zmen to na D
potom pis
D:\takeown /f D:\ /r /d y tedy na obrazovce uvidis neco takovydleho:

Kód: Vybrat vše

D:\>takeown /f D:\ /r /d y

příkazem "cd D:" se na D nedostanu. Čili jestli to chápu správně v příkazovém řádku bude napsáno D:/ a přídám tenhle příkaz ? D:\>takeown /f D:\ /r /d y
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

aha,moje blbost... zkus tedy zkratka napsat jen "d:" a potom tedy D:\takeown /f D:\ /r /d y (az budes v tom pismenu D tak napis to takeown a zbytek)
alfel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alfel »

Bohužel nejde při zadání příkazu, vyskočí chyba o neplatné syntaxi..
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

ono by to stejne nefungovalo,to byl jen takovej pokus...zbejva uz jen uplne opravna instalace,ve win8 se nevyznam,zustal bych u funkcnich 7
alfel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alfel »

Tak já se jdu vrhnout na tu opravu.. Uvidím jak to dopadne .. Ale díky za pomoc :)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“