výkon notebooku s/bez externího napájení

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

výkon notebooku s/bez externího napájení

Příspěvek od majkl_l »

chci se teptat, kdo se již potýkal s omezením výkonu na notebooku v případě, že jede bez zapojeného napájecího zdroje, ale pouze z baterie.... dneska jsem zpozoroval brutální úbytek výkonu, když jsem hrál tanky a to takový, že když jsem si vesele střílel a měl 50 frejmů, tak po odebrání adaptéru, když jsem se chtěl zbavit drátů, mi to spadlo na 25 a po opětovném připojení zase vyskočilo na 50... docela mi to štve... předem díky za poznatky...
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: výkon notebooku s/bez externího napájení

Příspěvek od Butch »

To je naprosto standardni vec.

Vetsinou to je nastavene v softwaru v OS(rizeni spotreby, sw od vyrobce, pripadne jeste v ovladacich grafiky a pak jeste v Biosu)

V drtive vetsine pripadu jde nastavit aby se nb choval na baterce stejne vykonne jako na adapteru, staci se mrknout a prohrabat v nastaveni.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: výkon notebooku s/bez externího napájení

Příspěvek od majkl_l »

s tím jsem tak nějak počítal, ale popravdě fakt nevím, kde by se to nastavovalo...
v biosu jsem ještě nebyl a ani bych se nedivil, kdyby byl vokuchanej jak slepice před strčením do hrnce...
v nastavení řízení spotřeby jsem prolezl všechno a není tam nic...
v softu od výrobce je jen blbost a to jsem ještě zjistil, že s novějši verzí ecoUtility jde mít podsvětlení na čtyřku, aniž by se eco vyplo, ale jen při zapojenym kabelu... to je k zblití(pak jsem taky zjistil, že sice eco jede, ale nesvítí mi eco diodka, takže člověk pak neví, jestli jede nebo nejede na eco a tuhle jsem držkoval, proč mi FHD video z YT nejede plynule a pak jsem zjistil, že je to tímhle - to bych fakt skákal až ke stropu.... :( )
jiank grafiku to nemá :P (je to i5ka, takže to tahá z ní) a pak už jedině nějakej renonc, každopádně teď jsem zkoušel ještě ze srandy restart a kupodivu se to chování vytratilo, takže si připadám jak totální idiot... :(

nic to ale nemění na věci, že kdyby někdo věděl, jak se k podobnejm nastavením dostat, ať už pomocí utilit nebo pomocí editace v registrech, tak budu rád... ;)
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“