Zdravím.
Měl bych na vás takový dotaz ohledně výběru webkamerky. Potřeboval bych poradit, jelikož nevím v jakých specifikacích to mám hledat ani jak přesně se to jmenuje tak se vám to tu pokusím popsat.
Jde mi o webkameru, která bude mít alespoň HD kvalitu při 30fps. Ale nejpodstatnější věc pro mě je ta, že by měla umět zaostřovat takovým stylem jako většina nových mobilních telefonů. Představoval bych si to asi tak, že budu mít na monitoru obraz z kamery, a pomocí nějaké utility si jen kliknu tam, kam chci zaostřit. Pokud toto není, chtěl bych tedy poradit kamerku v jiném stylu.
Jde mi o to, že bych potřeboval zaostřovat na text, ale i na menší předměty blízko kamery a normální obličej dál od kamery.
Díky za rady
Výběr webkamery s (auto)focusem
- MrHackCZ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- HentaiRush
- Začátečník
Re: Výběr webkamery s (auto)focusem
No, rozhodně tě odradím od rádoby HD kamer, zkoušel jsem jeden kus od Logitechu a Microsoftu a obě byly prostě očividně interpolovaný, obraz nebyl kdovíjak plynulej a zaostřování no, radši ani nemluvit.
Ale byla mi doporučena kamerka pro Playstation3 - PS3Eye. Nemá to sice HD, ale naprosto perfektní obraz v naprostý plynulostí. Doporučuju pogooglit. Text neni problém.
Ale byla mi doporučena kamerka pro Playstation3 - PS3Eye. Nemá to sice HD, ale naprosto perfektní obraz v naprostý plynulostí. Doporučuju pogooglit. Text neni problém.
Wannabe dickface... :]
- Maxtor
- Začátečník
-
Re: Výběr webkamery s (auto)focusem
Presne tak.. vetsina tech kamer ma drtivou vetsinu funkci locklych na auto rezim a to je problem.. resp nebyl by, kdyby ony veci resil HW v kamere.. drtiva vetsina jich vsechno resi na SW strane a proto je plynulost obrazu problem.. bez ohledu na cenu.. sam marne leta hledam slusnou HW kameru (a tim nemyslim IPcam za 5k).
Jediny levnejsi kus s HW kodekem ktery se nasel je PS3 Eye jehoz ovladac je den ode dne lepsi a funguje dnes uz skoro vsude.. za 500 dostanes kameru s 640x480 a realnymi 75fps - cim vyssi fps tim vetsi problem se svetelnosti samozrejme, takze realne ji pouzivam pri 30fps a obraz je super.. za bezneho svetelneho dne to slape jako hodiny.. vecer pouze vice sumi..
Jediny levnejsi kus s HW kodekem ktery se nasel je PS3 Eye jehoz ovladac je den ode dne lepsi a funguje dnes uz skoro vsude.. za 500 dostanes kameru s 640x480 a realnymi 75fps - cim vyssi fps tim vetsi problem se svetelnosti samozrejme, takze realne ji pouzivam pri 30fps a obraz je super.. za bezneho svetelneho dne to slape jako hodiny.. vecer pouze vice sumi..