Decent TT Armor Jr.

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Decent TT Armor Jr.

Příspěvek od bystryi »

Zdravim,
po dlouhé době rozjiždím druhý casemod. Jak už je z názvu patrné,bude sloužit jako základ skříň ThermalTake Armor Jr. , jedná se o celo hliníkovou konstrukci.K názvu tématu se prosim nevyjadřujte :) , skříň nebude mít nějaký určitý tvar,barvu nebo tak něco,aby se tak tento projekt jmenoval.Bude se jednat opravdu o decentní modding.Skříň jsem koupil zde na fóru ve stavu jak je patrné z fotek s tim rozdílem,že case byla prázdná: bez HW,koše na disky,pasivního koše a provedené úpravy v zadní části u ventilátoru.Už od koupě jsou na dosti místech prohlé plechy,budu se snažit je narovnat,ale jako originál to bohužel nebude.Již mam v hlavě nějaký úpravy: koš na disky na dně case půjde pryč,místo toho tam příjdou dva kousky z černého plexi na uchycení toho pasivního koše na disk.Dále půjde odstranit plech u předního ventilátoru a půjde tam přinýtovat plech s otvorem pro 140mm velnitátor (http://www.czc.cz/enermax-t-b-apollish- ... s140+x+140),sice trošku kolotoč,ale mě se to líbí :-D , nic víc ve skříni nebude svítit.Dále čelní maska s tim děrovaným plechem půjde pryč a půjde tam taky děrovaný plech (stejný tvar otvorů),ale bude oproti původnímu z jednoho dílu,bude sahat až do úrovně vrchní hrany ventilátoru na disky(sice příjdu o 3 5,25" pozice,ale to mi vůbec nevadí,pro mě namají využití) nad košem bude mechanika a ten vrchní panel s power and restart button,kde bude ještě regulátor otáček ventilátorů do 3,25" pozice.Pod tim děrovaným plechem bude plexi,samozdřejmě s otvorem pro 140 a 120mm ventilátor.Tak to jsou mé představy,samozdřejmě barva atd....,ještě je zrealizovat :) a bohužel mi to vyšlo tak blbě na konec prázdnin a tak na to nebudu mít moc času,protože mi začal semestr :( .
K první úpravě neni ani co říci,vyřizlá díra pro ventilátor na hraně lemovka a celé to kryje mřížka z tahokovu uchycená přes distanční sloupky k ventilátoru.Neudělal jsem to až dolu,kvůli zvýraznění,že se jedná o mřížku ventilátoru.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Decent TT Armor Jr.

Příspěvek od bystryi »

Dneska bylo hóódně málo času,tak jsem stihl jen odstrojit a připravit na připevnění plechu pro 140 mm ventilátor:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bystryi »

Zas o krok dál :) .Ten plech jsem se rozhodl dát zevnitř , protože by vznikla mezera mezi bočnicí a plastem na předku skříně , což by nebylo pěkné :) .Plech je už připravený na připevnění pomocí nýtů ke zbytku skříně (už je vyřízlá díra pro ventilátor - neni na obrázku).
Obrázek
Obrázek
Obrázek
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bystryi »

Další progres : konečně přinýtovaný plech a usazen ventilátor.Dále jsem připravil L profily z černého plexiskla pro pasivní koš na HDD.Tak tady foto:

Tady jsem musel ten plech dole přilepit "vteřiňákem" :
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

L profily na koš,hrany půjdou ještě vyleštit
Obrázek
Obrázek
Umístění na zkoušku
Obrázek
Obrázek
Tak zas příště :) Nejspíše zatmelim ten předek u toho přechodu ocelového plechu na hliníkovou konstrukci a nastříkám plničem
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bystryi »

Takto to svítí :-D

s bleskem:
Obrázek

bez blesku:
Obrázek
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bystryi »

Tak tmelit a stříkat se nebude :) .Dnes jsem dodělat držák na koš a připravil masku skříně pro úpravu,ale ještě nevim jak bude vypadat , protože nikde nemůžu sehnat děrovaný plech (takový ty mřížky z reproduktorů) ve větší velikosti , stejný jako původní zde: Kdyby někdo o něčem věděl,určitě mi dejte vědět :)
Obrázek

A tady foto:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bystryi »

Takže jsem tu zas :) .Dnes jsem připevnil plexi k čelnímu krytu a zamatlal lepidlem a tmelem :D , před to půjde ta Al mřížka (pořád shánim) a samozdřejmě ještě otvor 140mm.Jinak vkládání komentářů je povoleno :-D
Tu foto:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ten tahohov vzadu je osklivej a navic bude delat ramus. Lepe poslouzi obycejna dratena mrizka.
Nesnaz se to urychlit a delej poctiveji.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bystryi »

Snažím se tu práci dělat co nejkvalitněji v rámci možností.S tím tahokovem ještě uvidím,ještě jsem nezkoušel v provozu.Jinak dneska jsem se zas k tomu dostal a udělal otvor pro ventilátor.Možná tam dám malý větrný tunel do mezery mezi ventilátor a otvor.
Obrázek
Obrázek

Tady jsou zatim dvě možnosti jak bych udělal ten čelní panel: buď přidat jednu falešnou pozici 5,25" nebo nechat jen děrovaný plech.
Bez pozice
Obrázek
S falešnou pozicí
Obrázek
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

A co koupit plech a celej spodekudelat novej?
Zmizej i ty zaslepky.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bystryi »

To je jasný,že bude celej z jednoho kusu, takhle jsem to udělal, jen pro představu.Bohužel ho pořad nemohu sehnat, mam jen dva oválně děrované plechy z reproduktorů (viz. dva poslední obrázky-nalevo).O čem rozhoduji je jestli tam dát tu falešnou záslepku nebo ne.
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bystryi »

Tak zas kousek :) Dal jsem tam tunel z květináče a kitnul

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bystryi »

Takže po dlouhé době zpět, sehnal jsem Al děrovaný plech, ten originál jsem nemohl nikde sehnat. Zatím je jen provizorně připevněn. Co na to říkáte? Nevypadá to jako cedník? :-D
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Voracek »

Upřímě se mi ten plech moc nelíbí... a když má tak mrnavý dírky tak účinost ventilátoru nebude nejlešpí a taky bych se bál hluku ;)
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

tohle ne sežen plech perforovaný ve tvaru včelich pláství to by bylo supr :)
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bystryi »

O honeycomb jsem taky přemýšlel......, ale kde ho sehnat.......
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bystryi »

Odpovědět

Zpět na „Projekty“