Sluchátka začnou "prskat"
Moderátor: CageJ
- LoCo99
- Začátečník

Sluchátka začnou "prskat"
čau, po tom co jsem si koupil novou MB (no je použitá ale prostě jsem změnil MB) tak jsem po pár dnech narazil na problem, kdy mi občas ve sluchátkách tak jako zaprská a zhyzdí to zvuk, většinou na pár vteřin a pak to přestane, třeba když mluví člověk tak chvíli zní roboticky
dřív se mi to stávalo u sluchátek creative hs-750 tušim
teď mám SteelSeries Siberia V2 a používám zvukovku co mi zbyla (po sluchátkách Creative Alpha 3D tactical) - USB THX TruStudio PRO
Nepozoroval sem že by na to mělo něco fyzicky vliv, ale zkusil jsem dát sluchátka do front panelu a možná to pomohlo (ale problém nezmizel)
dřív se mi to stávalo u sluchátek creative hs-750 tušim
teď mám SteelSeries Siberia V2 a používám zvukovku co mi zbyla (po sluchátkách Creative Alpha 3D tactical) - USB THX TruStudio PRO
Nepozoroval sem že by na to mělo něco fyzicky vliv, ale zkusil jsem dát sluchátka do front panelu a možná to pomohlo (ale problém nezmizel)
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Sluchátka začnou "prskat"
Možná nějaké rušení..
- LoCo99
- Začátečník

myslim si že je to specifický na určitý zvuky, nevim jak to popsat, ale když zaínám Dead Island Riptide tak v intru má DeepSilver u animace jejich loga takový šumění, tam to většinou udělá
- dohnalik
- Středně pokročilý

Určitě ji dej do zadních USB, který nejsou tahaný tenkýma tkaničkama k desce, možná je problém napájení. Dál v ovládacích panelech zvuku najdi tu zvukovku a uprav ji vzorkovací frekvenci na 48 kHz a 16bit, pokud už je zvolená, zkus 44,1 kHz.
- LoCo99
- Začátečník

zkusil jsem oboje vzorkování i jinej USB slot a stejně se to děje občas
- dohnalik
- Středně pokročilý

Tak zkus live linuxovou distribuci. Pokud se to tam nebude dít, je to chyba Windows (a že jich ohledně zvuku má).
- LoCo99
- Začátečník

ok, ale máš nápad přes co bych ten zvuk pak na tom linuxu ozkoušel ? já jsem to totiž u hudby moc nezaznamenal ten problem, spíš při hraní, a na linuxu si asi moc nezahraju
- dohnalik
- Středně pokročilý

Tak to bude asi chyba OpenAL nebo mixéru. Zkus přeinstalovat OpenAL nebo co ta která hra používá za zvukovej API.