hlučnost laing ddc plus + AC TOP
Moderátor: morke
- Maor
- Začátečník

hlučnost laing ddc plus + AC TOP
tak jsem si pořídil bazorově lainga DDC plus (ještě v záruce) a zdá se mi, že nějak moc vrčí, mnohem víc, než třeba disk 7200rpm
Z informací na netu jsem si myslel, že to čerpadlo téměř neuslyším, ale je to teď moje neihlučnější komponenta.
Je tedy normální že hlučí nebo to mohu reklamovat?
Z informací na netu jsem si myslel, že to čerpadlo téměř neuslyším, ale je to teď moje neihlučnější komponenta.
Je tedy normální že hlučí nebo to mohu reklamovat?
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: hlučnost laing ddc plus + AC TOP
ahoj. obcas hucej. ale nejdriv zkus oddelat top a rotor a poradne ho vycistit. laing mi brumel kdyz byl zanesenej
- Maor
- Začátečník

rotor je čistej, nic tam neni. Zkoušel jsem ho rozjet na 9V, ale nerozjede se. Vibrace jsem omezil gumovými distančními sloupky, asi to ještě zabalím do molitanu.
Na JScompu píšou, že je funkční od 6V do 13V, na netu jsem se dočetl, že startuje při 9V, tak nechápu, proč se mi rozjíždí jen při 12?
Na JScompu píšou, že je funkční od 6V do 13V, na netu jsem se dočetl, že startuje při 9V, tak nechápu, proč se mi rozjíždí jen při 12?
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
cim h oregulujes? pokud pulzne, tak by to mohlo bejt castecne tim
- jiricek_k
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
pokud ho reguluješ nějakým potenciometrem, je potřeba aby měl dostatečný výkon (alespoň 20W) aby zvládl Lainga utáhnout...
- Maor
- Začátečník

9v jsem pouštěl ze zdroje 2,5A a pak jsem ještě vyhrabal nějaký masivní trimr a zapojil ho k PC zdroji. Nechápu. Teď mi uschla deska a zkusil jsem regulaci přes ní a mám rozsah otáček 2180-4500, ztišení konečně proběhlo, pořád je ale slyšet, takže bude muset jít do molitanu.
Ale fakt nechápu, proč nenaběhne, když ho připojím přes noctuácký L.N. Adapter nebo jakýkoliv jiný rezistor.
Ale fakt nechápu, proč nenaběhne, když ho připojím přes noctuácký L.N. Adapter nebo jakýkoliv jiný rezistor.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
neblazni
ten chudacek odpurek na ty lna redukci ti chcipne... ten je do par W, ne na 20
.
jinak co mas vsechno v okruhu. jakakoli pumpa je v restriktivnim okruhu hlucnejsi nez kdyz vode nic moc nebrani v pohybu
jinak co mas vsechno v okruhu. jakakoli pumpa je v restriktivnim okruhu hlucnejsi nez kdyz vode nic moc nebrani v pohybu
- Maor
- Začátečník

stixion b400, cawedog GPU uni, Black ICE 240mm
-> Ta potvůrka měla nedotažený šroub a díky němu mohla vibrovat, bez vibrací už je na 2100rpm hluk v normě
-> Ta potvůrka měla nedotažený šroub a díky němu mohla vibrovat, bez vibrací už je na 2100rpm hluk v normě
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
vidis, parada, vyreseno 
- Maor
- Začátečník

ještě mám dotaz, v návodu na netu k Laingovy je, že se nemá montovat, aby měl výstup pod sebe, Proč to tam píšou? Může to mít vliv na životnost?
Bohužel fyzice tolik nerozumím, abych si to vysvětlil sám, ale montáž směrem dolů je pro mě ideální
Bohužel fyzice tolik nerozumím, abych si to vysvětlil sám, ale montáž směrem dolů je pro mě ideální
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
ano muze to mit vliv na zivotnost, je to kvuli rotoru, ktery je drzen mag polem. kdyz ho otocis vzhuru nohama, je moznost, ze se bude odirat o top.
- Maor
- Začátečník

jasne, vzhuru nohama je to zrejme, ale na bok s tim, ze vodu tlaci pod sebe
rotor je tam porad stejne, jen top je otoceny
rotor je tam porad stejne, jen top je otoceny
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
když má vstup a výstup dolu, tak pokud se do něj dostane vzduchová bublina, tak se už ven nevyčerpá a pumpa se zadře...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Maor
- Začátečník

dik, to mě nějak nenapadlo, že tohle řeší
teď to můžu nechat v klidu čerpat pod sebe, nevim, jak s origo topem, ale s AC jdou bubliny ven i dolů