Jaké připojení k internetu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jaké připojení k internetu

Příspěvek od Voracek »

Bydlím v malé vesničce na východě čech,internet mám od místní společnosti DLNK nicméně je to děs a bída a myslím si že za těch 300 nebo 350 ted to přesně nevim kolik platim by mohlo bejt nějaky solidnější připojení...doma mám PC a notebook občas kouknu na net přes wifi internet je většinou dostačující ale poslední měsíc to je strašný..jednou to lítá jako nic pak to zase nejde vubec pak to je zase šíleně pomalý nevíte nějakou stránku kde zadam svoji adresu a ono mi to vyplivne jaký mam dostupny poskytovatele...smlouvu sem zatim ještě moc nezkoumal ale zejtra jim zajdu na pobočku a zkusim se s nima nějak rozumě domluvit...když to nepujde po dobrym tak se s nima budu hádat... baví mě to :D :3
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Re: Jaké připojení k internetu

Příspěvek od LoCo99 »

dám ti jedinou radu a to sice nejít k O2
Naposledy upravil(a) LoCo99 dne úte 7. kvě 2013, 00:18, celkem upraveno 1 x.
C_shrimpy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C_shrimpy »

Poskytovatele najdes treba tady: http://rychlost.cz/ Jinak pokud nemas ve smlouve garantovanou rychlost, tak stejne nic nevyhadas.
PC:
Fractal Design Define R6 Black Pearl | Intel Core i9 9900K @5100Mhz | Noctua NH-D15| ASUS ROG Strix Z390-f gaming | G.Skill TridentZ 3600Mhz 2x8GB | Inno3D RTX 3080ti iChillX4 | Samsung 3x SM981 2TB | ASUS ROG Thor 1200W Platinum | Logitech Z5500 5.1 | Samsung 43" CJ890x
HTPC:
Custom šuplíkový build| Intel Core i5 10600 | NZXT Kraken X31 | ASUS ROG Strix Z490-G gaming | ASUS GTX 980Ti Strix Gaming + NZXT Kraken X31 | Samsung 2x SM981 2TB | Corsair HX650 | ASUS Xonar DX | Onkyo TX-NR696 | HECO 4x Victa 201 + Victa center 101 + JAMO C910
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

LoCo99 píše:dám ti jedinou radu a to sice nejít k O2
Duvod..? Jediny logicky muze byt nizka rychlost, tedy i spatny draty, ktery na vesnici muzou bejt.. coz se ale da overit predem, prave dle nabizene rychlosti..
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Voracek »

tak dneska na ne nepujdu.....prectu si tu smlouv popripade vam ji sem dam a az pak je zkusim trochu zmacknout...
a ten odkaz co si sem dal tak je naprd nezobrazi mi to ty poskytovatele....jen nejaky blbosti...bydlim v okrese nachod ,mesto (vesnice) Zblov
A na O2 sem taky neslysel jic moc peknyho..
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Taky zalezi na moznostech poskytovatele, lepsi nejaka linka nez zadna. Pokud jsi daleko 4, 6 a vice kilometru od ustredny, tak slibum ze ti to pojede ok never.

Rodice manzelky bydli asi kilak od Melnika a jedinne co tam je jakz takz funkcni je cdma modem do USB. Protoze na 3G je tam spatny signal. Kabel ani telefonni linka tam neni. Porad na tom podle me nejsi tak spatne :-)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Voracek »

No internet to není špatnej ale strašně mě sere ta nestabilita jednou to lítá že to nechápu a někdy to je líný jak šnek a někdy to nejde vubec... asi se pujdu zeptat jestli jim tam něčemu nehrabe..při nějaký sněhovy vanici to bylo normalni ale ted.... to uz je trochu moc
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

O2 - smlouvu máš takovou jakou jakožto stávající zákazník uhádáš, pak ti přijde stejně špatná faktura, v pátek a v neděli budeš mít večer špatnou odezvu a hlavně pak vidíš ty ceníky UPC
kdyrja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kdyrja »

Já mam internet od O2 už hodně dlouho a platíme nějakejch 290kč měsíčně a paráda. Nemůžu si stěžovat, i když upload by mohl bejt rychlejší, ale je to na pohodu za 290kč mam 25mb internet VDSL. Ztahuju tak 2,5 až 3 MB/s. A nemám si naco ztěžovat a upload mam 2,5Mb/s. A co třebas nechápu tak soused má upc, ale u nás už upc není. Ale zase je pravda že třebas při hraní her mam o dost menší ping než on. Třeba battlefield 3 mam ping cca: 80 . On s jeho upc internetem 100mb/s má ping i 200. Takže za mě můžu O2 doporučit i když se nejedná o nejlepší net v ČR.
PC_1: AMD Ryzen 5 1600 ; AMD RX 580 8Gb (Sapphire) ; 8Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 750gb hybrid SSD + 240gb SSD
PC_2: Intel core i5 3570 ; AMD HD 7950 3Gb (Sapphire) ; 2x4Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 120Gb SSD
PC_3: AMD A4 6300 + AMD Radeon HD 8370D ; 4Gb RAM, OCZ FirePower CoreXStream 500W ; 500Gb HDD
NB: Intel core i3 370m ; Nvidia geforce GT 540m ; 750gb hdd ; 4gb RAM
NB: Intel core i7 3632QM ; AMD Radeon HD7670M ; 1tb hdd + 128gb SSD ; 8gb RAM
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

LoCo99 píše:Smlouvu máš takovou jakou jakožto stávající zákazník uhádáš
V cemz nevidim jediny problem.. konec koncu z tohohle plyne samotny princip konkurence.. nikdo jiny ti nedovoli rict ani slovo.. tedy rekneme UPC prvni rok 500, druhy bez debat 850 a ne zadnych +50 kc jako u O2.. takze tohle je vlastne vyhoda..
Nehlede na to, ze ti alespon narozdil napr. od onoho UPC zvednou telefon a chteji se s tebou bavit..
LoCo99 píše:pak ti přijde stejně špatná faktura
..coz se mi nikdy nestalo a vlastne ani nevim o nikom, kdo by tohle kdy zminoval..
LoCo99 píše:v pátek a v neděli budeš mít večer špatnou odezvu
..coz se mi nikdy nestalo a vlastne ani nevim o nikom, kdo by tohle kdy zminoval..
LoCo99 píše:a hlavně pak vidíš ty ceníky UPC
..ktere jsou nic nerikajici, protoze UPC ani pulku centra prahy nepovazuje za dostatecne kvalitni klienty ke zprovozneni linek a pripojeni domu..
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

no já si myslim že nejseš nikde v banánystánu na tržnici aby sis uhádal cenu, snad jsou pro každýho podmínky stejný, samozřejmě pokud jsou 2 stejný zákazníci

a špatná faktura přišla několikrát za sebou, už byl i nějakej dobropis kvůli tomu, právě jednak kvůli uhádaný ceně za internet, teď momentálně běží linka co má bejt 20/1 (za cenu 16/1 + televize) tak teď běží 5,4/0,4 a vážně si nevymejšlim, připojenej jsem na VDSL comtrend a hned do PC

snad přejdem doma k UPC
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No ja u O2 platim po roce misto tech 750 nebo kolik to je, jen 550.. misto 20/2Mbit namerim na lince 25/2,5 a faktura nikdy spatna neprisla.. dokonce me loni po nezaplaceni ani neodpojili.. jen se ozvali.. na rozdil od UPC ktere den, dva, po chybeici platbe linku okamzite odpojuje a dela zakaznikovi problemy..
sefin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sefin »

Já mám ADSL od O2 a mám s tím takovej zvláštní problém. Stahování perfektní... podle měření ingame mám ping cca 16-40 a mám lagy! Nechápu to. Včera už to bylo na chocholouška. Stojím před oponentem zaměřovač přímo na hrudníku. zmáčknu a minu.. a to se mi stalo asi 15x za 20 minut. Asi ještě vyzkouším nějakej hodně dlouhej kabel a zkusím to píchnout do PC, zdali to nedělá rozvod po WIFI. Začíná mi z toho hrabat :-D
MB:AS Rock Z77 Pro 3 | CPU: Xeon E3 1230-V2 3,3GHz |RAM: Kingston HyperX black 8GB DDR3 1600 | GK: Sapphire R290 Vapor-X OC | PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB + Kingston HyperX 3K - 120GB
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

no, samozřejmě že to dělá wifi, já jsem si na wifině nikdy nijak seriozně nezahral teda

a kdyžtak by bylo fajn říct co to je za hru
sefin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sefin »

Jo tak to dělá WIFI. Včera jsem zkusil snést kompa dolů, aby byl blíže ke zdroji:) a je to o dost lepší.
Ještě si tento týden půjčím dlouhej kabel a prubnu to ještě s káblíkem. Asi budu muset přihodit nahoru ještě jednu krabku, přes ty zdi to má asi velké potíže a i když se to tváří podle pingu, že je to ok takto ve skutečnosti ok není.

jinak hra byla APB: Reloaded, To stejné se mi ale dělo i v Crysis 2 a jiných hrách.
MB:AS Rock Z77 Pro 3 | CPU: Xeon E3 1230-V2 3,3GHz |RAM: Kingston HyperX black 8GB DDR3 1600 | GK: Sapphire R290 Vapor-X OC | PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB + Kingston HyperX 3K - 120GB
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Hrát přes WiFi je holý nesmysl, zvláště pokud člověk nesedí hned vedle AP. Jednoznačně kabel!
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“