po přetaktování se počítač nepustí(téměř nereaguje)

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
tomi88
Nováček
Nováček

po přetaktování se počítač nepustí(téměř nereaguje)

Příspěvek od tomi88 »

zdravím,
mám nedávno koupenou desku ASUS P8P67 EVO a v tom Core i5 2500K. Dneska jsme zkusil změnit takty na 4300MHz, přenastavil jsem tam násobič a změnil jsem napětí CPU na 1.3V. Po uložení a restartování změn se mi už ale nespustil komp místo toho jen problikne led dioda, která by měla ukazovat problémy s CPU, speaker nevydal ani pípnutí. No zkusil jsem Clear CMOS a nepomohlo taky jsem vyndal i baterku u biosu taky nic, už mě nic nenapadá. Neměl by jste někdo nějaký nápad????
PC: CPU: Intel Core i5 2500K(4.3GHz) + Scythe Infinity; Gk: 2x ATI Radeon HD 5770 Cross-fire; RAM: Kingston 2x2GB 1600MHz DDR3; HDD: 2x Seagate Barracuda 320GB + WD 2TB; MB: ASUS P8P67 EVO OS:Windows 7 Profesional x64

Notebook: Asus EEE 1000H OS: Ubuntu
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: po přetaktování se počítač nepustí(téměř nereaguje)

Příspěvek od Lokomotiva »

Znovu a lépe.
PC odpojit od sítě a až pak Clear CMOS nebo baterku ven.
tomi88
Nováček
Nováček

Příspěvek od tomi88 »

Lokomotiva píše:Znovu a lépe.
PC odpojit od sítě a až pak Clear CMOS nebo baterku ven.
vyzkoušeno a bez úspěchu :-(
PC: CPU: Intel Core i5 2500K(4.3GHz) + Scythe Infinity; Gk: 2x ATI Radeon HD 5770 Cross-fire; RAM: Kingston 2x2GB 1600MHz DDR3; HDD: 2x Seagate Barracuda 320GB + WD 2TB; MB: ASUS P8P67 EVO OS:Windows 7 Profesional x64

Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

To je divné... Jak dlouho jsi měl baterku vyndanou po odpojení PC ze zásuvky? Běžně vytahuji pouze na pár sekund, ale už několikrát se mi stalo, že se BIOS přesto neresetoval... Musel jsem jí vytáhnout na delší dobu, na několik minut :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
tomi88
Nováček
Nováček

Příspěvek od tomi88 »

Michael24 píše:To je divné... Jak dlouho jsi měl baterku vyndanou po odpojení PC ze zásuvky? Běžně vytahuji pouze na pár sekund, ale už několikrát se mi stalo, že se BIOS přesto neresetoval... Musel jsem jí vytáhnout na delší dobu, na několik minut :)
odpojil jsem napajení a vyndal jsme baterku a šel dopryč, vrátil jsem se tak za půl hoďky a zkusil to furt stejný...začínám se silně bát toho, že je procík v háji, ale nechápu jak, když jsem tam nědal nijak hrozný napětí!!!!

buchtak
Nováček
Nováček

Příspěvek od buchtak »

Dobrý den, mám stejný problém. u sveho Pentium dual-core E5200 sem menil hodnoty frekvence z 2.5 ghz na 3.56 ghz k tomu z 1,2v na 1,5v. pc se zaplo, pote ihned vyplo a opetovne zaplo, jenze se mi nenačte bios, jen mi na obrazovce pobíhá "není signál". Zkoušel jsem už vyndat z procesoru baterii, i spojit sroubovakem ccmos. prosim poradte...děkuji
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

1,5V je na 45 nm technologií vyrobený procesor dost, tak doufám, že máš nějaký hodně dobrý chladič.
Ale i tak bych víc než 1,45V nezkoušela.
1) Odpojit PC od proudu.
2) Vyndat baterku z desky nebo propojit příslušné piny desky k zresetování BIOSu (pak ale nenechat propojené) - buď a nebo - ne oboje současně.
Dát vědět jestli to pomohlo.
buchtak
Nováček
Nováček

Příspěvek od buchtak »

Takže nic nepomohlo, zkusil jsem ho zapnout az druhy den a zase nic, jede nespis jen zdroj. chladic nemam nijak extra dobry. Kdyby se čip spálil, bylo by to vidět navenek?nebo se mohlo spálit něco jiného? chci celé pc rozebrat a zjistit co se kde stalo.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Tak odpoj vše, co nepotřebuješ, aby ses dostal do BIOSu - disky, mechaniky, přední porty skříně a tak.
Zkrátka zkus se dostat do BIOSu jen v minimální konfiguraci - deska, procesor s chladičem, jedna paměť, GK (pokud není na desce integrovaná) no a zdroj.
Jde to?
buchtak
Nováček
Nováček

Příspěvek od buchtak »

celej jsem ho rozložil a dal zase zpátky,tak to jdu zkusit tedy bez hdd a mechaniky.ozvu se
buchtak
Nováček
Nováček

Příspěvek od buchtak »

Zkusil jsem ruzny varianty. ale beze změny. Nemáte ještě nějakej nápad?
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Z toho co tu čtu, se obávám, že ti odešla deska nebo CPU.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
cameroncz
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cameroncz »

Jestli máš přístup k jiným komponentám tak je vyzkoušet v jiné kombinaci. Nejdřív bych zkusil CPU v jiném počítači, když nepomůže tak MB atd. ale podle mě to bude CPU nebo MB.

Ideálně vzít jiné CPU a dát ho do tvé sestavy, když najede, je vadné CPU, když nenajede, je problém nejspíš v MB.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
buchtak
Nováček
Nováček

Příspěvek od buchtak »

Nejspis jo...no nic, děkuju mnohokrát a já si jdu na net vybírat komponenty.
buchtak
Nováček
Nováček

Příspěvek od buchtak »

jj, tohle uz mam taky v planu, jen cekam az mi prijde mb a procík. děkuju
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“