evevlo: aha, v tom případě musíš nalíčit místnost tmavými odstíny. Nemusí to být přímo černá, protože v šeru se každá tmavá barva bude zdát černá. I když na fotkách to moje kino vypadá světle zelené, je tmavě zelená (odhad #002800 nebo RGB: 0,40,0), a když je zapnutý projektor, tak okolní zdi vracejí do obrazu málo světla. Jinak opravdu černou barvu s LCD/DLP projektory nedosáhneš, na to potřebuješ CRT projektor. Ale to se dostáváme do úplně jiných vod a vůbec sehnat CRTčko s nevysvícenýma trubicema je hodně drahá záležitost. Takovou G90kou bych ale vůbec nepohrnul http://tedwhite.homestead.com/g90.html
trsmen: fotky zbytku D354-60: http://imgur.com/a/7g0ky. Myslím, že tyhle dekory se pak lepí na dřevotřískové desky a nich se pak dělají linky, dveře a další věci. Takže tohle je v podstatě jenom nějaký polotovar a dost možná je to to, co se přibíjí hřebíčkama
Tak ja nejsem takovy uchyl na cernou, to az ted co jsem se prestehoval a je tu primalex polar si rikam, ze jsem mel jit s davem a jit do 60" plazmy. Doted se me to vubec netykalo, ale to jsem mel vdycky vetsi mistnosti a matny zdi a tak.
Jestli ma nekdo zajem, mam doma ted uz zbytecne 106" platno z matne bile PU desky se sedou matnou folii avery 544 oblepenou 5cm kvalitni cernou matnou gaffa paskou. Takze se toho rad zbavil, kdo by nechtel tu folii neni problem ji sundat, je pouze oblepena tou cernou paskou kolem. pasku (5cm x cca25-30m) dam k tomu. Deska je 4mm tlusta a da se v pohode orezat na pozadovany rozmer obyc.nozem na koberce a pribit na zed...
evevlo: proto jsem ti nabizel ten ND2 filtr, ktery ti sice zatmavi cely obraz, ale i tak ten projektor sviti jak krava takze bila pak neni tak zasedla a cerna je mnohem lepsi...stacilo by ho nalepit na ten trychtyr schvalne jsem koupil 72mm aby se nedotykal cocky...dalsi efekt je, ze se ti od platna odrazi min svetla na zdi a tudiz se min svetla odrazi od zdi zpatky na platno -> lepsi kontrast ve svetlych scenach...cerne platno je trochu draha sranda ja jsem Epson 3200 provozoval na ECO rezim a cinema mod ktery sviti nejmin a promital na to sede platno a byl jsem docela spokojenej
LDK: Děkuji za, myslím, vyčerpávající info. Asi do toho půjdu.
Jen to krátce shrnu, máš tedy tu HPL laminátovou folii kterou mi nabízeli v mailu, jak jsem psal.
Ten povrch té folie je přesně Designer White D354-60, a jinou raději nebrat kvůli tomu odrazu světla ve středu promítací plochy? Díky!
trsmen: nevím, co označují za fólii, když sem to objednával já, tak sme se bavili o deskách:
LDK píše:Dobrý den,
všiml jsem si, že na Vašich stránkách nabízíte produkty společnosti Resopal. Měl bych zájem o laminátovou desku z kolekce Plain colours, konkrétně dekor "D354-60 Designer White". Zajímalo by mě, kolik by tento dekor stál v rozměrech 3050 x 1320 mm a jak dlouho by asi trvalo jeho dodání.
caffi píše:Dobrý den,
Cena za celou desku by byla 1450,- + doprava z Říčan.
Termín dodání v případě objednávky ještě dnes by byl nejdéle do 21.7.,
v případě pozdější objednávky by byl termín dodávky ještě o týden později,
tedy 29.7.2010.
V případě, že by jste si chtěl desku objednat, kontaktujte prosím paní Vacíkovou na e-mailu Vacikova@caffi.cz, nebo na tel: 775 07 09 15
Nejlíp tam prostě zavolat a zeptat se. Když jim řekneš, na co to chceš a proč potřebuješ přesně D354-60, tak ti ty fólie/desky specifikují.
On tomu asi říká každý trochu jinak, co mi psala ta paní z toho Caffi, a.s. tak že lamino desky Resopal vyrábí pouze na objednávku v paletovém množství a pokud by jsem potřeboval HPL laminátovou folii, že tu by dali do rule a poslali. I ta cena za m2 - 360Kč odpovídá, zhruba, té ceně za kus,
protože, 3,050mm x 1,320mm x 360kč =1449,36kč, bez DPH abych byl přesný.
Všiml jsem si, jak jsi posílal to foto, tak ti to přišlo také smotaný v ruly a na orig kartonu je napsáno HPL. Každopádně se na to ještě zeptám, ale asi to bude ta HPL folie. Zatím díky
nj, ale ony ty HPL nejsou stejné. Jak sem psal výš, tak sem při shánění D354-60 vyzkoušel několik typů bílých HPL a ani jeden typ se nehodil: http://tinypic.com/view.php?pic=28k0mcz&s=5
pro moderátory: nechcete tuhle diskuzi o DIY projekčních plochách hodit do sólo vlákna?
Chlapi, řeším takoví problém s přehráváním na projektoru od Epeson EH TW-3200. Je to můj první kousek, takže jsem v projektorech batole. Zajímalo by mě co používáte za multimediální centra, konkrétně s tímto projektorem, popřípadě jakýkoli nápad či řešení. Mám 4 multimedialni centra, a to 3 od Western Digitalu a jedno půjčený LG. Obraz pri zapojení s WD TV Play- (nemá internet) tak obraz jede plynule a optical je funkční, problém nastává při zapojení druhého WD TV Live- (ten má internet), ze začátku, když jsem ho zapojil, jsem měl při scéně, kdy se hýbe celí obraz - letící kamera, nebo jak to mám popsat, trhany obraz, ne tak strašně moc, ale ta NEplynulost mě dost bije do očí. Dlouho jsem zkoušel různé nastavení na přehrávači až se to nějakým záhadným způsobem spravilo, proč zahadným? protože jsem to rozvrtal a pak jsem to zase dal vše jak bylo původně, najednou je obraz plynulí, ALE výstup na opticalu mě zhasne a je neaktivní, nechápu proč? s TV to šlape v poho, ale jakmile ho propojím s tímhle projektorem, optikal se zhasne a hotovo, je po něm! Řekl jsem si, že si zakoupím nejnovější přehrávač od WD, taky Live, ale už má i wifi a nové menu a různé vylepšení. Tak jsem ho koupil, zapojím, pustím film a obraz zase trhany a optikal zhasne, a to jenom při zapojení s tímhle projektorem, na televizi vše funguje. Do čtvrtice ten center od LG, tam je to taký v pořádku, podobě jak u toho prvního nejstaršího přehrávače od WD, vše plynulé, funkční jak má být, až na samotný přehrávač kdy se občas zasekne, už má přeci jenom zepár let. Člověk by si řekl, že když si pořídí novější, výkonnější, dražší krabičku, tak to poběží jak víno a ono tohle,. Externí HDD používám také od WD, dokonce mám dva, zkoušel jsem i jiné HDMI káble a ty jsou v pořádku. kamarád donesl i PC, a obraz plynulí bez škubnutí. Neřešili jste taky takoví podobný problém? Popřípadě dejte mi prosím tip na Váš multimediální centr se kterým jste spokojeni při sledování filmů na projektoru. Díky předem
Neplynuly obraz je neplynuly, protoze je neplynuly, proste projektor zobrazuje co do nej prijde. Mozna jsi nastavil refreshrate 24/1001. Nejsim si ale jisty jestli to projektor umi. Ja teda prehravaz z malinovyho dortiku s rasPlex. Ale je to takova znouzecnost, casem koupim nejaky "HTPC" - az budu delat rekonstrukci IT doma coz uz uspesne odkladam rok ...
Nevím co to znamená refreshrate 24/1001 ani rasPlex, prosím trochu ohled a prosil bych po ne španělsku . Řeším přehrávač, protože z jednoho to jede plynulé, ale nejde optical, z druheho to je trhany a optical je ok, třetí nemám internet, nebo se mě občas kousne, atp. atp.
Přehrávám z HTPC, krabičky jsou recepty na problémy. Scéna (lidi, co dávají seriály a filmy na net) se umí ze dne na den rozhodnout, že změní pravidla kodeků a tím současné krabičky odsoudí ke smrti. Stalo se tak při přechodu z XviD na x264, v brzké době budou přecházet na x265. Na HTPC se jenom updatnout ffdshow nebo přehrávač a jede se dál.
Co jsem chtel napsat melo mit hlavne pointu v tom, ze zdroj je proste trhany a tento projektor, dikybohu, neprovadi s obrazem zadne silenosti v podobe postprocesingu, takze se trha. Na TV je obraz vetsinou netrhany z toho duvodu, ze ho proste predelava a dopocitava ruznymi podivnymi zpusoby. V kine s obraz trha uplne stejne jak na tomto projektoru.
Díky chlapi za rady! Po kratším zjíštění, co je to HTPC a že se dá i poskládat, by mě zajímalo, za kolik by se dala pořídit hotovka, když to bude jen na filmy, žádný hry, jen filmy, max. videa na netu a surf po netu?
Jde mi o co nejlevnější variantu, prostě hotovku, samozřejmě bez trhaného obrazu i u Full HD filmů, nechci ho zbytečně přeplácet na věci které bych nevyužil, i když asi to přehrávání full hd filmu už samo osobě je možná náročný proces, a tím pádem se to projeví i na ceně. Odkázali by jste mě prosím na nějaký? Díky!
zalezi kolko je to to najmenej co chces investovat.......
Ak nejake minimum tak si kup na alze Lenovo Q190 http://www.alza.cz/lenovo-ideacentre-q190-d413986.htm
mozes doplnit RAMku + 2GB je to male , malo to "zere" a nevyzera to skaredo
Ja mam zostavu HTPC
Intel i3 3225 s integrovanou grafikou HD4000, Gigabyte micro itx dosku, akasa crypto skrinku 80W zdroj, SSD 60GB na system, 2x4GB ram DDR3 1600 CL9 vyslo ma to do 400euro. Na ceske by to vyslo nejak 8000 mozno 9000Czk. dalo by sa to osekat stacilo by 4GB ram,doska sa da aj lacnejsia, namiesto SSD das klasika 2,5" disk a bol by si mozno aj na 6000Czk.
ja na tom v pohode zahram aj nejake hry...teraz hravam Tomb Raider 2013 na medium a da sa to prezit kvalita obrazu na urovni xboxu 360.. Vetrak na skrinke je odpojeny takze je to uplne tiche staci len chladic co bol k procesoru.
K tym krabickam na prehravanie videa ja mam Egreat ten co mam v podpise a mal som ho uz na troch projektoroch a nikdy nemal problem s nicim. chalani na fore sa snazia vzdy aktualizovat xLive cz program na nom. Momentalne prehravam uplne v pohode archivy televizii Vasich aj Slovenskych. Filmy mam od divix az po BRrip 720p a 1080p a bez sebemensieho problemu vsetko plynule.
to su len take moje postrehy nad cim som uvazoval ja. Samozrejme nie som odbornik na HTPC
preto sa ani nepasujem do pozicie nejakeho radcu. ja som sa inspiroval pri stavbe v tejto teme http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=129&t=195225
samozrejme som si to upravil podla svojich financii a moznosti.
ale toto je teda tema "Projkektory" a aby sa to tu nezvrhlo na debatu o HTPC tak si pozri samostatnu temu tu na fore o HTPC http://pctforum.tyden.cz/viewforum.php?f=129
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
trsmen píše:Chlapi, řeším takoví problém s přehráváním na projektoru od Epeson EH TW-3200. Je to můj první kousek, takže jsem v projektorech batole. Zajímalo by mě co používáte za multimediální centra, konkrétně s tímto projektorem, popřípadě jakýkoli nápad či řešení. Mám 4 multimedialni centra, a to 3 od Western Digitalu a jedno půjčený LG. Obraz pri zapojení s WD TV Play- (nemá internet) tak obraz jede plynule a optical je funkční, problém nastává při zapojení druhého WD TV Live- (ten má internet), ze začátku, když jsem ho zapojil, jsem měl při scéně, kdy se hýbe celí obraz - letící kamera, nebo jak to mám popsat, trhany obraz, ne tak strašně moc, ale ta NEplynulost mě dost bije do očí. Dlouho jsem zkoušel různé nastavení na přehrávači až se to nějakým záhadným způsobem spravilo, proč zahadným? protože jsem to rozvrtal a pak jsem to zase dal vše jak bylo původně, najednou je obraz plynulí, ALE výstup na opticalu mě zhasne a je neaktivní, nechápu proč? s TV to šlape v poho, ale jakmile ho propojím s tímhle projektorem, optikal se zhasne a hotovo, je po něm! Řekl jsem si, že si zakoupím nejnovější přehrávač od WD, taky Live, ale už má i wifi a nové menu a různé vylepšení. Tak jsem ho koupil, zapojím, pustím film a obraz zase trhany a optikal zhasne, a to jenom při zapojení s tímhle projektorem, na televizi vše funguje. Do čtvrtice ten center od LG, tam je to taký v pořádku, podobě jak u toho prvního nejstaršího přehrávače od WD, vše plynulé, funkční jak má být, až na samotný přehrávač kdy se občas zasekne, už má přeci jenom zepár let. Člověk by si řekl, že když si pořídí novější, výkonnější, dražší krabičku, tak to poběží jak víno a ono tohle,. Externí HDD používám také od WD, dokonce mám dva, zkoušel jsem i jiné HDMI káble a ty jsou v pořádku. kamarád donesl i PC, a obraz plynulí bez škubnutí. Neřešili jste taky takoví podobný problém? Popřípadě dejte mi prosím tip na Váš multimediální centr se kterým jste spokojeni při sledování filmů na projektoru. Díky předem
podobny problem jsem resil drive kdyz jsem jeste prehraval z PC, od te doby co mam PopCorn mam klid.. Momentalne mam A300 a jsem maximalne spokojeny netrha se vubec nic.
Ahoj všem. Chci se prosím zeptat, už jste někdo měnili lampu u Epsona EH TW3200? Řeším totiž jestli si jí zakoupit už raději teď a schovat jí do skříně, aby byla totiž k mání třeba za 5 nebo víc let? Co si o tým myslíte? Prodávají bud s modulem či bez modulu, v manuálu se píše že se muže stát na konci jejího života, že praskne, dá se i takto vyměnit bez toho modulu? nebo neriskovat a koupit s modulem, prodávají kompatibilní lampu bez nebo s modulem, nebo raději orig od Epsonu, která je tedy o dost dražší. Nemám s tímto žádnou zkušenost, tak se raději ptám. Nebo to nemám řešit až se stane tak se stane a k mání bude i za 5-8 let? Díky předem.