Pomoc s regulárním výrazem

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Pomoc s regulárním výrazem

Příspěvek od Václav Sedlář »

Ahoj, v PHP zpracovávám určitý html kod (který dostanu z jiného webu) a konkrétně zpracovávám jednu html tabulku...Problém je že někdy se v tabulce objeví buňka td která má nějaký class a já bych potřeboval v řetězci s tabulkou nějak tyto td classs odstranit...Šlo by to reg. výrazem? název class dobředu nevím - může se měnit...Výrazy neumím, děkuji za řešení...

něco takového by to mělo být:

Kód: Vybrat vše

$html_kod_stabulkou = nahradit všechny <td class="xxx"> za <td>
senik88
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s regulárním výrazem

Příspěvek od senik88 »

Já odstraňuju html tagy z textu pomocí:

preg_replace('/<.*?>/', '', $popis)
Takže tobě by mělo stačit něco takového:

$html_kod_stabulkou = preg_replace('/<td([^>]*)>/', '<td>', $html_kod_stabulkou);
Reguláry mi taky dělají dost problémů, takže to neber jako definitivní řešení, snad kdyžtak někdo případnou chybu opraví.
Intel Core i7-4930k + SilentiumPC Grandis 2 | Gigabyte GA-X79-UP4 | Kingston HyperX 16 GB DDR3 1866 MHz (4x4 GB) | AMD Radeon RX Vega 56 + Raijintek Morpheus II | SSD Intel 520 240 GB + Crucial MX300 1TB | Corsair HX620 | Fractal Design Define R6 | HP LP2475w + HP ZR22w | HyperX Alloy FPS Pro | Gigabyte M8000X
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s regulárním výrazem

Příspěvek od Václav Sedlář »

ahoj, díky...přes noc jsem to vymyslel jinak, takže zatím nemusím tagy odstraňovat...Ale toje řešení si uložím - možná se bude ještě něco měnit...díky
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“