Program pro ovladani COM

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
termixnator
Začátečník
Začátečník

Program pro ovladani COM

Příspěvek od termixnator »

Ahoj rad bych z PC ovladal mnou naprogramovany Procesor pomosi Terminalu vse funguje ale pro lidi kteri nemaji zkusenosti s elektronikou bych potreboval udelat uzivatelsky rimitivni prostredi po zaskrtnuti jednoho z 8mi policek nad kterym by byl nejaky napis co se vykona by se mela poslat pres COM nejaka funkce do procesoru (jde jen o spusteni napriklad poslani u policka 1 cislici 1 u policka 8 cislici 8 ) funkci ktera se vykona si v procesoru uz dam dohromady to neni problem. Zatim dokazu dat dohromady neco z jazyku C ale vicemene pro mikroprocesory nevim jak moc se to odlisuje od normalniho programovani... nepotrebuju zadnej Extra design ale jen funkcnost. Poradil by mi nekdo jak na to ? ta uvodni obrazovka programu by mela vypadat nejak jako program viz nize ale byl by tam jen horni sloupecek s 8mi okynky ale nad kazdym misto pro nejaky text aby se daly popsat jednotlive vystupy... Dekuju moc za rady

Obrázek

stacil by mi i tento program s upravenejma funkcema ktere se maji udelat po zaskrtnuti policka ale nejak se nedostanu na nejaky vetsi zdroj kde by se to dalo upravit... asi pouzivam blby program (konkretne Resource Hacker) jdou upravit jen ikonky a par veci okolo ale vzhled ani vystupy do Com portu nefunguji...
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Program pro ovladani COM

Příspěvek od dohnalik »

To, co jsi poslal vypadá spíše jako ovládání LTP. Pokud to dobře chápu, tak chceš 8 políček, každý jeden bit a jakmile jej uživatel zaškrtne, tak se odešle do procesoru, ty si rozebereš jaký bit to byl a provedeš úkon? U příjmu je zase jenom zobrazíš? Napiš to v C#, pokud to má běžet na win.
termixnator
Začátečník
Začátečník

Vystup ani zobrazovat nepotrebuji jde mi jen o ovladani MCU ano je to na ovladani virtualniho LPT driver mi z USB portu udela Com port ktery se pak pomoci tohoto ovlada :) a nejaky program ktomu vhodnej by jsi mi nedoporucil jsem v tomhle zacatecnik. diky
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Pokud píšeš, že umíš C, tak C# zvládneš. Stáhni si Visual Studio Express 2012 od MS. Vytvořit novou aplikaci, nahážeš si z toolboxu co tam chceš a pak už jenom dopíšeš kód. Všechno, co potřebuješ vědět, je v nápovědě, stačí najet na nějakej výraz, metodu, cokoli... a zmáčknout F1. Můžu ti poslat jednoduchej program v tom napsanej, kterej komunikuje přes sériák, rozvěcuje ledku na modulku zaškrtnutím checkboxu a zobrazuje naměřené hodnoty napětí a proudu, ty si ho jenom můžeš upravit tak, že vyhodíš příjem dat a přidáš si tam víc checkboxů. Co je na druhé straně? Arduino, AVR, PIC, ARM?
termixnator
Začátečník
Začátečník

na druhe strane je AVR konkretne mega 8 pro zacatek na testovani :) j kdyby si mi to poslal ja si to uz doupravim :) muj majl je termixnator(zavinac)seznam.cz
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Máš to tam, myslím, že se v tom vyznáš, není to nic složitýho.
termixnator
Začátečník
Začátečník

Diky moc snad to dam nejak dohromady
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Zdravím, trošičku OT, ale když mám redukciUSB->COM, tak přes C# si můžu normálně natáhnout komponentu Serial port a pracovat s tím, i když fyzicky COM nevedu?

A co když mám USB->LPT? Tam žádná componenta Paralel port není..

Doma mám ATmega8, ale zatím jsem nedělal nic co by se dalo ovládat pomocí PC, protože jsem si nedokázal představit, jak bych řešil tu komunikaci po USB.

A když bych teda měl tu redukci, tak ona mi ten virtuální port vytvoří, takže nemusím ani mít další programy.
Chápu to dobře?
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
xp__
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od xp__ »

arxeiss píše:když mám redukciUSB->COM, tak přes C# si můžu normálně natáhnout komponentu Serial port a pracovat s tím, i když fyzicky COM nevedu?
Připojíš redukci, nainstaluješ ovladače, který vytvoří virtuální COM port, ten je pak vidět ve správci zařízení v seznamu COM portů, pak s ním můžeš pracovat úplně stejně jako s fyzickým portem. Vzhledem, že je připojený přes USB, tak bude mít své omezení oproti fyzickému např. při přímém ovládání jednotlivých signálů portu nedosáhneš takových frekvencí jako u fyzického (max. cca 1 kHz).

U LPT to bude obdobné. Příklad práce s portem můžeš najít třeba zde:
http://www.codeproject.com/Articles/498 ... Light-Emit
Se divím, že neznáš tuto stránku. Tam najdeš komponentu snad na vše ;-).
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

A nebudeš mít tuším ještě HW přerušení, ale tak to ničemu nevadí, hlavně, pokud to běží na windows. Pro tvoje účely s tím budeš zacházel úplně stejně jako s COM. Natáhneš si to, vytvoříš objekt, v konstruktoru si nastavíš jaký vlastnosti od COM požaduješ a pak už jenom posíláš a přijímáš data. Pokud budeš mít problém s přijímáním, udělej to přes delegáta, serial běží v jiným vlákně a přímo to komunikovat nemůže.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Díky :)
Až to někdy budu potřebovat, tak vím kde hledat :)
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
termixnator
Začátečník
Začátečník

Tak uz jsem se ktomu konecne dostal pochopil jak se delaji upravy :) je to pomerne lehke i ta grafika dodelani okynek a dalsich veci.. Ale nejvetsi problem ktery mi ted nastal je vygenerovani programu porad mi to vahzuje jen ten tvuj. Rad bych proste vygeneroval .Exe soubor ktery bych mohl uz konecne pouzit :) poradis ty nebo nekdo jiny jak na to ? :D
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Nahoře zmáčkneš to play jako debug :) Musí to jít.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Při spuštění programu se exe vytvoří. Jen vyber release a ne debug. Najdeš ho poté ve složce release
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“