Ubunu - zasekne se při startu
- krakenuss
- Začátečník

-
Ubunu - zasekne se při startu
Mám problém že při startu Ubuntu se hned po přihlášení PC zasekne, zařne to tím že se zpomaluje myš až se to nakonec sekne celé. Začalo mi to dělat co jsem si napsal jeden menší script, konkrétně tenhle "mysql -u root -p" a uložil ho pod nazvem "mysql", udělal jsem ho z lenosti protože mě nebavilo přád psít celý tvar, když jsem ale do terminálu napsal "mysql" tak se počítač zaseknul a od té doby se sekne pokaždé po přihlášení. Mám v dual boot nainstalovaný Win7 a v něm mi to nedělá, takže bych asi vyloučil problém s HW.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Ubunu - zasekne se při startu
Nabootuj do safe modu a ten skript smaž.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- nou
- Začátečník

-
pravdepodobne si si vytvoril fork bombu http://cs.wikipedia.org/wiki/Fork_bomba. na to co chces ty sa pouzivaju aliasy. otvor si subor ~/.bashrc a donho na nejaku riadku napis uloz a otvor novy terminal. potom mozes napisat mysql-root a vykona sa ten prikaz.
Kód: Vybrat vše
alias mysql-root="mysql -u root -p"- Krteq
- Středně pokročilý

-
Nechápu jak někdo může pojmenovat script stejně jako je název volaného shell příkazukrakenuss píše:...Začalo mi to dělat co jsem si napsal jeden menší script, konkrétně tenhle "mysql -u root -p" a uložil ho pod nazvem "mysql"...
Ohledně smazání scriptu, pochybuju, že se tam přes rescue konzoli dostane jestli to uložil jako "init script"
- bubanek
- Středně pokročilý

může použít instalační CD Ubuntu a v live verzi se na disk dostat a smazat to
- Krteq
- Středně pokročilý

-
nj, live CD a chroot to jistí 
- bubanek
- Středně pokročilý