Základní deska s ARM a pci-e sloty?

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
Darkhunter
Začátečník
Začátečník

Základní deska s ARM a pci-e sloty?

Příspěvek od Darkhunter »

Zdravím, existují desky s ARM a aspoň pci-ex 1x 2.0 sloty ? Já našel pouze nějaké, které se plánují na další roky...
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro
dohnalik
Čestný člen
Čestný člen

Re: Základní deska s ARM a pci-e sloty?

Příspěvek od dohnalik »

http://www.cartft.com/catalog/il/1541 Nic moc jinýho asi nenajdeš, pro výrobce by to bylo naprosto nezajímavé. Na co to bude určeno?
Darkhunter
Začátečník
Začátečník

Tam je ale mini-pci-e a za tu cenu je to šílenost. Já potřebuju do toho dát grafickou kartu na výpočty.
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro
dohnalik
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od dohnalik »

Tak to pochybuju, že to ARM uživí. To koupit něco s atomem, ten je mnohem rychlejší jako ten ARM.
Darkhunter
Začátečník
Začátečník

No, já bych si do toho píchnul riser a napájelo by se to přes molex. Jinak jestli myslíš výkonem, tak momentálně to jede na sempronu 140 podtaktovaném na 1Ghz a využití toho cpu je tak kolem 10%, takže ten ARM by to uživil určitě a ještě bych ušetřil...
dohnalik
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od dohnalik »

Myslíš? ARM je oproti sempronu pomalá potvora, hodně pomalá. x86 má ohromnou instrukční sadu, má tisíce instrukcí, ARM je RISC a má jich sotva pár set, sice je vykonává rychleji, ale ve výsledku má výkon o dost nižší. Také záleží, jestli máš tu aplikaci s podporou linuxu na ARM jádře. Stojí ti za to ušetřit 20W? Ona ta grafika si asi taky něco vezme.
Darkhunter
Začátečník
Začátečník

Ta grafika si vezme hodně, ale já nevím, jak je to s podporou. Viděl jsem ten program běžet i na mobilech, takže myslím, že tam problém není.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“