modra smrt GTX680

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
lukastrtilek
Začátečník
Začátečník

modra smrt GTX680

Příspěvek od lukastrtilek »

Ahoj.Mam takovy problem ze pry hrani BF3 po cca 20min me skoci modra smrt.V programu blueScreen me to pise ze to zpusobuje Driver: ntoskrnl.exe,Address: ntoskrnl.exe+75c00 (File description :NT Kernel & System)
Jinou hru v PC nemam.Graficke ovladace jsem zkusil: 310.90 , 314.07 , 314.22 , 320.14 a na vsech stejne.Dekuji za rady

!!Problem zacal az jsem namontoval GTX680!!Driv jsem hral na integrovane v i5.Pred vlozenim GK jsem provedl testy stability a vse ok.(memtest,linx,Heaven benchmark,valley benchmark)
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: modra smrt GTX680

Příspěvek od Jeltík »

Hmmm, nemůže to být nestabilním OC, slabým zdrojem atd? Nahoď celou sestavu, verzi OS...
lukastrtilek
Začátečník
Začátečník

win7 s1
i5 3570k (pretaktovane na 4,6GHz)
MSI Z77A-GD55
Fortron FSP AURUM GOLD 700W
2xKingston HyperX blu 8GB 1600MHz
Hardisk:M4(system),Samsung F3

Jak uz jsem rikal vse jsem cca tyden testoval bez gtx680 a vse vporadku.Tet jsem zakoupil GTX680 a mam tenhle problem.
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

Jezismarjaaa Fortron :o bojim bojim. Lidicky proc se dobrovolne trapite a uvadite do moznych problemu s 18A vetvema a za takovy love :( Ale k veci.. pokud mas moznost zkusit kartu v jinem PC popripade tvou sestavu na jinem zdroji (idealne jedna silna 12V vetev) tak bych to udelal jako prvni. Taky bych vyzkousel jine hry ktere jsou narocne jako treba Metro 2033, Crysis 2 s HD packem apod at vis jestli to nedela jen jedna hra ikdyz ani ta by to delat nemela pokud vsak neni na vine treba ten zdroj
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
lukastrtilek
Začátečník
Začátečník

Jine hry nemam a jinde to zkusit nemuzu.Mam ale jeste Seasonic 500W Bronze
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Tak s tím 500W bych to asi radši moc nepouštěl...
BTW Fortrony nejsou špatný zdroje, jenom maj nahovno 12V větve, protože jsou rozdělený, ale lidi si je kupujou "protože jsou levný a ušetřej": ke grafice za 12K se fakt šetření vyplatí...
OC na GK nemáš? jestli jo, zkus ho snížit, případně zkus shodil OC na CPU třeba na 4500MHz.
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

Spis bych rek ze Fortrony nebyvavavavaly spatne zdroje.. A kdyby byly aspon levne ale ani to ne.. ten jeho stoji 2500,- za ty love uz treba Corsair HX650 nebo par kacek priplatit za X/G Seasonicy.. Nicmene se asi nikam neposunes kdyz defacto nemas jinou moznost testovani a to ani jinych her.. Snad jen vyzkouset nejaky benchmark napr. Furmark ale mam zkusenosti ze hry davaji celemu PC vice zabrat nez synteticke testy. Snizeni taktu/voltu na cpu muzes zkusit, ale jelikoz je CPU na jine vetvi nez GPU tak to zrejme nepomuze. Co bych jeste vyzkousel pokud uz to tak nemas zapojit piny do karty pokazde z jine vetve tj. bez pouziti te rozdvojky na jednom kablu. Tedy pouzit dva kabely PCIe a z kazdeho zapojit do karty jeden konektor
Naposledy upravil(a) coyd dne pon 20. kvě 2013, 17:51, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
Ukuk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ukuk »

V prvni rade bych uvedl takt procesoru na default a pak to zkusil znovu...
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
lukastrtilek
Začátečník
Začátečník

Tak jsem vymenil zdroj a hral BF3 cca 2h a bez problemu.Po mensi prestavce jsem to zkusil znovu a po cca 1h spadla jenom hra.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Zdrojem to nebude.
Fortron není kvalitni znacka ,ale Aurum ujde. Ikdyz bych ho nikdy nekoupil.
Pokud by nestacila vetev, tak se zdroj vypne a sleti cely PC bez BSOD.
Dle druhu BSOD se jedna o kolaps nejakeho driveru ci služby neb ntoskrnl.exe je část jadra systemu. Nejspis nestabilni OC ci vadny HW. Zacal bych hozenim vseho na default nastaveni a diagnostikou pameti RAM. Dále urcite pomucil GPU v ruznych testech s několika loopy a pokud nic, tak reinstall Win a az pak RMA.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

pokiaľ máš iba BF3 podľa mňa tažko súdiť kedže zase až taký kamarát s keplermi nieje
odporúčam skúsiť aj niečo iné
jedna padajúca hra bohužiaľ nič neznamená a hlavne ked to je BF3, ktorý niekomu ide úplne parádne a druhému padá ako jesenné lístie prakticky na roxnakej zostave :|
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
lukastrtilek
Začátečník
Začátečník

Problem vyresen.Dal jsem v BIOSU zakladni desky default,potom jsem zapnul na desce OC Genie II aby si deska pretaktovala CPU sama.Jen nechapu jaktoze kdyz jsem to testoval cca tyden bylo vse stabilni ale jak jsem vlozil do PC GTX680 tak to zacalo delat takovy psi kusy.Chybama se clovek uci,diky vsem za rady.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

OC Genie a jiny takovy marketingovy kraviny, vcetne ruznych pribalenych softu, nepoužívat.
lukastrtilek
Začátečník
Začátečník

Je to stabilni tak to tak necham.Diky za rady. Prosim o ..LOCK..
Eddward
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Eddward »

OC Genie ako take nie je len o marketingu, kedze realne to pretaktuje CPU :roll:
Pre basic userov v pohode moznost. To ze moze nastat konflikt s niecim inym sa moze stat, hold je to len naprogramovana automatika. 100% roznych situacii to asi nepokryje.
V tomto pripade bud taktovat manualne alebo vobec.
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

MSI desku s touhle "vychytávkou" tu mam. Po zapnuti PC ani nenabehne a u vetsiny kusu MSI desek co mi proslo rukama to nastavuje uplny kravoviny. Je to naprosta hovadina a jediny co to udela je, ze se PC stane nestabilni ci se uplne blbe az nesmyslne nastavi (prepalena voltaz je ještě to dobry). Je to jen marketingova kravina, aby se ty desky od ruznych vyrobcu necim lisili. Nepouzivat a taktovat rucne, nebo vůbec. Ani pro BFU to není, neb jim to jen zacne cely padat a pak s tim otravuji na servisu ci call centru.
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

lukastrtilek píše:Problem vyresen.Dal jsem v BIOSU zakladni desky default,potom jsem zapnul na desce OC Genie II aby si deska pretaktovala CPU sama.Jen nechapu jaktoze kdyz jsem to testoval cca tyden bylo vse stabilni ale jak jsem vlozil do PC GTX680 tak to zacalo delat takovy psi kusy.Chybama se clovek uci,diky vsem za rady.

To máš jednoduché, když si hrál na integrované grafice, tak ta nevytížila CPU na plno, ale jak si tam fouknul GTX 680 tak už se kapku zapotí a vlivem nestabilního přetaktování to spadne :-)
lukastrtilek
Začátečník
Začátečník

WenzelLAH píše:
lukastrtilek píše:Problem vyresen.Dal jsem v BIOSU zakladni desky default,potom jsem zapnul na desce OC Genie II aby si deska pretaktovala CPU sama.Jen nechapu jaktoze kdyz jsem to testoval cca tyden bylo vse stabilni ale jak jsem vlozil do PC GTX680 tak to zacalo delat takovy psi kusy.Chybama se clovek uci,diky vsem za rady.

To máš jednoduché, když si hrál na integrované grafice, tak ta nevytížila CPU na plno, ale jak si tam fouknul GTX 680 tak už se kapku zapotí a vlivem nestabilního přetaktování to spadne :-)
NO ale jak me vysvetlis treba testy CPU v LinX??Nekolikrat jsem to nechal pres noc a bez chyby
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Kolikrat projedes CPU zatezovym testem a pak v první hre to sleti.........je to normalni. Stejne tak to je u GPU, kdy v nejakym benchmarku je stabilni a ve hre to spadne.
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

Synteticke testy jsou na dve veci a to vsechny.. Nejlip PC a jeho stabilitu proveri poradna zatez pri hrani tak to proste je. Od urcite doby uz je taky vubec nepouzivam maximalne jako natroj pro optimalizaci chlazeni kdy mam predstavu pri dane voltazi jake z toho lezou maximalni teploty
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“