Cvakání HDD - WDC blue, 640GB, 2.5"

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Cvakání HDD - WDC blue, 640GB, 2.5"

Příspěvek od ppromi »

Hm..., asik jsem udělal všechno podle tebe a nic :? ..., upl bys mi prosímtě tu tvoji úlohu ? Kdyby náhodou jsi nevěděl jak, tak předem, ať to nezdržuje ..., je tam v tom pravým sloupcu "export" ..., kdyžtak díky předem.
Z 99% problému u PC vzniká mezi žídlí a klávesnicí, popř. myší !
JiH
Nováček
Nováček

Příspěvek od JiH »

Udělám to, ale právě jsem zrušil instalaci a snažím se rozchodit 64bit :-) Jakmile to tam zase hodím, hodím to sem.
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Jo díky, už mi začínají docházet nervy a mám tiky na to, abych to chytl a mrd* jsem s ním o zem ..., něco mi říká, že to mám poslat do servisu, ať tam dají jinou značku (to by prej byly ochotni udělat) :evil:
JiH
Nováček
Nováček

Příspěvek od JiH »

Doporučuju před importem upravit cestu k programu na 5. řádce dspodu v tom xml.
A nebo až po importu přímo v Task Scheduleru, a zároveň s uloženám se to zeptá na jméno a heslo.
<Command>D:\apps\apps\hdparm\bin\hdparm.exe</Command>
http://jih.sweb.cz/info/hdparm/HDPARM.xml
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Díky ...,stejně to ten disk občas nechce pobrat, už si nikdy WDC nekoupím :evil: . Jinak skoušel jsi ten wdidle3 ?
JiH
Nováček
Nováček

Příspěvek od JiH »

Zkoušel a nemá to vliv. Nicméně chybu nezahlásí.
Navíc jsou u toho vyjmenovány typy na které to má efekt.
Ten Task Scheduler mi funguje 100%
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Je to divný ..., ale HDD si hodnotu pamatuje :( . No, nechal jsem tam těch 254 tak uvidíme, možná to nešlo díky blbému nastavení práv ..., teď jsem to skoušel a zatím to jde :wink: . Jinak jsem ještě pro jistotu napsal přímo na US Acer podporu, jestli třeba oproti té české nemají větší skušenosti, no, uvidíme, co řeknou. Tak ti teda děkuju a snad to bdue fungovat ... :) Jen snad nebubu po vypnutí APM mít větší spotřebu s tím, že výdrž baterky půjde třeba i o 5 minut důle :( ikdyž si myslím, že to věčné rozjíždění, když to zaparkovalo a zase odparkovalo mělo větší spotřebu :lol:
JiH
Nováček
Nováček

Příspěvek od JiH »

Těžko říct, asi záleží taky na způsobu práce. Nejvíc mi vadí, že je to nějak "rozbitý", protože ten disk zkouší po 8 vteřinách parkovat, cvakne, ale nezaparkuje se. Nevím no ...
Uvidíš. Já mám výdrž baterie 10.5 hodiny, tak mi to moc nevadí, i kdyby to šlo trochu dolů,
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

No, asik zajdu na stránky Aceru a hodím NTb do reklamace, ať mi tam dají jinou značku HDD.

// Jinak mě ten HDD náznaky na zaparkování nemá, teda aspoň jsem si nevšiml ..., skus nastavit hodnotu na 255, možná se to s tou 254 nemá rádo, protože při 255 mě to funguje opravdu tak, jak má, pokud nastavím jinou, než 255, tak buď se ten disk chová podle své hodnoty, nebo tak ..., prostě dělá bordel ...
JiH
Nováček
Nováček

Příspěvek od JiH »

255 APM úplně zakáže. Mně se to chová dobře i s 254 (pokud 96 je 8 vteřin, 254 je cca 21 vteřin(?). Takže si klidně nech 255, je to jedno.
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Zakáže ..., řekni mi, kolikrát ti to zaparkuje s 254 ? :)
JiH
Nováček
Nováček

Příspěvek od JiH »

S 254 ho neslyším parkovat vůbec. Nicméně jsem teď zjistil, že v metru se mi v ruce nějak zastavoval, což je zrada. Nevím, jestli to nastavení přes hdparm nemá vliv jen na připojení na adaptér, vyzkoumám.
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Má, je tam v podlení záležce vypnout při provozu na baterii :) No, někde v ponslední .., možná předposlední
JiH
Nováček
Nováček

Příspěvek od JiH »

Už jsem na to přišel. V Conditions to je, aby běžel jen v AC režimu. Poprvé jsem si to vypnul, po přeinstalaci, jak jsem se hrnul do toho exportu, jsem to zapomněl nastavit. Už to maká jak má :-)
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

No ..., asik tak :-D Díky teda ..., ale stejně si někdy v lednu koupím novej HDD, snad do té doby vyjde 640GB Samsung :roll:
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Malá chybka :? ..., co mám dělat s tím, když mi to píše v sloupci "Výsledek posledního spuštění" "Pro vyřízení ýádosti o přihlášení nejsou nyní k dispozici žádné přihlašovací servery. (0x8007051F)" ? Díky za radu :D
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

Ahoj, zkousel jsem si udelat scheduled task v XP, ale po prihlaseni se proste nespusti.

Pokud na nej kliknu a dam spustit, vse probehne v poradku a spusti se i s parametrem - cili vypnuty APM. Ale za nic ho nemuzu donutit spustit se po prihlaseni do Win.

EDIT2: Tak se mi spusti jen po restartu nebo novem spusteni pc.
Po prihlaseni z hibernace se ten program nespusti i kdyz je tam zaskrtle "log on."

EDIT3: vyreseno pomoci programu hibernate trigger.
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Po nějaké době jsem teď pracoval na notebooku Fujitsu Lifebook N532 s OS MS Windows 7 Professional x64 (dělal jsem aktualizace).
Všiml jsem si, že při spouštění každého programu se z notebooku ozve cvaknutí s vibrací disku WDC WD5000BPVT-16HXZT3.
Vše jinak normálně funguje.

Smart je v pořádku, ale zaráží mne hodnota Load/Unload Cycle Count vzhledem k době provozu disku kolem pouhých 700 hodin.
Pokud je to 37B79h, tak je to 228 217 dekadicky! :shock:
Je to možné?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

buh vi jak to zobrazuje,prepni si zobrazeni rovnou na dekadickou,treba se ta trojka u pomlcky nepocita...a nebo mas zaply super kvalitni setrici funkce
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Přepnutí na dekadickou jsem v HDDScan neobjevil, nicméně jiný SW opravdu hlásí tu obrovskou hodnotu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“