Po naběhnutí Win nejde obraz - MSI GTX 470 Twin Frozr 2
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- xRage88
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Po naběhnutí Win nejde obraz - MSI GTX 470 Twin Frozr 2
Zdravím stal se mi taký problém a to je že včera večer mi padnul ovladač grafiky a od tý doby mi to po restartu grafika kravne..Obraz jde od biosu až do naběhnutí loga woken , pak je prachsprostě tma.Jediný kde jsem ho ještě rozjel byl nouzák . Odinstaloval jsem v něm ovladače , reset a pc najelo normal. Takže instal ovladačů , reset a hle to samý.To už mi nedalo tak jsem v biosu přepnul na Integ. graf. co mam v i5 3570K a kabel vrazil do desky . (PC najelo normálně) Tak jsem si připojil další monitor do 470tky a normálně naběh.(jako rozšířenej )Vytáh jsem kabel z 2 co je v desce a měl jsem normální plochu (ovladače ,grafika ,všechno ok ...)nahodil jsem hry ,Testoval teploty,fps a vše ok (žádný artefakty) .Ale přepnu v biosu opět na přidanou graf tak to samý všude obraz jde jen ne ve woknech s ovladačema . nasral jsem se a reinstal woken ,ovladače deska pohoda,grafika,reset a zase tma
.... Nakonec jsem to ale vyřešil tak že jsem přepnul v biosu na iGP ale kabel nechal v přidanej ,výsledek je ten že mam tmu po startu až do naběhnutí windows kde pak vše jede jak má ... Každopádně to je na hovno (přepojovat kabel když chci do biosu atd.) ,proto se ptám jestli někdo neví co s tim ...Teď otázka je vadná grafika když pak jede jak má ? Mám na ní ještě půl roku záruku ale chci počkat až na poslední měsíc s reklamací abych dostal popřípadě lepší za tuhle,teda jestli fakt vadná je.Napadlo mě zkusit flashnout bios grafiky ale nevím jestli by tim nepadla záruka
Jinač nejsem žádnej amatér ,pc stavim od 7 let a mám hromadu praxe + je to můj koníček .. Jedu to na nový desce Asus P8Z77-V ,procák i ramky taky nový.Zejtra jí zkusim v jiným pc. Musim dodat že jsem jí topil na jádře 800 a paměti na 2000 a to i teď a vše pohoda stabilní ai teploty.(Zkoušel sem jí dát samozřejmě na deff. nastavení při tý tmě 
- Alfajk
- Začátečník

-
Re: Po naběhnutí Win nejde obraz - MSI GTX 470 Twin Frozr 2
pravdepodobne stejnej problem jako ja - http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=10&t=197621
muzes jeste zkusit http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=76&t=194177 a vymazat vsechny rozliseni
muzes jeste zkusit http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=76&t=194177 a vymazat vsechny rozliseni
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- xRage88
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Takže to mám chápat tak že jsi jen vypnul automatický aplikování taktování po startu v Afterburneru ? To by bylo fajn ale já dal čistou instalaci woken,desky ,grafiky a potom po restartu tma,To jsem ještě neměl After. nainstalovanej . Jediný co jsem zatím nezkoušel je to aero (ale proč to vypínat když to předtím půl roku jelo normálně ) .No nic napřed zkusim grafu v jiným pc a pak to budu řešit dál,každopádně díkes ,popřípadě ještě zkusím ty rozlišení .
- Alfajk
- Začátečník

-
me to jelo 2 roky s tim afterburnerem v pohode a najednou problem,bud je to dosranejma winama (uz jsou 2 roky stary bez reinstalu) a nebo nejakou "unavou grafiky",nejsem si jistej jestli je mozna nejaka "casova degradace",ale pravdepodobne ano
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- xRage88
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Podle mě je to spíš ta únava ,přeci jen taktovat to o 30% je poměrně dost ale nikdy jsem se nedostal s teplotou nad 75 stupňů a s PCB nad 50 takže by to nemělo bejt nějak zapečený.Pak mě napadlo jak to resetlo ten ovladač , tak jestli to do biosu v grafě nezapsalo nějaký hovno o tom crashy a nesnaží se hned po najetí woken a ovladače obnovovat bo tak něco . ( Ale to už asi sním špatným směrem
) Proto jsem se ptal zda pomůže flash biosu a jestli nepřijdu o záruku
Ty si asi flash té tvé grafy nezkoušel viď ?
- Alfajk
- Začátečník

-
ne flash jsem nezkousel,myslim ze flashem o zaruku neprijdes,navic si myslim,ze je naprosto vylouceny,aby to pri jakykoliv chybe cokoliv samo od sebe zapsalo do biosu karty