nejde zapnout, nejde přeinstalovat

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Erda
Nováček
Nováček

nejde zapnout, nejde přeinstalovat

Příspěvek od Erda »

Ahoj, po čtyřech letech s notebookem MSI nastal problém.
Při zapínání skončí u loga windows (resp animace).
Při nástroji "oprava spouštění systému" proběhne pár načítání, ale opět start zamrzne, tentokrát s obrázkem pozadí úvodní obrazovky a nástroj opravy se nespustí.
Při spouštění nouzového režimu se načte asi třicet souborů ze složky windows\system32\drivers s příponou .sys ale vždy se načítání zastaví u CLASSPNP.SYS
Při pokusu o reinstal systému se dostanu k tabulce kde třikrát vyberu češtinu, kliknu na instalovat a skončím opět s obrázkem úvodní obrazovky.
Moje otázka zní ... může být něco s HW? Díky za každou radu.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: nejde zapnout, nejde přeinstalovat

Příspěvek od X-COM »

1) Jakým způsobem přeinstalováváš? Z CD?
2) Může být třeba něco s diskem nebo pamětma, vyzkoušej memtest. http://www.memtest86.com/
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Jds1cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jds1cz »

Zdravím.Ano může to způsobovat HW.Doporučuji servis.Dej si ale pozor švagr má také MSI ntb a po servisu mu baterka vydrží 27min a před servisem 1,5hod.Jo a myslím že ty 4roky jsou akorát.Zdar a sílu.
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
Erda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Erda »

Memtest jsem provedl, dvakrát bez chyb.
PC jsem nakonec odnesl jak radíte do servisu, protože když nejdou ani přeinstalovat windowsy, je pravděpodobné, že bude špatná nějaká vnitřnost a s tím si neporadím. Volali druhý den, že prý na hard disku je několik špatných sektorů. Dali mi dvě možnosti, buďto nový disk, nebo že sektory odizolují, že jich je poměrně málo. Dal jsem přednost levnější variantě č. 2, s ohledem na to, že ve čtyři roky starém MSI je zbytečné mít nový hard disk.
Tak díky za odpovědi, nechť toto vlákno poslouží dalším s tímto problémem a kdyby se mi za týden "zalepený" disk pokazil, dám vědět, že to není šťastná volba.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“