PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od Stratos »

problem urcite nebude ta lampa je identicka pro celou radu tj nepouziva ji jenom tento model. Jinak s neoriginaly zkusenosti nemam...
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

Kupovat lampu do zasoby je zbytocne podla mna.
za 5 rokov bude jednak jej cena mozno tretinova alebo polovicna ako teraz
mimo toho za 5 rokov sa na scene udeje tolko veci ze uz bude LED projekcia vo Full HD mozno
za cenu dnesnych LED HD so zivotnostou mozno 100 000 hodin.
Potom ta bude mrziet ze si investoval peniaze do lampy.
Inak moj nazor je ze aj ked je lampa zabalena a odlozena na neskor za 5 rokov podlieha aj tak procesu starnutia cize kvalita bude kus nizsia ako novej lampy.
Mozno sa mylim.
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

taky se priklanim k tomu ze lampa stara 5 let urcite nebude mit stejny vlastnosti jako lampa nova...
trsmen
Nováček
Nováček

Příspěvek od trsmen »

OK, díky kluci za info. Jsem rád že to nemusím řešit.
Pro LDK: Jak to máš prosím tu folii přichycenou, máš ty desky jen dokola jako rám a na to přišroubované, nebo to máš celí podklad z desek?
Myslíš že by to drželo nalepený na silikon, nebo na mamuta přímo na zdi? kolik to tak váží +,-? jen ta folie, šel bych do rozměru 132x234. Díky
LDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDK »

trsmen: dřevené desky jsou napevno přichycené na zeď a tvoří rám, na který je pak chycený laminát šroubama. Na silikon bych to asi nelepil, udržet to může, laminát je docela lehký, ale bude se to blbě vypínat. Já to přešrouboval asi 2x, než sem se zbavil všech nerovností.
trsmen
Nováček
Nováček

Příspěvek od trsmen »

ok, Diky..
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

Jsem opět zpět a mám dotaz na LDK ale i pro ostatní: Jestli si upravujete na promítaci plochu na film v poměru 2,35:1? Pokud promítate na plochu či plátno 16:9. Jde mi o to, že letter boxy naruší orámování obrazu a tím pádem sníží kontrast a hloubku.
Pročetl jsem hodně zahraniční fór a jsou lidé které mají dvě plátna jedno na televizi 16:9 a druhé na film v poměru 2,35:1 nebo mají vychytávky jak zatmavit letter boxy.
Tady jsou dvě videa, jedno hra 16:9 a pak film v poměru 2,35:1. Je jasně vidět jak hra má lepší kontrast i hloubku oproti filmu.
Naposledy upravil(a) Strady dne čtv 30. kvě 2013, 09:18, celkem upraveno 1 x.
LDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDK »

Mám v plánu letos vyrobit něco takového: http://www.youtube.com/watch?v=uuGU1J3c1Pw ale spíš jenom jako projekt přes léto než něco, co by řešilo nějaký problém. Světlé pruhy mi nevadí, ale jsou lidi, pro které je to nepřekonatelný problém
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

pro LDK: To ti držím palce!! Tohle by byl luxus :D. Já zatím promítám na zeď, pruhy jsem vůbec neřešil ale teď jak řeším promítaci plochu, kterou si udělám nebo koupím, tak jsem začal hodně špekulovat. Když jsem viděl rozdíl mezi uteměním a letter boxy v promítaci ploše, tak mi to nějde z hlavy 8-)
LDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDK »

Ono to nemusí být motorizované. Nejjednodušší řešení je udělat pásy z vyztuženého kartónu, který je obalený černou látkou. Na plátno se chytí magnety nebo prostě pověsí když je třeba. Zkus tohle a uvidíš rozdíl. Ono teda záleží hodně na zatemění a kolik světla se ti vrátí z místnosti do plátna - když sem neměl vymalované, tak ty pruhy byly daleko výraznější.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jo tohle neni vubec spatny napad :).. Ovsem na roletovem platne tezko realizovatelne asi..
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Brzy se pojedu podivat na tohle reseni "cerneho platna"
http://www.screeninnovations.com/ (prvni video na strance)

Jedna se o technologii "cerneho platna" o ktere jsem se uz zminil ve svem starsim clanku zde:
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/p ... latna.html
a na coz si delam uz delsi cas zalusk ze bych do toho i sel :)

maximalni plocha 140" vyjde na zhruba 115tis s DPH (to co je videt na videu = jak to ma ty ledky na obvodu ramu), tato 140" plocha mi bude i odprezentovana.
http://www.screeninnovations.com/projec ... -zero-edg/

Pouzity projektor bude to nejlepsi od EPSONU TW-9100
http://www.epson.cz/cz/cs/viewcon/corpo ... view/12136

momentalne si tedy domlouvam termin.

Pokud me dane reseni zaujme tak asi sepisu nejakou recenzi na DDW a celkem bych i zauvazoval o prodeji stavajiciho projektoru + platna + televize a koupil toto reseni :)

PS: doufam ze se mi podari zapujcit nejaky luxusni fotak + kameru aby byly pripadne dojmy Vás co nejlepsi :)
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

Už se těším, co napíšeš :idea:. Jinak dědek je vtipný jak řekne, že stojí 700$(7000$ oprava) , tak proč ho ještě nemáte :-D Protože, mám zeď :lol:
Naposledy upravil(a) Strady dne pát 31. kvě 2013, 15:30, celkem upraveno 1 x.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

nerika nahodou 7100$ ??? :)
Naposledy upravil(a) Stratos dne pát 31. kvě 2013, 16:38, celkem upraveno 1 x.
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

jj vypadla mi nula :-D
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

nj to by odpovidalo te cene 140 000Kč s DPH :)
LDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDK »

No fuj taková pálka, ale vypadá to hodně zajímavě. Zkus se poptat, jak je to náchylné na umístění projektoru, když to blokuje okolní světlo, tak aby to neblokovalo i světlo z projektoru, když je v trochu nestandartní poloze.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

vsechno zjistim neboj...

jinak cena je vzhledem k tomu co to umi celkem prijemna.. hlavne ta plocha ti vydrzi treba 10let, menis jenom projektory tj v budoucnu nic nebrani tomu prejit na 4K projektor....

ja tedka celkem dost vydelal na akciich AMD (vydelal jsem 100% vlozene castky) tj proc to zas nevrazit do neceho takoveho? :)

akorat budu muset prodat projektor, platno a televizi :)
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

Stratos: O projektoru si mužem popovídat :roll:
LDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDK »

Další informace o obrazu bez pruhů: http://www.highdefdigest.com/news/show/2798 bohužel teda ty čočky jsou pekelně drahé. Moc se mi líbí vertikální maskování (část Wider is Better).

A narazil sem na toho: http://emerythacks.blogspot.ca/2013/04/ ... to-pc.html kde týpek připojil LCD panel z iPadu do PC, což by se dalo použít na DIY projektor. Ten panel je malý 9,7 palců a má vysoké rozlišení 2048x1536, což by v kombinaci s vysoce výkonnou LED lampou http://dx.com/p/prime-100w-8000lm-led-e ... hite-42806 mohlo být zajímavé.
Odpovědět

Zpět na „Projektory“