výběr foťáku pro focení hardwaru v interiéru
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
výběr foťáku pro focení hardwaru v interiéru
Ano, jsem to já, kdo sklízí hlavní kritiku za kvalitu fotografií v recenzích. Rozhodl jsem se zakoupit fotoaparát, ale dám rozhodně na rady zkušenějších, protože tato oblast je pro mě velkou záhadou.
Místnost, kde pořizuji fotografie je spíše horší světlosti, časem bych sice dokoupil i nějaká světla, ale prozatím tedy je nutné počítat se zhoršenou světlostí místnosti. V recenzích testuji pouze základní desky, procesory a operační paměti. S tím souvisí, hlavně u desek, i nutnost nafocení některých detailů, externích čipů na desce tak,aby byly nerozmazané. Cenovým limitem je 5 000Kč s DPH. Více do fotáku nechci investovat, současný stál asi 3 500 a je 10 let starý...
Jaký model by jste mi doporučili? Můžu uvažovat například i o tomto Olympusu?
Místnost, kde pořizuji fotografie je spíše horší světlosti, časem bych sice dokoupil i nějaká světla, ale prozatím tedy je nutné počítat se zhoršenou světlostí místnosti. V recenzích testuji pouze základní desky, procesory a operační paměti. S tím souvisí, hlavně u desek, i nutnost nafocení některých detailů, externích čipů na desce tak,aby byly nerozmazané. Cenovým limitem je 5 000Kč s DPH. Více do fotáku nechci investovat, současný stál asi 3 500 a je 10 let starý...
Jaký model by jste mi doporučili? Můžu uvažovat například i o tomto Olympusu?
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Frky
- Začátečník
-
Re: výběr foťáku pro focení hardwaru v interiéru
Trochu přes limit, ale vzal bych tento, fotí pěkně. http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/olympus-xz-1/
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
hm, to už asi ne, kdyby to byla stovka, ale musím ještě koupit jeden až dva Haswelly pro OC
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Frky
- Začátečník
-
Aha, no jestli to bude focený v dobrých světelných podmínkách, tak by to nemuselo být špatný. Každopádně jestli bude na focení jenom HW, tak mi přijde zbytečný ten veliký zoom.
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
z počátku ty světelné podmínky budou nic moc právě...Ale zas věřím, že hůře jak můj současný desetiletý foták to prostě fotit nemůže
- crashPC
- Mírně pokročilý
Tak pokud je doma jen jeden univerzální fotoaparát, nějaký zoom se hodí, a po pravdě nic co by zároveň nemělo zoom a umělo skvělé makro prakticky neexistuje. Rozhodně ne zaplatitelné. Všechny tyhle lepší kompakty s 1/1,7“ snímačem mají menší rozsah ohnisek a ne zrovna kdovíjaké možnosti a makro, leč ve zbytku rozhodně excelují.
Světlo je u levného fotoaparátu naprosto fatální. Ať koupíš cokoli, prostě investuj aspoň pětikilo do osvětlení. Pomůže to víc, než jakýkoli fotoaparát. To samé stativ.
A mé doporučení do 5000 je Canon Ixus, nějaký model s lepší světelností. Některé kousky tam jsou hrozné.
Světlo je u levného fotoaparátu naprosto fatální. Ať koupíš cokoli, prostě investuj aspoň pětikilo do osvětlení. Pomůže to víc, než jakýkoli fotoaparát. To samé stativ.
A mé doporučení do 5000 je Canon Ixus, nějaký model s lepší světelností. Některé kousky tam jsou hrozné.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
můžeš prosím více konkretizovat model Ixusu?:) Díky.
- rezon30
- Začátečník
http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz ... lpix-p310/ Kvalita fotek, funkční makro režim (od 5 cm vyfotíš cokoliv) + světelnost.
CPU: Intel Core 2 Duo E7300 + Thermalright SI-128 SE | MB: Gigabyte GA-EP35-DS3 (rev.2.1) | RAM: A-Data Vitesta EE 6GB 800MHz | HDD: Crucial M4 128GB + Samsung SpinPoint F1 640GB + Samsung SpinPoint F3 1TB | GPU: Sapphire ATI Radeon HD 4850 + AC Accelero s1 rev.2 | PSU: Enermax MODU82+ 425W | CASE: TT Armor Jr. + 4x Nexus D12SL-12 BW | LCD: Acer 2216 Wsd 22 1680x1050 | KB+Mouse: Logitech -Ultra-X Premium keyboard + A4tech XL-750BF | Sound: Creative Inspire 5.1 5100 / Creative Fatal1ty Gaming Headset
- otomar
- Začátečník
Za sebe bych doporučil taky tenhle, ne nadarmo se řadí mezi profi kompakty...Frky píše:Trochu přes limit, ale vzal bych tento, fotí pěkně. http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/olympus-xz-1/
Když není možnost fotit v dobrým světle, doporučuju umístit objekt focení (desku, ...) do vany. Jednak tak získáš pozadí bez dalších rušivých věcí a taky je tam dobře rozložený světlo z okolí.
Potřebujete něco vytisknout na 3D tiskarně? Napište mi zprávu.
- Suke001
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, doporučím ti Nikon P310, má dobrou světelnost a je za hodně rozumné peníze, před rokem za 7 tisíc, teď koupíš pod 5 tisíc, lepší neseženeš. Pak až Olympus XZ-1, ale cenovkou je mimo zvolený rozpočet.
- crashPC
- Mírně pokročilý
Canon IXUS 240 HS
Podle mě o kousek menší šum, ostří na makro od 3 cm, malý slušný stroj.
Nevýhoda Canonu je obvykle tvar těla pro držení, a starší "technologie" Obvykle neumí třeba moderní HDR, což je super věc, a debilní Canon to nemá. Jinak bych řekl, že výsledky běžného focení jsou o malý kousek lepší než u konkurence. Pak má smysl ještě Sony, ale to je o kousek dražší, a na vyšších postech i Olympus. Levné Olympusy jsou opravdu nehorázné plečky.
Podle mě o kousek menší šum, ostří na makro od 3 cm, malý slušný stroj.
Nevýhoda Canonu je obvykle tvar těla pro držení, a starší "technologie" Obvykle neumí třeba moderní HDR, což je super věc, a debilní Canon to nemá. Jinak bych řekl, že výsledky běžného focení jsou o malý kousek lepší než u konkurence. Pak má smysl ještě Sony, ale to je o kousek dražší, a na vyšších postech i Olympus. Levné Olympusy jsou opravdu nehorázné plečky.
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
nakonec jsem zvolil trochu nadrozpočet a objednal Olympus XZ-1, snad s ním chybu neudělám a potěší mě v praxi...
- Frky
- Začátečník
-
Určitě ne, je na něj psáno hodně chvály a fotí opravdu pěkně .
- Frky
- Začátečník
-
Takže další recenze už bude focena tímto fotoaparátem? Že bych porovnal kvalitu fotek :-p
- crashPC
- Mírně pokročilý
Nemá sice všechny "bells and whistles", bo jak se to říká, ani nej super makro, ale celkově je to stroj velmi dobrý, takže gratuluju k velmi dobré koupi!
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Frky: jako další kterou budu měřit a dělat, v redakčním systému jsou defakto ještě tři se starým foťákem, ale to už přežijete