Čaute chlapi,
Dneska jsem vyměnil základní desku, CPU a RAM. Po výměně vše naběhne, avšak na HDD mám stále dva Windowsy, které jsem měl i na tom minulém. Když nic nedělám, tak PC mi normálně jako předtím nabídne jaký Windows spustit, ale to jsem nepokračoval dál, protože hrozí BSOD, ne? V BIOSu je vše ok, BIOS pozná i mechaniku a i HDD, ale když změním prioritu bootu na mechanika deaktivuji ostatní zařízení, tak mi vyskočí hláška Reboot and Select proper....
Myslíte, že mám zkusit nechat znova načíst staré Windowsy a co mi hrozí, když vyskočí BSOD. Prej když mám disk AHCI tak by neměl být problém. V BIOSu jde změnit IDE na RAID a AHCI. DÍKY ZA RADY.
Hladis//Presun do spravne sekce
Po výměně hardwaru nejde načíst CD z mechaniky
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Herpes
- Mírně pokročilý
-
Po výměně hardwaru nejde načíst CD z mechaniky
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
- cameroncz
- Středně pokročilý
Re: Po výměně hardwaru nejde načíst CD z mechaniky
Jestli se nějak modré smrti bojíš, tak se nestane vůbec nic, jenom se zrestartuje PC. Kdyby si napsal jakou máš základní desku teď a jakou si měl předtím, pomohlo by to.
Windows se často musí po změně základní desky reinstalovat kvůli jiné "architektuře" desky, ale nevim jestli to má něco společného s tvým problémem. Zatim mě nenapadá, čím by to mohlo být, každopádně to zkus pustit.
EDIT: Nech AHCI
Windows se často musí po změně základní desky reinstalovat kvůli jiné "architektuře" desky, ale nevim jestli to má něco společného s tvým problémem. Zatim mě nenapadá, čím by to mohlo být, každopádně to zkus pustit.
EDIT: Nech AHCI
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
- Herpes
- Mírně pokročilý
-
Původní deska byla z manufaktury Acer..konkrétněji je identická s Foxcon RS780HVF, akorát Acer ji pojmenoval místo Foxcon, Acer. Nyní mám ASUS M5A78L M/USB3. Procesor byl Arhlon II 64 7450 2.4 Ghz a teď je tam FX-6300. BIOS vše pozná...takty, napětí.prostě vše ok, akorát se mi nebootne instalačka z mechaniky. Zkusím nechat najet Win 7, který zůstal z minulého hardwaru. Zas tak radikální změna to není, tak snad to zkousne..
Je tam IDE, ne AHCI
Je tam IDE, ne AHCI
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
- Herpes
- Mírně pokročilý
-
Tak Windows 7se rozjely, akorát chvíli to trvalo, ale jinak dobré.vypnulo se Aero, max rozlíšení bylo 1024x768. Po 5minutach ve Windowsu se restartoval a nyní vše běží tak jak má...Díky..